daffy Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Mam takie szybkie pytanie. Co daje fakt zamykania wieczkiem pojemniczka od aerografu kiedy jest w nim farba i kiedy malujemy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Zdarzyło mi się raz czy dwa przelać farbę z pojemniczka na biurko/dywan :( Oczywiście nie chcący. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted October 9, 2016 Super Moderator Share Posted October 9, 2016 Mam takie szybkie pytanie. Co daje fakt zamykania wieczkiem pojemniczka od aerografu kiedy jest w nim farba i kiedy malujemy? Jak malowałem B-52, jest to duży model, więc do malowania nalałem ponad pół zbiorniczka w aerografie. Podczas malowania przechylałem aerograf i w pewnym momencie farba mi się wylała. Zatkałem pojemnik wieczkiem i wtedy mogłem bez obawy, że wyleje mi się farba na model lub podłogę malować. Tak że mi się wydaje, że wieczko do tego służy. Mimo to używałem wieczka, tylko podczas malowania B-52. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffy Posted October 9, 2016 Author Share Posted October 9, 2016 Rozumiem. Czyli wieczko od pojemniczka jest po to aby farba się nie wylewała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Tak po to właśnie jest Nie mam wieczka ,ale jak mam pełen pojemnik to zaklejam go taśma maskującą,aby farba się nie wylewała .Robbie dziurkę w taśmie aby podciśnienie nie zachamowalo mi podawania farby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 No i farba nie "wysycha" np. w przypadku Vallejo to może mieć duże znaczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek-Krowa Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 No i farba nie "wysycha" np. w przypadku Vallejo to może mieć duże znaczenie. trochę opóźniacza i sprawa załatwiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts