michal0281 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Wyglada bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Ładnie (po za tym że na każdym zdjęciu inny kolor, he, he). Błoto bardzo realistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Ładnie (po za tym że na każdym zdjęciu inny kolor, he, he). Błoto bardzo realistyczne. Wiem, muszę dokupić drugą lampę do zdjęć. Na razie mam tylko jedną i w zależności jak ją oddalę to wychodzi inny odcień:/ Żeby było śmieszniej zdjęcia robię w RAW-ach i przy obrabianiu w każdym są takie same ustawienia O_o W rzeczywistości kolor jest taki jak na tym zdjęciu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Wiesz co jest najważniejsze? Nie poobijales go za bardzo. Jest w sam raz. Nie będę ukrywał, że patrząc na twoją sunie, sam chciałbym sobie teraz ulepic potwora. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Jak dla mnie miód malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Nie ukrywam, że będę się wzorował na Tobie jak przyjdzie moja kolej, co prawda z ISU, a nie SU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Fajnie! Więcej zdjęć tylko poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 20 Lutego 2017 Autor Share Napisano 20 Lutego 2017 Prace nad potworkiem idą powoli, ostatnio prace nad modelem poszły w odstawkę odkąd na horyzoncie pojawił się Wiedźmin :] Żeby nie było, że wątek umarł przedstawiam ostatnie postępy nad pracami: Zamontowałem koła po pomalowaniu i przetarciu metalizerem na rantach, zainstalowałem liny holownicze i wydechy. Pododawałem liście w zakamarkach i ślady wilgoci. Na górze zrobiłem kilka odcisków po butach i zacieki po błocie. Na chwilę obecną brakuje tylko gąsienic i ogólnego wykończenia pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Na lufie coś jeszcze podziałaj bo taka nietknięta przy reszcie wygląda. Trochę okopceń na końcówce też nie zaszkodzi. Jak planujesz wykończyć lampę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kali160 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Zwieroboj wygląda potężnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Na lufie coś jeszcze podziałaj bo taka nietknięta przy reszcie wygląda. Trochę okopceń na końcówce też nie zaszkodzi. Jak planujesz wykończyć lampę? Lufa pójdzie na koniec jak zmontuję resztę. A w lampę wkleję szkło, chociaż zastanawiam się nad samym gołym odblaskiem. A na chwilę obecną prace wyglądają następująco: Gąsienice są pomalowane, pokryte rdzą i metalizerem po zewnętrznej stronie. Zostają pigmenty, błoto i metalizer w miejscu styku z kołami. A że czekam na dostawę to zająłem się pozostałymi bohaterami historii, czyli nie do końca żywymi Niemcami i sprawcami tego stanu Rosjanami. Figurki pomalowałem podkładem, a do ich pomalowania nabyłem farby od AK dedykowane specjalnie do figurek. Do tego zestaw filtrów do ujednolicania kamuflażu. Farby testowałem wcześniej i powiem, że spisują się rewelacyjnie. Są idealnie matowe i bardzo dobrze kryją nawet przy cienkiej warstwie. Zacząłem zbierać klamoty na dioramę (stary zestaw od Miniart z płotkiem i stołami), dodatkowo czekam na dostawę studni Eureka XXL. Pojazd uzupełnię o trochę sowieckiego ekwipunku również z zestawu Miniart 35154. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Wszyscy już pewnie zapomnieli o tym wątku, mnie zresztą tez brak czasu daje się we znaki i trochę zaczyna męczyć. Aktualnie dłubię nad bohaterami scenki, na chwile obecną jeden jest już zrobiony w 95% (nie ma jeszcze filtrów i drobnych plam z błota itp na mundurze), natomiast reszta "się robi". Z racji tego, że wokół Niemców leży sporo broni, nabyłem paski do karabinów i pistoletów maszynowych od Abera. Kolejna cudowna zegarmistrzowska robota ale jak się uda to na pewno doda scence realizmu. Jak uporam się z figurantami to dokończę studnię i zacznę dłubać nad gruntem i dioramą. Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca zamknę temat;) Na koniec jak zawsze kilka zdjęć, chociaż chyba nie umiem fotografować figurek bo w rzeczywistości wyglądają lepiej niż na fotkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi