gorlock Napisano 31 Marca 2017 Share Napisano 31 Marca 2017 Tak to już jest, że słabe zdjęcia mogą zniweczyć nawet najlepszą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Marca 2017 Autor Share Napisano 31 Marca 2017 Będzie lepiej, obiecuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 W międzyczasie pomalowałem brakującą w instrukcji ławkę na tył budy. Ławka jeszcze przed washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Witajcie. Bardzo delikatnie nałożyłem washa punktowego na zakamarki i nity. Na razie tylko główna bryła pojadu. Dołożyłem też tę ławkę z tyłu, co o niej instrukcja milczy. Wygląda fajnie. W najbliższym czasie jeszcze czeka mnie malowanie rury wydechowej i mniej widocznych elementów podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 W najbliższym czasie jeszcze czeka mnie malowanie rury wydechowej i mniej widocznych elementów podwozia. A po co? Skoro nie widać, to jaki sens ma malowanie tego? No chyba, że model umieścisz na szklanej półce i oglądać będzie od spodu. Jak to po co? Oglądanie ma tu mało do rzeczy Każdy maniak modelarstwa traktuje takie dopieszczanie swojego dzieła jako "sztuka dla sztuki" Poza tym sumienie by nie dawało spać że coś zostało zrobione na odwal.... Stojkovic - działaj, działaj, dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Maja 2017 Autor Share Napisano 11 Maja 2017 Flak zmontowany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Maja 2017 Autor Share Napisano 13 Maja 2017 Dzisiaj popracowałem wstępnie nad weatheringiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Idzie to w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Maja 2017 Autor Share Napisano 14 Maja 2017 Dziś kontynuacja brudzenia elementów. Ten odgięty element będzie doprowadzony do porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 Witam, Za mną kolejne przymiarki na sucho i sprawdzanie czy brudzenie gra na poszczególnych elementach. Na początek sama platforma Potem platforma z podstawą Flaka Oraz całość już z Flakiem Na ten moment tył wozu prezentuje się tak po złożeniu. Jedną z luf musze llekko przetkać bo nie wiem czemu farba stworzyła "zaślepkę". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Daj jakieś światło z przodu, nie masz lampy w aparacie ? Prawie wszystkie zdjęcia jak by "pod słońce" robione :-) Po rozjaśnieniu coś tam widać ale kolory zanikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Lampa w aparacie nic tu nie da, jeszcze tylko pogorszy sprawę, obstawiam ze zdjęcia robione przy naturalnym świetle z okna, spod platformy nie za mocno zapackany?? Jak by nie było podwozie tam zasłanialo ja trochę bo i wyciągarka była, zawieszenie wiec tak chyba by to sie nie zapaćkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Brudzenie super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 Czołem. Zdjęcia niestety nie są zbyt dobre, ale w miejscu gdzie maluję i składam w całość modele nie mam zbyt dobrych warunków. Jednocześnie obiecuję zrobić lepsze. Model na żywo do zobaczenia będzie w Krakowie. Doszły obicia bocznych siatek paki. Dzisiaj rozpocząłem nawlekanie gąsienic i generalnie ukończyłem proces składania modelu. Jak widzicie niezbyt brudziłem spód pojazdu a syf na pace od spodu miał sugerować sporo błota gromadzącego się miesiącami pod spodem. Następnie dokleiłem pakę do pojazdu Następnie sam flak z podstawą Na powyższym foto widać bambetle wrzucone na tylną ściankę pancerną budy Całośc prezentuje się następująco Kolejne fotki już na białym tle po całości a nie z warsztatu. Jeśli coś zmienić to dajcie znać może zdążę poprawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Witajcie. Wykonałem foto na lepszym tle. W międzyczasie przykleiłem skrzynkę na pakę i kanister z boku lewego nadkola. W czasie dopieszczania modelu odkleił się cały Flak i spadł na podłogę... efektu można się domyśleć. Poskładałem go i dopiero na fotkach widzę, że jedno działo jest asyetryczne i do poprawki (przed upadkiem było ok...) Kolejne foto już do galerii i studyjnie, by nie było cieni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 Super to wyglada. Tez tak chce:) A poza tym niesymetrycznym dzialkiem lewa osłona trochę za bardzo nie odstaje w porownaniu z "przed katastrofa". Tak mi sie jakoś to widzi moim kaprawym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Racja... odstaje - do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 Przymierzam się do tego modelu i dostaję depresji od samego patrzenia jak Twój Ci fajnie wychodzi ;) asymetryczność luf nie powinna stwarzać problemów przy poprawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Nie ma się czego obawiać. Z rzeczy, które napotkałem to na pewno uważaj przy montowaniu silnika, maski i bocznych osłon. Nie przypadło mi do gustu także mocowanie samych luf od flaka do ścianek tego ustrojstwa - nie bardzo chce współgrać to w moim przypadku. Lewa osłona Flaka już zdemontowana tak samo jak asymetryczne działko. Jutro na spokojnie przykleję na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 Zasobnik na magazynki do flaka nówka sztuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Pobrudź jeszcze gniazda magazynków zapasowych i felgę koła zapasowego, jak na razie jest ok :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Maja 2017 Autor Share Napisano 23 Maja 2017 Felga jest pobrudzona elegancko, tylko w cieniu i się zlało. Podobnie ubrudzona jak koła przednie. Gniazd magazynków zapasowych do obicia i ukurzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 Na koniec zanim opublikuję galerię końcową wrzucę najnowszy sukces z tym modelem w Krakowie. Podstawka byle-jaka ale model ważniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 brawo ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi