jaxiu Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Naszło mnie mnie jakiś czas temu, żeby zbudować samolot (pierwszy po 22 latach przerwy) EDUARD 7077 (Profipack) (bardzo fajny zestaw - wybaczcie jestem w temacie modeli litniczych kompletnym dyletantem, ale składało się go bardzo przyjemnie) Skala 1:48 warsztat: viewtopic.php?f=86&t=54099 Po tym przydługawym wstępie zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Konkretnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Nawet nieźle, ale brakuje osłon luf 4 karabinów, a także koła ci się rozjeżdżają. Masz antenowy powinien być prosto w stosunku do osi samolotu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Nawet nieźle, ale brakuje osłon luf 4 karabinów, a także koła ci się rozjeżdżają. Masz antenowy powinien być prosto w stosunku do osi samolotu.Pozdrawiam Chyba autor zapomniał wkleić uzbrojenie przed złożeniem połówek skrzydeł. Można się też zastanowić nad sensownością śladów błota na ogumieniu. Mało prawdopodobne dla samolotu operującego z lotniskowca. Instrukcja podaje też, że część piasty śmigła, samo mocowanie łopat do niej, były srebrne. Mały element, ale ożywiłby trochę dość monotonną bryłę. Jak na modelarza czołgowego, to jednak zupełnie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Masz błąd w pierwszym poście Tym numerem katalagowym: EDUARD 7077 jest oznaczony model w skali 1:72 ;) http://www.mojehobby.pl/products/Grumman-F6F-5-Hellcat-Profipack.html Po Twoim warsztacie widzę, że składałes ten: Eduard 8224 http://www.mojehobby.pl/products/F6F-5-late.html Generalnie miły dla oka model Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Nawet nieźle, ale brakuje osłon luf 4 karabinów, a także koła ci się rozjeżdżają. Masz antenowy powinien być prosto w stosunku do osi samolotu.Pozdrawiam Chyba autor zapomniał wkleić uzbrojenie przed złożeniem połówek skrzydeł. Można się też zastanowić nad sensownością śladów błota na ogumieniu. Mało prawdopodobne dla samolotu operującego z lotniskowca. Instrukcja podaje też, że część piasty śmigła, samo mocowanie łopat do niej, były srebrne. Mały element, ale ożywiłby trochę dość monotonną bryłę. Jak na modelarza czołgowego, to jednak zupełnie dobrze. ten konkretny hellcat miał piasty i kołpak śmigła czarny lufy od zestawu nie nadają się do niczego, a metalowe jeszcze nie dojechały z kurzem na kołach faktycznie poleciałem po bandzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Masz błąd w pierwszym poście Tym numerem katalagowym: EDUARD 7077 jest oznaczony model w skali 1:72 ;) http://www.mojehobby.pl/products/Grumman-F6F-5-Hellcat-Profipack.html Po Twoim warsztacie widzę, że składałes ten: Eduard 8224 http://www.mojehobby.pl/products/F6F-5-late.html Generalnie miły dla oka model Ci wyszedł tak to jest jak się po nocach obrabia zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Poprawka numeru zestawu - piach na kołach zaraz potraktuję terpentyną Panzer Machine - dzięki za czujność. Poleciałem po bandzie z tym numerem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Naładowałeś tyle megabajtów w obrazkach, że nie tylko nie mogę ich obejrzeć, ale przeglądarka zaczyna mi zżerać cały dostępny RAM i komputer się blokuje. Po co te zdjęcia są takie wielkie? http://imgur.com/a/OcJYw link prosto do imgura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 viewtopic.php?f=58&t=40Link do Regulaminu Forum. Polecam punkt III.9. Mój błąd - regulaminu trzeba się trzymać - nawet jeśli zapisy są z XIX wieku 1024 pixele to strasznie mało w czasach monitorów full hd i 4k... Niestety postu nie mogę już wyedytować :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 ten konkretny hellcat miał piasty i kołpak śmigła czarny Nie chciałeś chyba zbudować modelu warbirda? Są zdjęcia z USS Randolph z roku 1945. Rzeczywiście trudno się dopatrzeć regularnych srebrnych elementów na piaście takich jak podaje instrukcja. Czesi chyba popełnili błąd. Jednak sam kołpak zaproponowali pomalować na niebiesko, co jest bliższe prawdy i coś tam się dzieje w okolicy nasady łopat śmigła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 z obiciem na kołpaku świetnie to śmigło wygląda, przy chwili czasu wezmę gąbkę i coś takiego zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 ciekawy. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 No fajnie, to jak tak robią modele dyletanci to ja wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg77 Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Drobne braki washa, poza tym calkiem ladnie wyszedl...mam w kolejce do roboty F6F-3 Profipack w tej skali do roboty, musze skonczyc remont mieszkania i biore sie za sklejke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Drobne braki washa, poza tym calkiem ladnie wyszedl...mam w kolejce do roboty F6F-3 Profipack w tej skali do roboty, musze skonczyc remont mieszkania i biore sie za sklejke. Pierwsze w życiu starcie z washem glinkowym Pojutrze powinienem mieć zestaw washy glinkowych (sand, earth, dirt) do Abramsa, powinno pójść już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg77 Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Eeeee zle mnie odebrales, samo wykonanie bardzo ladne, braki washa to jedna wneka kola oraz zawieszenie miejscami nie tkniete, pokrywy goleni tez, tak jak bys tego nie zauwazyl...ta wneka widoczna mocno. Poza tym malowanie jak i brudzenie bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi