Markuz Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Witam, Model ukończony. Co prawda miałem robić galerię po ukończeniu podstawki, ale muszę nad nią jeszcze trochę popracować a to może potrwać, więc na razie galeria samego modelu. Model to Tamiya w skali 1:48 waloryzowany blachami fototrawionymi i lufą aluminiową Abera, dodałem również linę Eureka. Malowany zestawem 4BO Russian Green od AK Interactive, brudzony pigmentami i specyfikami, Vallejo, Mig i AK Interactive. Figurka to żywica firmy CMK. Warsztat można zobaczyć tu KLIK Widoczne na niektórych zdjęciach paprochy zostały już usunięte. Życzę miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Witam Model robi wrażenie. Kawał dobrego modelarstwa. Wsjo charaszo. Troszkę zeszło ale warto było obserwować Czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Mnie się podoba, a na podstawce będzie jeszcze fajniej. Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Elegansio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Przyczepiłbym się, a nie ma do czego Naprawdę gitesowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Marcinie bardzo ładny model. Jedynie czego mi troszkę brakuje to stosunkowo charakterystycznych dla tego typu zawieszenia nierówności w górnym biegu gąsienicy. Ale nie umniejsza to w żadnym stopniu efektu jaki uzyskałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Dzięki koledzy za komentarze. Krzysiek niestety w 1:48, żaden producent nie pomyślał o gąsienicach ogniwkowych do teciaka. Natomiast w zestawie Tamiya górny kawałek gąsek jest jednym odlewem i jakiekolwiek jego naruszenie wiąże się z ryzykiem, że gąsienice będą za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Teciaki z Hobby Bossa mają chyba bardziej pofalowany górny odcinek gąsienicy, no i są dostępne żywiczne gąski do T-34, które łatwiej tak ukształtować. Choć dla mnie "Suczka" w wykonaniu Merkuza i tak super się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Szczerze to myślałem że Friule są, ale sprawdziłem i faktycznie nie ma. Szkoda. Jak będę w Telford w tym roku to mu wrzucę temat na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 To może za ciosem o 1:72 pomęczysz człowieka, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Friule w "72"??? Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Wziąłbyś jakieś plastiki z tej skali do ręki to zrozumiałbyś desperację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Szczerze to myślałem że Friule są, ale sprawdziłem i faktycznie nie ma. Szkoda. Jak będę w Telford w tym roku to mu wrzucę temat na głowę. Krzysiek jak masz takie mozliwości to było by super. W 1:48 jest kilka modeli z rodziny T-34 które wato postawić na porządnych gąskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Wziąłbyś jakieś plastiki z tej skali do ręki to zrozumiałbyś desperację Miałem dość różnych gąsienic "72" w rękach i desperacji nie widzę Poza tym są świetne jak na tą skalę żywice. Ale nie róbmy koledze gąsienicowego śmietnika w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Świetny model . Ciekawe, co następne weźmiesz na warsztat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Szczerze to myślałem że Friule są, ale sprawdziłem i faktycznie nie ma. Szkoda. Jak będę w Telford w tym roku to mu wrzucę temat na głowę. Krzysiek jak masz takie mozliwości to było by super. W 1:48 jest kilka modeli z rodziny T-34 które wato postawić na porządnych gąskach Dwa lata temu w Telford gadałem z panem od Friulii i raczej poza tym co ma w ofercie nie miał w planach rozszerzyć asortymentu 48ki bo licho się sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Przedstawiam kilka zdjęć końcowej galerii SU-122. Trochę to trwało ale udało się dokończyć podstawkę już jakiś czas temu. W między czasie model został wyróżniony na konkursie w Mińsku Mazowieckim oraz na V Warszawskiej Fieście Modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2017 Share Napisano 13 Czerwca 2017 Gratuluję nagród. Z podstawką jeszcze lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi