voseba Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Śmiało możesz stosować zmywacz Wamodu(ja stosowałem) i z tego co wiem można zastosować nitro(stosowałem tylko do mycia aero po malowaniu surfacer-em,farbami serii C).a jeśli masz obawy zastosuj Mr.color leveling thinner z opóźniaczem a w jakich proporcjach rozcienczasz to z wamodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Kolejne dwie poprzeczki są już gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Hmm, ciekawe, małe a cieszy. Czekam Seba, na cała ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 No widać fach w ręku Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 wielki szacuneczek dla ciebie za ten model scani ja tez ją planuje kidys kupic tto byla pierwsza scania mojego taty heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 voseba to byl taki zestaw on byl owiele dłuższy niz normalny ze względu na przyczepe tylko ten na obrazku to model a ten drugi jak widzisz jest prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 I to jest powód, żeby pisać post pod postem ? JEST OPCJA EDIT ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Kolejne dwie poprzeczki przyszły na świat. Jedna jest kompletna, do drugiej przyjdzie jeszcze mocowanie wału napędowego. Musze zastanowić się czy zrobić to z metalu czy plastiku. Do zrobienia pozostały jeszcze dwie poprzeczki, jedna pod silnikiem, na wysokości łączenia sprzęgła, druga pod skrzynia, tej w modelu nie było. Fotki z udowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Śmiało możesz stosować zmywacz Wamodu(ja stosowałem) i z tego co wiem można zastosować nitro(stosowałem tylko do mycia aero po malowaniu surfacer-em,farbami serii C).a jeśli masz obawy zastosuj Mr.color leveling thinner z opóźniaczem Wamod i Mr. Surfacer 1200 to nie jest dobry pomysł: Nie ma to jak czytać ze zrozumieniem. Farba została rozcieńczona rozcieńczalnikiem wamodu, a nie jak pisał Piotr, zmywaczem. Efekt widać na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Sam roźcieńczam zmywaczem wamodu i jest miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Sam roźcieńczam zmywaczem wamodu i jest miodzio nie miales zadnych problemow? malujesz tylko plastik z modeli czy jakis polistyren tez? ja sie przestraszylem po wtopie z rozcienczalnikiem ze moze mi sie cos stac z rama. nie jestem pewien czy nadal chce eksperymentowac z nieoryginalnym rozcienczalnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Taki "profesjonalista" z Ciebie, a używa półśrodków, coś tu nie gra. Lepiej zainwestować w dobry warsztat oraz chemię niż się obawiać o skutki fizyczno-chemiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Sam roźcieńczam zmywaczem wamodu i jest miodzio nie miales zadnych problemow? malujesz tylko plastik z modeli czy jakis polistyren tez? ja sie przestraszylem po wtopie z rozcienczalnikiem ze moze mi sie cos stac z rama. nie jestem pewien czy nadal chce eksperymentowac z nieoryginalnym rozcienczalnikami. Tak nawet dzisiaj malowałem steyera podkładem wszystko jest glanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Taki "profesjonalista" z Ciebie, a używa półśrodków, coś tu nie gra. Lepiej zainwestować w dobry warsztat oraz chemię niż się obawiać o skutki fizyczno-chemiczne. Profesjonalista? O co Ci chodzi? ITALERITRUCK, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Piszę o "profesjonalnym" budowaniu, o profesjonalnym podejściu, wiesz gdzie ma być każda śrubka, każdy szczegół w modelu, wiesz co żle co dobrze kto zrobił w modelu. Rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Piszę o "profesjonalnym" budowaniu, o profesjonalnym podejściu, wiesz gdzie ma być każda śrubka, każdy szczegół w modelu, wiesz co żle co dobrze kto zrobił w modelu. Rozumiesz ? Aha, już się martwiłem ze jesteś złośliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Seba, a ja radzę jednak używać oryginalnego rozcięczalnik. Bo rozcięczając wamodem miałem problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 U mnie wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Ciąg dalszy prac nad wnętrzem kabiny. Do przygotowanych wcześniej narożników przygotowałem tapicerkę. Teraz pozostało mi poczekać aż klej wyschnie i wyszpachlować wszystkie zakamarki a jest ich całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Cóż można powiedzieć, pięknie Ci ta robota idzie do przodu. Blaszki w narożnikach kabiny to klasa sama w sobie. Pozdrawiam i życzę cierpliwości i wytrwałości w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 O tak, Twój model, bardzo mi się podoba, może kiedyś dojdę do takiej perfekcji, jak ty, i wielu innych modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Dziękuję za komentarze. Trochę poszpachlowałem kabinę. Teraz zabiorę się za silnik. Wreszcie udało mi się zakończ zbieranie dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Cały czas obserwuję budowę modelu, za to co zrobiłes do tej pory należy ci się duuże a nawet dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 dziekowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Model wygląda pięknie czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi