kowal76 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Tak, był malowany pędzelkiem jeszcze viewtopic.php?f=64&t=32913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Złożyć się da, ale bez rewelacji ten Amodel.Z tego co widać linie podziału takie sobie i fatalne oszklenie. Będziesz korzystał z tych samych wyprasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Tak ten sam model. Amodel jest jaki jest innego ni ma . W rękach miałem też wypraski Eastern Express i są one trochej lepszej jakości oraz są inaczej rozmieszczone w ramkach. Myślałem, że jest to ten sam model ale jednak troszkę się różni. Oszklenie w swoim modelu strasznie spaprałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 13 Listopada 2016 Autor Share Napisano 13 Listopada 2016 Zamiast detalowania blaszkami postanowiłem pójść w efekty 3D Plastik bardzo przyjemny,świetne linie podziału. Ściąłem kołki aby dobrze spasować połówki kadłuba żywica z Izraela wlot powietrza z Rosji trochę szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 13 Listopada 2016 Autor Share Napisano 13 Listopada 2016 Zastanawiam się czy równać okna do poszycia.Jesli kalkomania AA jest dobrze zaprojektowana to okienka powinny ładnie pasować w model. Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 Równać, nie możesz wykluczyć jej rozciągliwości co by mogło skutkować sztukowaniem krótkimi odcinkami. Jeśli nie to co do dopasowania to zrób z niej ksero i sobie ładnie wszystko przypasujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Po równaniu; Wybrałem trochę materiału z okienek w trakcie szlifowania.Na razie zostawiam,zobaczę jak będzie wyglądać po surfie. Jakieś sugestie co do koloru kołpaków?Skłaniam się ku beżowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Faaaajne! A ten wentylator to blaszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Wentylatory są z żywicy. Piękne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Piękne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Szacun dla producenta za taki odlew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Zastanawiam się jakim kolorem pomalować krawędzie natarcia skrzydeł i elementy silników. W prawdziwych maszynach są stalowe,na wlotach do silników chromowane? Kolor stalowy wydaje mi się zbyt ciemny po położeniu na modelu. Może sprawę załatwi gunziak C8 na krawędzie płatów i np polerowane alu na wloty silników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Tymczasem na boku w fabryce Douglasa trochę klasyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Co to za nagły "zwrot akcji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 W Chabarowsku rozcieńczalnika do surfa nie dowieźli...chromów na silniki nie mają.Problemy logistyczne. Co innego w Kalifornii tam wszystko zaplanowane i nie ma przestojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 No to zakładasz nowy wątek i jedziesz z koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Łosz na surfie,przygotowane do białego koloru. Polerowana stal AK na silnikach. Trochę drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Polerowana stal AK na silnikach. Zwykły lakier czy metalizer? (wygląda super). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Xtreme Metal AK670, na błyszczącym czarnym gunziaku. Bardzo dobry produkt te metalizery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Lutego 2017 Autor Share Napisano 20 Lutego 2017 Niestety cieniowanie zrobione za pomocą łosza zniknęło pod kolejnymi warstwami białej(gunze 69).Przy małej sile kryjącej rozcieńczonej 69 ciężko jest ładnie wydobyć preszejding.Przy następnym modelu wypróbuje farby z serii GX,może będę mógł bardziej kontrolować nakładanie farby. Ale za to wyszła fajna gładziutka powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 Ja ostatnio na celulozowe gunziaki kładłem od razy akrylowego washa od Model Master i efekt całkiem mi się podobał. Wash ten zmywam prawie od razu po nałożeniu wodą, przez co wiem, że na 100% nic się nie stanie farbie a przy tym pozostają jego niewielkie ilości i jest delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Dobrze Ci idzie . Jak patrzę na to wszystko to stwierdzam,że wracam do pasażerów . Czy u Ciebie skrzydła pasują dobrze do kadłuba ?. Kiedyś robiłem już Tu 154 z Zvezdy i był tam niemałe szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 … akrylowego washa od Model Master … zmywam prawie od razu po nałożeniu wodą … pozostają jego niewielkie ilości i jest delikatny.Poproszę numer katalogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Proszę bardzo: Model Master 4871 4871 Black Detail Wash Acryl - Flat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi