push-up78 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyziek Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Jest świetna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted October 18, 2016 Super Moderator Share Posted October 18, 2016 Też bardzo mi się podoba! pozdrawiam Christian P.S. Pozwoliłem sobie poprawić linki - teraz widać dobrze fotki ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 To ja poproszę o przepis na takie malowanie twarzy! Super jest! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 A nie przepis na twarz bardzo prosty jest malujemy olejami Ja osobiście Winsor&Newton i mamy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Jakich kolorów używałeś? Podkład pod oleje w jakim kolorze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 I jakie pędzle? I czy jakieś kierunki malowania wzdłuż fałdek i zagłębień czy góra i dół czy jeszcze jakieś inne sposoby? Najbrzydszym elementem jest rura z podstawką.. więc jak to mawiał O.Flick do H.Geerhart: "zrób coś z tym". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 Podkład to Tamiya.Innych nie używam.Pędzle to MAG-POL .Zakupiłem kilka pędzli winsor & newton seria 7 retuszerskie nr 0,00;000.Ale też mam kilka rotmarder- kolinsky z jakiejś fredki czy coś.też retuszerske do detali.Nadają się bardziej do akryli te z naturalnym włosiem ale do olejnych też da się.Ale na co dzień to tylko Mag-Pol retuszerski od 000 wzwyż do nr6-8 .Niekiedy i tak ulegają modyfikacji.Podcinam włosie bo bywa,że 000 jest za gruby do detalu.I tak czasami włosie z większej numeracji też trzeba przyciąć. Kierunki malowania to jak kto czuje jak mu wygodnie .TU NIE MA ŻELAZNEJ ZASADY ALBO LEPIEJ NIC NIE JEST WYRYTE W SKALE.Ale faktycznie malować doradzam wzdłuż fałdek mniej więcej tak jak one się układają jest to wygodniejsze.Pewne ruchy pędzla po prostu przychodzą same.Kwestia wprawy. Co do użytych kolorów to parę ich było: Twarze zwykle to:Yellow ochre,light red,naples yellow,wenetian red ,cobalt violet,burnt sienna,titanium white,Vandyke brown ,Raw umber. Mundur odcienie zielonego to: sap green,cadmium yellow ,naples yellow i titanium white.Do przyciemniania można używać czarnego ale dosłownie śladową ilość tak aby nie zabrudzić koloru.Dodać można minimalną ilość koloru Prussian Blue.do ciemniejszych wgłębień.Ale kolor tak naprawdę to mieszanka na oko.Metoda prób i błędów.Teraz mam zakupione 4 kolory plus Biel tytanowa z których ,z których uzyskam 15 odcieni. Rury z podstawką nie zmienię nie ja je sobie projektowałem.Nie są dla mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Aż poczułem ten mroźny powiew grudniowego mrozu pod Foy... Twarz odtworzona wzorcowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Klasa, jak zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Pięknie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Jeszcze raz napiszę, że Twoja figurka i jej wykonanie dla mnie to mistrzostwo świata! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 Proszę bardzo .Jak będę umiał na coś odpowiedzieć napiszę co i jak.Mimo to wciąż się uczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Efekt powala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts