jaxiu Napisano 3 Marca 2017 Autor Share Napisano 3 Marca 2017 Zabawy z bambetlami Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Pięknie zmalowałeś te bambetle. Myślałeś już, jak je "zamocować" do kadłuba? Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Fajnie... Ja bym dodał jakieś delikatne przetarcia na beczce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Fakt beczułka trochę sterylna na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Marca 2017 Autor Share Napisano 3 Marca 2017 To moje pierwsze starcie z czymś takim (mam praktycznie zerowe doświadczenie w malowaniu płacht, plandek, figurek etc....) Generalnie największym kłopotem jest ślad po formie po prawej stronie beczki (wyglądał jak pęknięcie) Po na razi zgrubsza go zaszpachlowałem zamalowałem i na chwilę obecną wygląda to tak.... Jeszcze z tym powalczę, chociaż kończą mi się pomysły Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Teraz wygląda na zgniecenia ...ciekawie na swój sposób ,choć trochę teoria grubymi nićmi szyta. Ja przy takich przypadkach używam Liquid Green Stuff...dużo lepsza w obróbce przy takich niewygodnych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Marca 2017 Autor Share Napisano 4 Marca 2017 Wyszlifowane dremelem Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 I świetnie,mnie się podoba ,że przy tym nie wyszła płasko tylko te fajne nierówności ma. Myślę, że nawet warto je podkreślić weatheringiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Walnij różne odcienie/kolory plandek-będzie urozmaicenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Marca 2017 Autor Share Napisano 4 Marca 2017 Po poprawkach Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2017 Gąski złożone (teraz nawet już pomalowane, ale akurat nie mam zdjęcia) Odstawiłem projekt i go rdza zeżarła.... ;) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Oj...chyba przesadziłeś z objawami upływu czasu i działania czynników meteorologicznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2017 złagodnieje od kolejnych szuwaksów. Na M26 też tak miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Obsyp go jesiennymi liśćmi i postaw na cegłach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Odstawiłem projekt i go rdza zeżarła.... ;) ... a koła funkiel nówka. Mnie też się zdaje że trochę przesadziłeś, ale czekamy na dalsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Obsyp go jesiennymi liśćmi i postaw na cegłach... Temu do zdjęcia cegły zabrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Fakt że Abrams wygląda jakby że złomu uciekł. Pytanie tylko ile lat on już się buja, bo tego Luchsa to w 43 zaczęli produkować i za długo to on się nie nawalczył. Ponadto to był czołg rozpoznawczy, więc w walkę się raczej nie wydawał. Z drugiej jednak strony to tylko hobby i w sumie to wszystko jest dozwolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 W międzyczasie uporządkowałem warsztat i wystrugałem półeczki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Nie chciałbyś mi wystrugać takich półeczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Oleje, błoto (nadal mokre) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Błoto jest teraz w kolorze obić. Taki brudny teraz się wydaje. Ps. Dzięki Panowie za linki na Pw. Będę się kontaktował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Coraz bliżej mety. O dziwo i wbrew wysiłkom techmodu dałem radę poskładać gąski XD Beczka i bambetle skutecznie maskują skręcenie kadłuba (THX Techmod) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Mnie się podoba, choć jak dla mnie całość za ciemna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Mnie się podoba, choć jak dla mnie całość za ciemna... Dzięki Co do Ciemnizny, to nie zapanowałem nad olejami. Starałem się uważać, zacząłem od mocno rozjasnionego modelu, ale nie wyszło... Muszę bardziej uważać z ciemnymi odcieniami (nie wiem czy nie zainwestować w lepsze farby, bo te których używam mają zdecydowanie za gruby pigment) i chyba dokupić troszkę jasniejsze błoto od AK Btw to mój pierwszy model w kamuflażu wielobarwnym od bardzo bardzo dawna. Taka wprawka przed malowaniem T-55AM i BTR-80A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Jakbyś lepiej zdjęcia oświetlił to by też pomogło. Sam model generalnie ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi