zbigi10000 Napisano 18 Września 2019 Share Napisano 18 Września 2019 Oczywiście wszystko trzeba poznać ale ,jak dla mnie MRP to farby idealne .Zaraz po gunze C. Ale widać już ,że pierwsze koty za płoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Września 2019 Autor Share Napisano 19 Września 2019 W dniu 18.09.2019 o 20:57, Solo napisał: Elegancko wygląda, choć odrobinę płasko. Będziesz ten kamuflaż jakoś różnicować, cieniować? Coś tam jeszcze podziałam oczywiście, ale nie za mocno. Te samoloty były dość zadbane. 21 godzin temu, zbigi10000 napisał: Oczywiście wszystko trzeba poznać ale ,jak dla mnie MRP to farby idealne .Zaraz po gunze C. Ale widać już ,że pierwsze koty za płoty. Do malowania z ręki nie do przecenienia, parę kolorów jeszcze nabędę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 19 Września 2019 Share Napisano 19 Września 2019 Bardzo ładne! A jak to Waszmość zakrywałeś w trakcie nakładania kamo? Jakieś zdjątka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Września 2019 Autor Share Napisano 19 Września 2019 (edytowane) 43 minuty temu, Rektor napisał: Bardzo ładne! A jak to Waszmość zakrywałeś w trakcie nakładania kamo? Jakieś zdjątka? Jak wspomniałem wyżej wszystko malowane z ręki, bez żadnego maskowania. Najpierw linie graniczne, potem wypełnianie, delikatnie, panel po panelu. Odkurzu zero. Farby MRP są w tym względzie niesamowite. Edytowane 19 Września 2019 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 20 Września 2019 Share Napisano 20 Września 2019 Świetny efekt, naprawdę. Dziękuję za odpowiedź. :) Dopytam jeszcze gwoli zaspokojenia ciekawości: jakie aero i ciśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Września 2019 Autor Share Napisano 22 Września 2019 W dniu 20.09.2019 o 20:20, Rektor napisał: Dopytam jeszcze gwoli zaspokojenia ciekawości: jakie aero i ciśnienie? Najprostszy H&S Ultra z dyszą 0,2mm, ciśnienie ustawione regulatorem na wężyku metodą prób i błędów. Model po paru poprawkach ma już położony połysk, po okalkowaniu wrzucę zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Września 2019 Autor Share Napisano 30 Września 2019 Kalki położone. Czarno-żółta szachownica na ogonie malowana, nie było w zestawie: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Cieszy oko Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Eleganko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Października 2019 Autor Share Napisano 26 Października 2019 Wash położony, ciągnie mi się ten model okrutnie. Kolejny etap, podwozie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 Ładniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 2 godziny temu, barszczo napisał: Wash położony, ciągnie mi się ten model okrutnie. Kolejny etap, podwozie: Z każdym kolejnym etapem zbliżasz się do końca. Modelik wychodzi Ci bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lutego 2020 Autor Share Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) Wreszcie na kołach. Zestawowe bardzo średnie więc zakupiłem żywice z ResKita: Edytowane 28 Lutego 2020 przez barszczo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 Projekt zakończony. Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi