Forest Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Powitać wszystkich serdecznie Dziś wystartowałem z modelem wymienionym w temacie. Jako, że ostatni raz bawiłem się w modele lotnicze gdzieś w okolicach podstawówki, a więc z 15 lat temu (jeśli nie więcej), myślę, że będzie ciekawie Model traktuję raczej jako rekreację, wątek poboczny od pływadeł - w szafie czeka jeszcze kilka takich wątków Nie będę z nim szalał (a przynajmniej taki jest plan) - wykonam go prosto z pudła, z niewielkimi dodatkami własnymi. Na początek okładka: A tu zawartość pudełka: Zacząłem od wnętrza kabiny. Kolor bazowy to Vallejo French Mirage Blue: Na to poszły przecierki Gunmetalem i Wash Nuln Oil z Citadel: Od siebie dołożyłem pasy i szybkę celownika. Jak na pierwszy raz, jestem bardzo zadowolony : I na razie to by było tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Bardzo ładna kabina - oby tak dalej. Tylko pasy trochę za szerokie... Ja też kiedyś kleiłem ten model. Malowałem go między innymi... suchymi pastelami, utrwalanymi lakierem bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 A dziękować Pasy robiłem ze zdjęcia, więc mogą być nieścisłości w kształcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Mam wrażenie, że folet pilota przykleiłeś odwrotnie, tzn. oparcie jest na dole, natomiast siedzisko robi za oparcie. Na zdjęciach widać, że siedzisko jest zdecydowanie za długie w stosunku do oparcia. Chyba, że to zdjęcie tak zniekształca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Fajnie to wygląda. Sam zacząłem pierwszy samolocik z okresu II WŚ więc będę podglądał co i jak. Jakie malowanie planujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Aleksander, fotel jest dobrze przyklejony, po prostu ma niewiele wspólnego z rzeczywistością Podobnie, jak cała tylna ściana kabiny, powinna być skośna Jest to po prostu 20-sto letni zestaw, który ma swoje minusy. Na szczęście w większości łatwe do naprawienia Jonathan, malowania jeszcze nie wybrałem. Waham się między niemieckim, węgierskim, bułgarskim, rumuńskim a jugosłowiańskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Pasy z czego zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 No to jeszcze chwilę masz na zastanowienie się. Ja chyba przekonam się do tej skali, jeżeli chodzi o lotnictwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Pasy zrobiłem z pierwszego, co mi w ręce wpadło, czyli z kartki papieru Nasączone akrylowym lakierem błyszczącym i pomalowane Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Podglądam Tato nie krzyczy ,ze kleisz samolot ,a nie kończysz okrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Kiedyś go miałem. Fajny samolot. Owiewkę polecam zastąpić vaccu np Rob Taurusa. Reszta zestawu całkiem OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 PodglądamTato nie krzyczy ,ze kleisz samolot ,a nie kończysz okrętu To jest tylko odskocznia Która zresztą poczeka pewnie na kontynuację do końca tego miesiąca... Wtedy będę mógł z czystym sumieniem przegrać walkę ze Sobąi pojechać ze skracz-bildem Kiedyś go miałem. Fajny samolot. Owiewkę polecam zastąpić vaccu np Rob Taurusa. Reszta zestawu całkiem OK Nom, zdążyłem zauważyć, że mija się z szerokością kabiny, jest węższa ok. 1mm... Ale i tak myślałem o rozpiłowaniu, by wykonać otwartą kabinę, więc nie będzie się to tak rzucać w oczy A co do kupowania, to raczej wolę sam dorabiać Hmm... Znalazłby się ktoś chętny do wytłumaczenia, jak samemu wykonać Vaccu? PS. Zawęziłem obszar poszukiwań malowania do Węgier, Niemiec i Rumunii, ze wskazaniem na malowanie węgierskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Pokaż jakiś przykład Chyba że lecisz coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Hmm, na razie mam pewien problem, większość znalezionych przeze mnie malowań to model G-6. Natomiast znalazłem takie cuś, partyzanckie malowanie z Jugosławii: Tylko przydałoby się więcej rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Fakt u mnie też G-6 ;/ U Ciebie chyba kolorki przekłamane, trochę ciemne A taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 jonathana najładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Zdecydowanie wart rozważenia Choć ten jugosłowiański kusi cholernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Kusił, skusił, w końcu skusił Będzie Jugosłowiański Mieczysław G-10. Dokładnie to ten, były samolot 15./JG 52, Chorwackiego Dywizjonu Luftwaffe, zdobyty przez partyzantów Josipa Broz Tity na wiosnę 1945 roku Węgierskie malowanie też będzie, ale w kolejnym modelu. Mam na podorędziu G-6, którego mam zamiar wykonać "na podstawie" pudła -pełne przeróbki, w przeciwieństwie do obecnie klejonego. Tak właściwie, to mam w planach wziąć przykład z niektórych członków tego forum, zakochanych w Spitfire'ach... Mam już pomysły na najbliższych 10-ciu Mieczysławów... A w zapasach 27 pudeł tychże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 O w morede Forest tez wzial sie za latadlo Chyba jakis tred zaczolem:) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 O w morede Forest tez wzial sie za latadlo Chyba jakis tred zaczolem:) Powodzenia Nie, po prostu skończyło mi się miejsce w szafie, czyli czas się za robotę wziąć A Ty to wracaj do okrętówki, Tirpitz mi odłogiem leży, nie mam się na km wzorować PS. Mówię poważnie, inaczej zacznę ćwiczyć nekromancję na Twoim Podwójnym Smarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Hehehe ja w ramach powrotu postanowilem porobic szybsze modele bo jak narazie przeraza mnie ilosc blach do moje smarka:) Pozatym zona mi ciagle gada ze tylko kupuje i na szafie laza A jak 3 pudla przywiozlem z Telford to miala niezadowolona mine:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Listopada 2016 Autor Share Napisano 23 Listopada 2016 Podziałaj w temacie B., bo warto W ogóle, miło widzieć, że znów się udzielasz Aha, może byś podlinkował rzeczy z podpisu, coby innym życie ułatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Pomyslimy podzialamy:) BTW zawsze bylem obecny moze malo sie odzywalem ale stara gwardia zaczela sie pojawiac tak wiec i ja jestem. Za duzo ostatnio jest na forum takiego jakby to powiedziec ladnie chamstwa Trzeba troche mlodziez doedukowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Hahaha, no tak, ktoś musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Powitać wszystkich serdecznie Dziś wystartowałem z modelem wymienionym w temacie. Jako, że ostatni raz bawiłem się w modele lotnicze gdzieś w okolicach podstawówki, a więc z 15 lat temu (jeśli nie więcej), myślę, że będzie ciekawie Model traktuję raczej jako rekreację, wątek poboczny od pływadeł - w szafie czeka jeszcze kilka takich wątków Nie będę z nim szalał (a przynajmniej taki jest plan) - wykonam go prosto z pudła, z niewielkimi dodatkami własnymi. Na początek okładka: A tu zawartość pudełka: Zacząłem od wnętrza kabiny. Kolor bazowy to Vallejo French Mirage Blue: Na to poszły przecierki Gunmetalem i Wash Nuln Oil z Citadel: Od siebie dołożyłem pasy i szybkę celownika. Jak na pierwszy raz, jestem bardzo zadowolony : I na razie to by było tyle Hej a zdradzisz czym przykleiles pasy do fotela i szybkę celownika do reszty? Bardzo czysto to wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi