BRAVO112 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 No Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Nieźle to zaczyna wyglądać, ale tak jak kolega p_bladek zauważył ze chyba za bardzo widać preshading nie wiem czy dobrze to będzie wyglądało na koniec w połysku patrząc na oryginalne maszyny one są naprawdę czyściutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Ale mnie te pochlebne opinie nakręcają Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Poległem z kalkami Fajnie się wklejają ,ale są tak delikatne ,ze mala nieuwaga i D... .Kleje na raty i tak masakra .Do zrobienia dwa szablony i pryśniecie złotym Kombinuje nad jakością zdjęć. Moze będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Na ja wiem co to kalki zawsze jakaś rozwalę przy nakładaniu :/ ale nie wolno się poddawać dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Daje dalej Zorbie jakiś szablonik Fotki mojej porażki Tak wygląda złota kalka nie umiejętnie położona.Prawdopodobnie za długo moczyłem .Po nie trafieniu w miejsce jej spoczynku ,korekta prawie nie możliwa ,rwie się i zwija I niedociągnięcia z mojej strony Postanowiłem - już dosyć wymyślnych okazjonalnych malowań Wole już rzeźbić linie i następny w kolejce jest Rafale Bedzie tu ostre pole do popisu ,gdyż najpierw muszę zeszlifować wypukle linie .Wyrysować nowe i rzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Postanowiłem - już dosyć wymyślnych okazjonalnych malowań Wole już rzeźbić linie i następny w kolejce jest Rafale Bedzie tu ostre pole do popisu ,gdyż najpierw muszę zeszlifować wypukle linie .Wyrysować nowe i rzeźbić Odważny z Ciebie człowiek Jureczku życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Podziwiam że chcesz się bawić takimi szrotami i rzeźbić wszystkie linie od zera. Dla mnie to jest monumentalna robota i prędzej bym taki zestawy wywalił, niż tak się z nim bawił. Ale oby się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Wybaczcie ,ze zaśmieciłem trochę watek ,Wkurzyły mnie ostro te kalki, a nie pierwszy raz kładę Rafale to będzie nowy warsztat,ale już dziękuje za wsparcie Solo jak się nie ma co się lubi- to się lubi to co ma.No i szkoda ładna ta maszynka Przy Phantomie nadal walczę z kalkami.Retuszuje szlifuje, aby nabrał estetycznego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Nie przejmuj się kalkami, jeżeli możesz je zastąpić farbą od szablonu. Ja też już jakiś czas je nakładam, ale po raz pierwszy kładłem kalki hasegawy na A-7 , niestety się zdziwiłem- pancerne. Na szczęście zepsuły się małe kalki na podwozie, więc pomaluję małe czarne kwadraciki i popaciam białą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Właśnie retuszuje.ha ha Mocno powiedziane, racze paciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Solo jak się nie ma co się lubi- to się lubi to co ma.No i szkoda ładna ta maszynkaPrzy Phantomie nadal walczę z kalkami.Retuszuje szlifuje, aby nabrał estetycznego wyglądu Moja rada: przejdź na 1:48, tam mnóstwo świetnych modeli z pięknymi detalami i dobrym spasowaniem. 1:72 znam słabiej, ale mam wrażenie że w tej skali ze współczesnego lotnictwa to trochę trudno znaleźć dobre zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Solo To tak, jak bys napisal- kup sobie sztuczne kwiaty - tych nie trzeba podlewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 No kochani nie sprzeczać mi się tutaj Brawo dziękuje za wsparcie -fajne porównanie Solo 48 za drogie na moja kieszeń Uporałem się z tymi kalkami Nie jestem na 100% zadowolony .Długa wstęga na kadłubie powinna być równoległa do płatu skrzydeł i mieć delikatny cieniutki biały obrys . Nie potrafiłem lepiej Teraz mogę powiedzieć ,ze już z górki koniec nie bawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Całkiem spoko wyszło to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Moj Phantom z Fujimi czeka na dokonczenie od kilku lat Twoj - dla mnie bomba Fajnie zalatwiles ten Zloty kolor Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 No to Kolego BRAVO112 do pracy Naprawdę się ciesze ,bo był moment kiedy już opadły mi ręce po tych kalkach. A na dodatek wpadły mi w ręce fajne fotki styranych Phantomow.Prawie tak jak Tomcaty Kreci mnie bardzo malowanie ,coś w rodzaju malowań Kolegi Solo Będę próbował zrobić to z Rafale- wiem nie są tak zniszczone ,dlatego zacznę delikatnie od tej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 Skleiłem Bardzo trudne są te okolicznościowe malowania.W dodatku połysk .Wychodzi każdy babol Współczuje samochodziarzom,gdzie połysk doprowadzają do "lustra" Galeria będzie później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 ogólnie Spoczko ale np. koła mogłeś mogłeś malnąć w mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Ładny, ładny gratuluję no i zrobiony nie to co mój rozgrzebany. I jakie efektowne malowanie podoba się. Pozdrawiam Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Podoba mi się. Jeszcze nie robiłem modelu z malowaniem okolicznościowym a ten zachęca, żeby spróbować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Bardzo dziękuje za uznanie Duzy Modelarzu Okolicznościowe fajnie się prezentują na polce , jednak kalki potrafią wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi