Markuz Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Dzień dobry. Niniejszym otwieram kolejny warsztat w mojej ulubionej skali 1:48. Tym razem nie będzie to maszyna RKKA. Choć korciło mnie aby zrobić maszynę zdobyczną. Ale nie znalazłem potwierdzenia, że Rosjanie używali tych pojazdów w boju. Pastwił się będę nad modelem Tiger I wersji późnej z AFV Club. Czytałem dużo dobrego o modelach tej firmy wiec nie zaopatrywałem się w blachy. Dokupiłem tylko lufę działa i lufy do karabinów oraz gąsienice Friulmodel. Mam również figurkę dowódcy którą otrzymałem od kolegi FAZZY_bez_humoru (wielkie dzięki ) W kwestii malowania jeszcze nie postanowiłem ale wypadało by wreszcie wykonać pierwszy kamuflaż dwubarwny. Zdjęć chwilowo brak. (walczę z picasą. Po "dobrej zmianie" wprowadzonej przez googla nie mogę utworzyć nowego albumu). Chyba trzeba będzie zmienić serwer do zdjęć. Na razie powycinałem kilka części i na dzień dzisiejszy muszę powiedzieć, że model jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Daj sobie spokój z picasa. Coraz więcej problemów z usługami google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 No to mnie teraz zaciekawiłeś. I oczywiście namawiam cię do jakiegoś ambitnego kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 sklejałem,i szczerze to jeden z najlepszych modeli jakie kleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Podziałałem kilka chwil przy modelu. Piękna sprawa, nic nie odstaje, wypychaczy brak a łączenia form są prawie niewidoczne. Jednym słowem model prima sort. W między czasie dotarły zamówione gąsienice. Po dzisiejszej godzince pracy mam sklejone wszystkie zasadnicze części. Obecnie wycinam koła, duuużo kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Fajny model będzie Jeszcze by się taka lufka przydała : https://exito.sklep.pl/pl/p/ABER-48L-20-148-German-Tank-MG-34-machine-guns-barrels/16973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Rozumiem, że ta co na zdjęciu się nie nadaje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Rozumiem, że ta co na zdjęciu się nie nadaje?? Jako "kadłubowa" - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 (edytowane) Tak czułem, że coś pomieszam, dzięki za zwrócenie uwagi. Pytanie natomiast czy można tą dłuższa lufkę którą posiadam przeszczepić do MG na dachu wieży?? Edytowane 14 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Można : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Dziękuję ci bardzo. Niestety nie posiadam nawet jednej strony dokumentacji nt. Tygrysa, więc jeszcze może mi się przydarzyć kilka baboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Super model się szykuje Czyżby jednak udało Ci się wkleić fotki przez Picasę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Kółek trochę toto ma. Dość sprawnie ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Czyżby jednak udało Ci się wkleić fotki przez Picasę Pozdrawiam Tak przez picasę. Ale musiałem pokombinować. Usunąłem zawartość starego folderu publicznego z warsztatem Mi-2 którego już nie będę kontynuował zmieniłem nazwę i dodałem nowe zdjęcia. Nadal jednak nie wiem jak dodać nowy folder publiczny. Tak więc google staje się silnie nie perspektywiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Hej, czy przez funkcję importuj wchodzą Ci nowe fotki? Jeśli nie wchodzą to lipa, bo przez Google zdjęcia nie da rady utworzyć albumu publicznego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Podziwiam Was za ten "ciąg do picasy". Google kopie Was w D, a wy ciągle nie zniechęceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 cooper69 wiesz jak to jest ze starymi ludźmi. Jak się do czegoś przyzwyczają to potem trudno ich namówić do czegoś nowego Hej, czy przez funkcję importuj wchodzą Ci nowe fotki? Jeśli nie wchodzą to lipa, bo przez Google zdjęcia nie da rady utworzyć albumu publicznego... Pozdrawiam Zdjęcia do istniejącego albumu dodaję przez funkcję "Zarządzaj w Zdjęciach Google" po otwarciu nowego okna pojawia się możliwość dodawania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Starym to można być najwyżej mentalnie Ja też już nie młodzież Jak coś pomóc to pisz na pw. A propo PW - "paczka" z Tygryskiem pobrana bo się nic nie odzywasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Zdjęcia do istniejącego albumu dodaję przez funkcję "Zarządzaj w Zdjęciach Google" po otwarciu nowego okna pojawia się możliwość dodawania zdjęć. Chodziło mi o to czy możesz dodawać nowe fotki na Picasę, a nie do już istniejącego albumu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Starym to można być najwyżej mentalnie Ja też już nie młodzież Jak coś pomóc to pisz na pw. A propo PW - "paczka" z Tygryskiem pobrana bo się nic nie odzywasz... A widzisz starość nie radość, skleroza galopująca i zwyczajnie zapomniałem. Właśnie paczkę przytuliłem. Dziękuje bardzo za górę materiału, masz u mnie Zdjęcia do istniejącego albumu dodaję przez funkcję "Zarządzaj w Zdjęciach Google" po otwarciu nowego okna pojawia się możliwość dodawania zdjęć. Chodziło mi o to czy możesz dodawać nowe fotki na Picasę, a nie do już istniejącego albumu. Pozdro Nie mogę utworzyć albumów, mogę za to dodawać zdjęcia do już istniejących, Jednak cały czas mówimy o "Archiwum albumów użytkownika" który edytuję za pomocą funkcji "Zarządzaj w Zdjęciach Google". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Lecimy dalej. Model dostał trochę drobnych elementów typu lampa i włazy załogi. Wyciąłem i obrobiłem wszystkie koła oraz poskładałem gąsienice. Friule tym razem bardzo ładnie się składały, nie było problemu z nadlewkami oraz zalanymi otworami na drut. Poskładałem sobie 4 paski po 50 szt. Nie wiem ile powinno być w tygrysie oryginalnie, ale przymierzając do gumowych zestawowych gąsienic zdaje się, że 100 szt. na stronę to chyba za dużo. Ale zobaczymy jak się będą układały na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Świetnie wygląda . Czekam na ciąg dalszy relacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Lecisz z tematem. Lada chwila będziesz malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Września 2016 Autor Share Napisano 19 Września 2016 Dzięki. Dokupiłem odpowiednie lufki do karabinu kadłubowego. Zdaje się, że będę musiał złożyć jeszcze jednego tygrysa, bo mi został cały komplet luf. Krzysiek masz rację zbliża się malowanie dlatego nabyłem zestaw kolorów pod niemiecki kamuflaż. Jeszcze nie wymyśliłem czy oblepić model wszystkimi szpargałami i go malować, czy łopaty liny i inne klamoty malować osobno i przykleić na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Chyba sobie kupię kiedyś dla spróbowania cosik w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi