Przemek Przybulewski Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 W wakacje rozgrzebałem Kolejny model i teraz powoli do niego wracam. Z dodatków to chyba tylko lufa RB. Podstawka w założeniu podobna na pudełku. Błoto, błoto i jeszcze więcej błota. Zaczęło się niewinnie od dużej ilości kół: I kadłuba: Poźniejj przedział "pasażerski": . I kierowcy: Łoże działa, trochę skomplikowane, wyzwanie przy malowaniu: . Złożone na sucho: I klejenie gąsienic (ktore są oznaczone jako do 2S19 - czyli praktycznie też takie jak do T-80) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Polak będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Polak będzie? Hmm, raczej nie. Polska miała chyba tylko 2S7 na wyposażeniu. Wersja M raczej nie była eksportowana - przynajmniej tak mnie się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Dokładnie tak jak piszesz. Kupiłem wersję 2S7 i w planach mam zrobienie egzemplarza używanego przez WP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 U nas w WP było 8 sztuk 2S7 Pion po 4 sztuki w dwóch bateriach, a całość w jednym dywizjonie, a to wszystko w 23 Brygadzie Arylerii z Bolesławca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Gąsienice sklejone i pomalowane czarnym błyszczącym przed malowaniem alcladami Pomalowałem też elementy kabiny, szkoda, że nic z tego nie będzie praktycznie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Wkleiłem przedział kierowcy i "pasażerski": Szyby w oknach są odrobine za krótkie, za to w peryskopach za duże, ech Trumpeter: Blaszki też różnie, niektóre idealnie, część za mała, część za duża: Standartowo test koloru na spodniej części podwozia. Tamiya nadal nie ma w ofercie (oprócz sprejów) farb do rosyjskiej/radzieckiej/sowieckiej pancerki więc trzeba kombinować: I pomalowane koła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Coraz lepiej ci ta technika malowania wychodzi. Aż muszę sam spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Sypiasz czasem?pracujesz?masz rodzinę albo coś w ten deseń??? Nie dość że trzaskasz jeden za drugim te modele(nienawidzę cię!!)to jeszcze patrząc na ich wielkość popadasz chyba w gigantomanię!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Coraz lepiej ci ta technika malowania wychodzi. Aż muszę sam spróbować.Hehe, na to to bym akurat nie stawiał. Powiedziałbym po prostu, żę lepiej wyglądają modele jednokolorowe przy takim cieniowaniu. Kamuflaż dwu-, trzy- czy więcej-kolorowy trochę niweczy ten efekt. Generalnie metodę polecam. Taka wariacja na temat techniki WhiteBlack. Sypiasz czasem?pracujesz?masz rodzinę albo coś w ten deseń??? Nie dość że trzaskasz jeden za drugim te modele(nienawidzę cię!!)to jeszcze patrząc na ich wielkość popadasz chyba w gigantomanię!! Sypiam, sypiam i to aż za dużo. Pracować też pracuję i w sumie prawie godzinę w jedną stronę dojeżdzam do roboty. Rodzinę mam. NIe przejmuj sie, nie tylko ty mnie nienawidzisz. Ale na poważnie, nie wiem może to kwestia zorganizowania się, na pewno trochę pomaga rozbudowana "jaskinia". Mam miejsce na klejenie, w innym na malowanie, w innym na robienie podstawek i jeszcze zostaje kawałek blatu. Bardzo to ułatwia, bo nie muszę nie potrzebnie zwijać rozwijać sprzętu, narzędzi a i mogę robić to na co mam czas ochotę. Mam więcej czasu to maluję, mniej to na szybko coś skleję przeszlifuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Wczoraj popróbowałem trochę pobawić się w obicia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 No i wg mnie elegancko wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Jak już obijasz koła, to może i warto by było troszkę bandaże na nich nadszarpnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 No i wg mnie elegancko wyszły.Tak delikatnie robiłem, co by nie przesadzić. Jak już obijasz koła, to może i warto by było troszkę bandaże na nich nadszarpnąć?Zgadzam się. Po prostu jak je malowałem to nie planowałem takich akcji jak obicia. Teraz po dodaniu obić trochę podniszcze jeszcze bandaże.Dziękuję za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Podniszczyłem bandaże i dodałem suchego pędzla aby zniszczenia "uwypuklić": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Brak,brak,fotek brak Ok. Próba nr 2. Podniszczyłem bandaże i dodałem suchego pędzla aby zniszczenia "uwypuklić". Zdjęcie przed i po - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Hokus pokus i juz widac fajnie to wyglada Dziękuję bardzo. Wczoraj tylko udało się zmontować podwozie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Ponieważ zaczałem robić podstawkę, musiałem na chwilę wstrzymać prace nad modelem. Będą wznowione jak mniej więcej ogarnępodstawkę i pojazd będzie tam już wpasowany. Prace zaczęły sięod kawałka styropianu 3cm: Na to masa z gipsu, kleju do płytek, ziemi, wikolu, pigmentu itd, co wpadło w ręce: Mniej więcej rozciapane po calości: Poodciskałem trochę gąsienice: I na koniec zalane sido zmieszane z resztką unigruntu: Teraz schnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Później trawa, jakaś woda itd. Czekam na sugestie i porady. Dodałem też trochę błota na gąsienice: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Zacząłem sadzić trawkę, na razie tyle (klej jeszcze mokry): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Dodałem trochę wiecej kępek trawy, chciałbym jeszcze zrobić: - dodać/posiać trawę pomiedzy kępkami; - dodać trochę wody/błota w ślady gasienic; - dodać trochę śladów wody po calości Nie wiem czy to dobry kierunek bo nigdy nie robiłem takiej podstawki. jak ktoś ma jakieś sugestie to prosiłbym o podzieleni się nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Jakies resztki trawy powinny byc chyba w miejscach, po których przejechały gąsienice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Jakies resztki trawy powinny byc chyba w miejscach, po których przejechały gąsienice...Tak, tak, będą. Na razie szkoda mi było takich ładnych kępek więc jak będę dosadzał w miejscach pomiędzy kępkami to na pewno dodam w miejscach gdzie pojazdy przejechały. Taką miazgę trawiastą zmieszaną z odrobiną ziemii i błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2016 Podoklejałem jeszcze trochę trawki w wolne miejsca: I wziałem się za uzupełnianie w miejscach przejazdu: I nastepnie dodałem trochę błota i wody - tak wygląda po wyschnięciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 Stan na dzisiaj rano: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi