hypnos82 Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Super wyszło. Tylko, czy po zabiegach nie wyjdzie zbyt ciemny ? Ja tez to malowanie robilem w 1:35 i wyszedł mi trochę za ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Będzie kolejna fajna "48" Ciekawy kamuflaż wybrałeś. Podstawka będzie, a jeśli tak zdradzisz coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Podstawka będzie, a jeśli tak zdradzisz coś? Podstawka oczywiście będzie. Krąży mi po głowie kilka pomysłów, ale jeszcze żaden się nie wyklarował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 gratuluje nagrody w Mińsku, w pełni się należała no i czekam na postępy z tym małym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, Mała aktualizacja stan na dziś. Obecnie toczę nierówną walkę z kalkami. Komplet zestawowy rozpadł się przy wyjmowaniu z wody. Z dokupionego na szybko zestawu Peddinghaus nr 1023 również nie udało się ułożyć wszystkich kalek. Jedna szt. rozleciała mi się na drobne podczas manewrowania na wieży. Malarsko model już prawie na ukończeniu. Pozostało założyć zewnętrzny rząd kół i zaczynam lekkie obijanie i zabawy olejami. Pozdrawiam Marcin Edytowane 5 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Ale masz niefart z tymi kalkami. Walcz dzielnie, jest coraz ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Ważne że malowanie wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2017 Gąski na miejscu, wydaje mi się, że jest ok. Nadal czekam na drugi komplet kalek. W między czasie zabrałem się za podstawkę a;le to w następnej odsłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 No i teraz wygląda. Jak będziesz paskudził gąsienice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2017 Gąsienice najpierw przeszły kąpiel w miksturze domestos+ocet. Straciły połysk ale nic poza tym więc chyba zrezygnuję na przyszłość z tej techniki. Następnie w ruch poszły pigmenty poprzedzone Track Wash z AK Interactive, na koniec paluchem roztarłem AK-086 Dark Steel a wszystko zabezpieczyłem Pigment Binder Vallejo. Mazianie washem... ... pigmentowanie, pierwsza sztuka już po zabiegu... ...a tu mamy komplet oraz specyfiki których użyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Ja już z tej mikstury dawno zrezygnowałem, bo mi właśnie nic ciekawego nie wychodziło. Kotś mi kiedyś pordził żeby je najpierw w samym occie wygotować, ale w domu to nie przeszło. Teraz maluję Tamiya XF-84 Dark Iron i potem daję pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2017 Drobna aktualizacja. Model poskładany. Teraz trzeba go trochę pobijać, ale to dopiero jak dotrą kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Jest super! Gąsienice wyszły świetnie; co do mikstur - zamierzam wypróbować Burnishing Fluid od AK, powoli rozgrzebuję M13/40 i M.41 Walker Bulldoga z Friulami, pokażę oczywiście w warsztacie. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Ładnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Małe postępy i w tym warsztacie. Krystalizuje się koncept podstawki, na którą poczyniłem kilka zakupów. Za wieżę od shermana dziękuję po raz kolejny gajowemu z wąsami. Niestety nie obyło się bez kłopotów. Jak pisałem zestawowe kalki rozpadły się przy wyjmowaniu z wody, więc zakupiłem kolejny zestaw firmy Peddinghaus. Z tych kalek niestety numery na prawą stronę wieży również się rozpadły podczas manewrowania na modelu. Zamówiłem kolejny taki sam zestaw od peddinghaus'a, przesyłka z Niemiec szła długo i kiedy dotarła okazało się ze krój cyfr jest trochę inny niż w poprzednim zestawie (cyfry są niższe i jakby pisane grubsza czcionką). Kalkę niestety przykleiłem i teraz zastanawiam się jak tę różnice zamaskować. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Czerwca 2017 Share Napisano 27 Czerwca 2017 Spoko Marcin, nie da się patrzeć na wieżę z dwóch stron jednocześnie. Takie rzeczy się zdarzają a przecież nie będziesz modelu przemalowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Mała aktualizacja. Przymiarka do podstawki. Kukiełki malują się z dala od widowni. Oczywiście wieża shermana zostanie porządnie zagłębiona w gruncie. Na razie kontrolnie pozuje do zdjęcia. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Sierpnia 2017 Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Sadysta. Zepsuł siermana ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Marcin, tylko dobrze zintegruj tego Tygrysa z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Dzięki Krzysiek za podpowiedź. Mała aktualizacja już chyba ostatnia przed galerią. Ustawienie figurantów na razie ba blue tack więc jeszcze można co nieco zmienić. Ten pozorant dostanie jeszcze Mausera w garść. Jak coś nie teges to proszę pisać to się poprawi. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Hey Marcin, Patrzac na gasiennice z przodu mysle ze mozesz je troche zmetalizowac. Na zdjeciu ktore wstawilem widac ze gasiennice sa zapakowane blotem ale wierzchy ogniw swieca sie od wytarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Października 2019 Autor Share Napisano 31 Października 2019 (edytowane) Dawno nic nie pokazywałem. Model i podstawka prawie skończone. Zamieszczam ostatnie zdjęcia w warsztacie przed galerią. Jak coś jest nie tak to pisać, może się jeszcze poprawi. Edytowane 31 Października 2019 przez Markuz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Z ciekawości zapytam o tą czerń na siatkach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Listopada 2019 Autor Share Napisano 12 Listopada 2019 Siatki przemalowane. Jeśli nie ma więcej uwag to na dniach zamieszczę galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi