Skocz do zawartości

JAS-39 GRIPEN najlepszy samolot wielozadaniowy świata

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

◀JAS-39 GRIPEN▶

Italeri 1:72

Edytowane przez Gość
Napisano
Gratuluję pomysłowej nazwy tematu. Kiedy ktoś będzie szukać modeli Gripenów, na pewno będzie szukać takich fraz jak "najlepszy" "wielozadaniowy" czy "samolot" zamiast "Saab" "Gripen" czy "JAS-39".

Dziękuję za czujność.

Napisano

20160918_174353.jpg

20160918_174731.jpg

Ryjre i odtwarzam nitowanie. a co mi tam tak model za szybko by mi się skończyło. Może jakaś detaloza we wnękach podwozia głównego

Napisano

20160918_190844.jpg

zmyte linie są naprawde słabe. Zagrubo to by dopiero było po trzech warstwach kolor sido i mat

Napisano

20160919_180935-1.jpg

Dorobiłem dwie wyrzutnie pod AIM-120 AMRAAM. Uzbrojenie podwieszane to 2xAIM-9L i 4xAIM-120.

Napisano

jas-39a_gripen_06_of_51-1.jpg

Ładne te pylony do AIMów, ale możesz je jeszcze troszkę poprawić - nie powinny być zaostrzone w czubek, tylko bardziej zaokrąglone.

zauważyłem ale dzięki za czujność

Napisano

Saab%252BJas%252B39%252BGripen%252BFighter%252BJet%252B%25288%2529.jpeg

Ale to są AIM-120, one używają takich samych wyrzutni jak Sidewindery?

może i może F-16C może to i Gripen może

Napisano

20160924_234520-1.jpg

prostre rzeczy robione bez przemyślenia nie są takie oczywiste.

Nadaje się do demontażu ale nie pójdę tą drogą bo chce skonczyc ten model w tym roku.

Napisano

No fakt tytuł wątku ciekawy !

Zastanawiam się ile bitew powietrznych wygrał ten najlepszy samolot świata ?

Ale tak jakoś nic nie przychodzi mi do głowy, normalnie ZERO

Chyba jakiś niedoinformowany jestem

Napisano

Domyślam się że Focus usiłuje odtworzyć czubek nosa i potem od nowa zrobić Pitota, ale nie wiem za bardzo czemu z takiego grubego pręta plastikowego, i czemu tamten poprzedni nosek był zły.

Napisano

Nie było idealnie to rozebralem to co miałem zrobione i czwarte podejście. Wiem, że to głupizna ale czasem się na coś nakream