daffy Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Mam takie szybkie pytanie. Co daje fakt zamykania wieczkiem pojemniczka od aerografu kiedy jest w nim farba i kiedy malujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Zdarzyło mi się raz czy dwa przelać farbę z pojemniczka na biurko/dywan :( Oczywiście nie chcący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 9 Października 2016 Mam takie szybkie pytanie. Co daje fakt zamykania wieczkiem pojemniczka od aerografu kiedy jest w nim farba i kiedy malujemy? Jak malowałem B-52, jest to duży model, więc do malowania nalałem ponad pół zbiorniczka w aerografie. Podczas malowania przechylałem aerograf i w pewnym momencie farba mi się wylała. Zatkałem pojemnik wieczkiem i wtedy mogłem bez obawy, że wyleje mi się farba na model lub podłogę malować. Tak że mi się wydaje, że wieczko do tego służy. Mimo to używałem wieczka, tylko podczas malowania B-52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Rozumiem. Czyli wieczko od pojemniczka jest po to aby farba się nie wylewała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Tak po to właśnie jest Nie mam wieczka ,ale jak mam pełen pojemnik to zaklejam go taśma maskującą,aby farba się nie wylewała .Robbie dziurkę w taśmie aby podciśnienie nie zachamowalo mi podawania farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 No i farba nie "wysycha" np. w przypadku Vallejo to może mieć duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 No i farba nie "wysycha" np. w przypadku Vallejo to może mieć duże znaczenie. trochę opóźniacza i sprawa załatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi