erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Cześć i czołem . Ostatni ulepek , wczoraj skończony . W sumie sporo roboty było 23-24 h dłubaniny, łatwo nie było . Dodałem 26 elementów, m in. Radio i tablica przyrządów własnej roboty od zera . lufa od RB - w sumie 266 części w tym karle . Przydział 1 Dywizja Pancerna Maczkowa Francja 1944. Styl old school - malowany pędzlami (jak to u mnie). W trakcie prac : Gotowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Fajny szkrab, ale wygląda na to że,gąski do środka ci uciekły albo wina zdjęcia ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Troszke uciekły to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Fajny. Podoba się. Też mam nadzieję że wkrótce swojego pokażę... Jak się podobało składanie podwozia? Mało przyjemna dla mnie cześć.... A jeszcze Calliope na mnie czeka.... Edytowane 23 Października 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Dzięki Panowie P.S. Trochę odgiąłem koła napędowe - poprawiło się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Nie obraź się ale dla mnie jakiś taki monotonny Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Nie obraź się ale dla mnie jakiś taki monotonny Ci wyszedł. Już nie miałem siły do niego - trochę weathering potraktowałem po macoszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Fajny. Podoba się.Też mam nadzieję że wkrótce swojego pokażę... Jak się podobało składanie podwozia? Mało przyjemna dla mnie cześć.... A jeszcze Calliope na mnie czeka.... Patrząc po warsztacie M36 - będzie cool-niejszy od mojego Cały układ jezdny i podwozie to nerwówka jeśli o mnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Nie obraź się ale dla mnie jakiś taki monotonny Ci wyszedł. Już nie miałem siły do niego - trochę weathering potraktowałem po macoszemu. I ja Cię rozumiem. Modele UM mają w sobie coś takiego ,co powoduje, że pomimo wręcz niszowych modeli pojazdów ,odbierają chęci. Miałem robic Calliope ale zdrowie psychiczne było ważniejsze....więc robię Italeri/ESCI Patrząc po warsztacie M36 - będzie cool-niejszy od mojego Cały układ jezdny i podwozie to nerwówka jeśli o mnie chodzi Sęk w tym,że Achilles też prawie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Już tak nie demonizujcie produktów UM-a, wiele ich modeli prezentuje bardzo dobry poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Bardzo lubie ten pojazd. Bardzo fajna konstrukcja !!Model tez bardzo fajny. lepiej sklejony niz pomalowany. Pierwsze fotki robiły wieksze wrażenie niż ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Kurcze aż chyba ja wezmę się za jakiegoś amerykańca. Model miły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Już tak nie demonizujcie produktów UM-a, wiele ich modeli prezentuje bardzo dobry poziom. Ależ ja bardzo lubię UM....tak samo jak PST.....ogólnie lubię niełatwe zestawy nie samym Dragonem czy Modelcollectem modelarz żyje. Obydwie firmy (UM i PST) mają bardzo szeroką ofertę rzadkich pojazdów. Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 To na pewno jest ich plus, a to że czasem z trzech pojazdów się zrobi jeden... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Model fajny, ale nad brudzeniem mogłeś jeszcze popracować. Ja do UM mam mieszane uczucia, niby lepszy od PST, ale pracy wymaga sporo... no ale wybór modeli ma duży i ciągle robią coś nowego, a to duży plus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 25 Października 2016 Autor Share Napisano 25 Października 2016 Ja na UM generalnie nie narzekam chyba to był 17ty mój z tej stajni, choć dużo czasu i cierpliwości potrzebują. Jedynie zawsze mam serce na dłoni jak wycinam najdrobniejsze elementy i narzędzia. Trzeba to nacinać na kilka razy bo kruche jak diabli - ja używam Excel - a. A co do brudzenia to się może kiedyś poprawi nie widzę problemu. Najpierw chce zakończyć temat Polaków póki wzrok jaki taki. A jak to mówią - model nigdy nie jest skończony - temat otwarty na przyszłość jeśli oczy nie wysiądą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Ja również jestem na tak Wielki plus za rozszerzanie, z modelu na model, wkładu własnego. A co do wytworów UM - moim zdaniem nie są najgorsze (detale, spasowanie, umieszczenie wlewów do form) z jednym zastrzeżeniem - plastik rzeczywiście koszmarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Fajniutki maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Żeby nie było ,że sie obijam - również weekend i tydzień z modelem miałem . Model od Revella 03102 Sherman M4A1'76 - widok pudełkowego po sklejeniu > http://www.mojehobby.pl/zdjecia/7/8/3/3012_rd.jpg A tu efekt amputacji przeróbek i dodatków. Końcowa ilość części w modelu 166 wobec 84 pudełkowych ...Koła mimo starań wyszły bardziej jak w M4A2'76 (pełne całkiem) , no ale tak już zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 To już skończony model, czy jeszcze w trakcie malowania? Jak skończony, to przydałoby się pomalować zapasowe gąski... narzędzia... km... no i inne detale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Jeszcze 5 godzin i będzie gotowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Model po poprawkach (wersja końcowa ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi