push-up78 Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Jest świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Października 2016 Też bardzo mi się podoba! pozdrawiam Christian P.S. Pozwoliłem sobie poprawić linki - teraz widać dobrze fotki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 To ja poproszę o przepis na takie malowanie twarzy! Super jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 A nie przepis na twarz bardzo prosty jest malujemy olejami Ja osobiście Winsor&Newton i mamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Jakich kolorów używałeś? Podkład pod oleje w jakim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 I jakie pędzle? I czy jakieś kierunki malowania wzdłuż fałdek i zagłębień czy góra i dół czy jeszcze jakieś inne sposoby? Najbrzydszym elementem jest rura z podstawką.. więc jak to mawiał O.Flick do H.Geerhart: "zrób coś z tym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Podkład to Tamiya.Innych nie używam.Pędzle to MAG-POL .Zakupiłem kilka pędzli winsor & newton seria 7 retuszerskie nr 0,00;000.Ale też mam kilka rotmarder- kolinsky z jakiejś fredki czy coś.też retuszerske do detali.Nadają się bardziej do akryli te z naturalnym włosiem ale do olejnych też da się.Ale na co dzień to tylko Mag-Pol retuszerski od 000 wzwyż do nr6-8 .Niekiedy i tak ulegają modyfikacji.Podcinam włosie bo bywa,że 000 jest za gruby do detalu.I tak czasami włosie z większej numeracji też trzeba przyciąć. Kierunki malowania to jak kto czuje jak mu wygodnie .TU NIE MA ŻELAZNEJ ZASADY ALBO LEPIEJ NIC NIE JEST WYRYTE W SKALE.Ale faktycznie malować doradzam wzdłuż fałdek mniej więcej tak jak one się układają jest to wygodniejsze.Pewne ruchy pędzla po prostu przychodzą same.Kwestia wprawy. Co do użytych kolorów to parę ich było: Twarze zwykle to:Yellow ochre,light red,naples yellow,wenetian red ,cobalt violet,burnt sienna,titanium white,Vandyke brown ,Raw umber. Mundur odcienie zielonego to: sap green,cadmium yellow ,naples yellow i titanium white.Do przyciemniania można używać czarnego ale dosłownie śladową ilość tak aby nie zabrudzić koloru.Dodać można minimalną ilość koloru Prussian Blue.do ciemniejszych wgłębień.Ale kolor tak naprawdę to mieszanka na oko.Metoda prób i błędów.Teraz mam zakupione 4 kolory plus Biel tytanowa z których ,z których uzyskam 15 odcieni. Rury z podstawką nie zmienię nie ja je sobie projektowałem.Nie są dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Aż poczułem ten mroźny powiew grudniowego mrozu pod Foy... Twarz odtworzona wzorcowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Klasa, jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Pięknie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Jeszcze raz napiszę, że Twoja figurka i jej wykonanie dla mnie to mistrzostwo świata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Proszę bardzo .Jak będę umiał na coś odpowiedzieć napiszę co i jak.Mimo to wciąż się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Efekt powala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi