Hubert Kendziorek Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Trzecia Jaskółka w tym roku ukończona. Tym razem Kawasaki Ki-61 - I Hei. Kawasaki Ki-61 - I Hei Hien, s/n nieznany, Chofu,luty 1945, obrona regionu Kanto, w tym Tokio. Maszyna przydzielona Taii Fumisuke Shono z 244. Sentai. Samolot ma zmodyfikowaną instalację radiową oraz zdemontowaną dyszę Venturiego, aczkolwiek jakieś urządzenie, być może element mocujący dyszę, pozostał na miejscu. Między styczniem i marcem 1945 maszyna była dwukrotnie przemalowana: najpierw usunięto zielony kamuflaż, aczkolwiek resztki pozostały na płóciennych powierzchniach sterowych, zaś w marcu naniesiono kamuflaż w postaci zielonych plamek na górne i boczne powierzchnie. Zachowały się fotografie z okresu przedstawionego na modelu, jak i tego późniejszego, na japońskim filmie propagandowym. Białe pasy na skrzydłach i kadłubie wyróżniały samoloty przydzielone do jednostek obrony Japonii. Doskonale znany model produkcji Hasegawy, do którego dodałem żywiczny kokpit Airesa, rury wydechowe i pokrywy podwozia z QB oraz działka i karabiny maszynowe od Mastera. Oznaczenia namalowane za pomocą masek z książki Kagero "Fighters over Japan part. 1" z serii Topcolors. Dzięki za komentarze w wątku warsztatowym. Efekt nie jest idealny, ale wiele się nauczyłem - myślę, że 1:32 to będzie moja ulubiona skala. Zdjęcia na białym tle: Zdjęcia na czarnym tle: Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Bardzo fajny,tylko chyba wymieszałeś białe i żółte światło do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Starałem się nie mieszać kolorami światła, nie wiem co to się podziało. Wszystkie lampy były zimne, jak pogoda za oknem ;) Dzięki za komentarz. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 No mnie się "straśnie podobuje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 A dla mnie - miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Bardzo ładny model! Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Po trzykroć dziękuję - cieszę się, że jakoś się ta moja Jaskółka broni. Trochę podkręciłem zdjęcia na białym tle. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Góra lepsza niż spód, ale mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2016 Góra lepsza niż spód, ale mnie się podoba. Cóż, zgadzam się co do spodu. Tak to jest, jak się robi wykończenie z wklejonym podwoziem i antenkami, złe planowanie ;). Dzięki za komentarz. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi