Mikolaj75 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 A było to tak - na konkursie w Poznaniu atrakcją zewnętrzną były pojazdy zabytkowe, a wśród nich Chevrolet tzw. "Canada". Autko przecudnej urody. No i taki jakiś impuls się zrobił. Przypadki lotników budujących pojazdy lądowe się zdarzają, także nie obawiam się o swój stan ;-) W Poznaniu był C60, oferta w interesującej mnie skali (1:72) to zestawy IBG dotyczące C15A. Nic nie szkodzi, zaopatrzyłem się w 15-tki, 60-tka "coming soon", także straty nie ma. Wzbogacenie Partem i dodatkami własnymi. Zakładam budowę uproszczoną na zasadzie kolekcjonerskiej, ale co tam powychodzi to nie wiadomo. Na początek pudła: Uruchomienie linii montażowej: Skromne poprawki niektórych trudnych do wyprowadzenia części zestawowych: Szoferki zdecydowanie zyskają otrzymując Partowe siatki: Następnie ciut detali własnych - progi, zawiasy, okucia: Tu i ówdzie trochę detali: Drzwi generalnie będą otwarte, Part pomocny: I mała przymiarka radiowego Kangura - autko ma całe 6 cm (!) Przy okazji mam nadzieję na rychłą aktualizację Stara - pamiętam o nim :-) Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Super, fajnie że ruszyłeś z tematem ;) mam nadzieje że kiedyś i Bedford powstanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Spoko Mikołaju, wpadaj jak najczęściej. Rozumiem że nie planujesz tak głębokiej waloryzacji jak przy silniku SU-20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Ho ho, Mikołaj zwiedza inne działy na forum. Robota jak zwykle na poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Ta.. I gdzie się nie pojawi tam robi wstyd innym Grile wyglądają super. Uwielbiam Twoje prace. Mam nadzieję,że zagościsz na dłużej w pancernym dziale. Pocziemu ty poprawiał maski silnika? Zły obrys czy nie byłbyś sobą? Pytam bo pewno po twoim warsztacie nabiorę apetytu na któryś z tych szkrabów. Edytowane 1 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Obserwuje bo cysterna czeka już na swoją kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Dzięki wszystkim za zainteresowanie Rozumiem że nie planujesz tak głębokiej waloryzacji jak przy silniku SU-20? Tak jak pisałem, raczej kolekcjonersko, choć od widocznych detali nie będę się uchylał :-) Pocziemu ty poprawiał maski silnika? Łatwiej zgrały się z siatką i uzyskałem delikatne przełamanie blachy. Przy okazji - gdyby ktoś z kolegów posiadał rysunki czy zbliżenia- w ogóle jakieś materiały - instalacji i agregatów Watertanka, to będę zobowiązany. Aha - poszukuję też jakichś materiałów na cywilną Canadę - tak, żeby było widać całość. Trochę jest tego w sieci, ale zawsze brakuje tej czy innej strony. I prawdopodobnie nie mam biegłości w szukaniu Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Muszę przyznać, że IBG całkiem przyjemnie się skleja, tyle, że trzeba poświęcić nieco pracy na dokładne oczyszczenie części po wycięciu z ramek. W cysternie Watertanka zrobiłem kilka prostych uzupełnień: Pozdrawiam i przypominam się z prośbą o jakieś fajne materiały na autko w cywilu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Ja tam widzę zastosowanie ;] Myślę że pierwszy do zrobienia przez Ciebie... trochę ryflowanej blaszki... i jazda ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Ten zielono-pomarańczowy jest super. Mam jeszcze dwa inne jego ujęcia, ale wciąż dokładnie nie wiadomo, co jest na pace - widać jakiś dźwig, ale brak szczegółów. Gdyby się znalazły inne jeszcze fotki, to jak najbardziej bym go widział w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Chyba widziałeś tą Ale ta może bardziej pomoże ;] Edytowane 6 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Fantastyczne! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Jeszcze jedną dorzuciłem w edycji ;] Z "tyłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Działasz coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Listopada 2016 Autor Share Napisano 9 Listopada 2016 Działam, jednak na razie nie ma większej partii do pokazania. Różne drobiazgi się robią i dzielę czas z Su. W weekend powinno się coś więcej zrobić. Dzięki za fotki i linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Nie ma sprawy. Sam mam tą cysternę i też powoli coś tam o niej czytam. Więc łatwiej było odkopać coś co się widziało, nawet niechcący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 A ja się będę gapił i uczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 No to zacząłem swoja Canade... a zacząłem od kupienia nie tego zestawu blach co trzeba ;] Więc będą dwie cysterny no. 11 i 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Pomalutku - prace ostatnio dotyczyły cysterny. Skromna waloryzacja skrzynek: Part jest pomocny przy podeście, niemniej w ślad za IBG nie zrobili skosu z boku i trzeba to w miarę możliwości skorygować: Armatura kuchenno-łazienkowa - niby element zestawowy jest całkiem przyzwoity, ale doszedłem do wniosku, że szybciej zrobię nowy, niż wyszlifuję zestawowy: I mały rzut oka na aktualny - jeszcze dość ubogi - wygląd Watertanka: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Ten zestawowy element natryskowy to z ramką na początku pomyliłem. Natomiast twój wygląda dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 jeszcze dość ubogi Może dla Ciebie Mikołaju ubogi ,dla niektórych (jak ja) to już arcydzieło. W tej skali ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Pewnie.. zdołuj ludzi ;] Pięknie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Mikołaj czy Ty to widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Witam Tak jonathan - widziałem, ale zdaje się, że jeszcze w handlu nie ma... Tymczasem.. Walka z nałogiem jest trudna i zdaje się, że budowa z pudełka jest na razie poza moim zasięgiem ;-) W Australijczyku chociaż właz na dachu wypada otworzyć: Najbardziej zaawansowana jest cysterna. Wykonałem kilka kolejnych detali i przerobiłem reflektory: Podest dostał kilka detali i wlewy paliwa: IBG w zasadzie pominęło całą instalację cysterny. Jest to ciekawy zespół i jego pominięcie nie mogło wchodzić w grę, stąd na podstawie zdjęć postarałem się to w miarę możliwości odtworzyć: Model po przymiarce. Generalnie wszystkie inne detale są przygotowane, a to znaczy, że cysterna w zasadzie dojrzała do malowania: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Podziwiam łatwość z jaką ci to przychodzi. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi