Grzegorz Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Egzemplarz znajdujący sie w Lubuskim Muzeum Wojskowym w Drzonowie... BAW… Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Dzięki szczególne za ten wóz! Kiedyś mignął mi taki w Gdańsku w barwach straży pożarnej. Dużo grzebałem za tym tematem w necie jednak nie natknąłem się na żadne zdjęcia. Może ktoś coś wie na temat BAW-a w barwach nie-wojskowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Witam. W jednym z odcinków serialu "07 zgłoś się" pt. "Zamknąć za sobą drzwi" wystepował, o ile dobrze pamiętam, BAW w malowaniu Straży Pożarnej. Poza tym mam gdzieś starą (lata '70 ?) gazetową fotkę tego wozu również w takich barwach. Jeżeli się do niej dokopię to wrzucę, ale to raczej będzie słaby materiał poglądowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2008 Zapomniałem dołożyć od razu... Rysunki z MK... Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 A ktos mi rozszyfruje skrót BAW ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 большой автомобиль водоплавающий Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2008 A ktos mi rozszyfruje skrót BAW ??? Dosłownie: "duży samochód pływający" .Litery BAW są pierwszymi literami (fonetycznie...) z języka rosyjskiego. БАВ (большой автомобиль водоплавающий ...) PS. Kiemlicz mnie ubiegł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Dzięki serdeczne ps.Jestem jeszcze z pokolenia, które dość sprawnie włada tym językiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Wyciągam temat z odchłani forum - jak duże (i czy w ogóle) zmiany "wizualne" są między BAW a DUKW? Pytam pod kątem, czy wykonanie modelu DUKW w malowaniu LWP to będzie zbyt wielka abstrakcja? Dużo zmian by trzeba zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Ten cały BAW to nic innego jak radziecki klon II wojennej amerykańskiej amfibii DUKW . Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Tyle chciałem wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Kiedyś dawno temu kręcił mnie DUKW i ZIŁ-485 BAW. Z tego co pamiętam, to ZIŁ miał skrzynię aż do samego tyłu pojazdu, otwieraną burtę z tyłu i wyciągarkę za kabiną. Na szybko znalazłem zdjęcie konwersji Panzershopu, które potwierdza, że z moją pamięcią nie jest chyba aż tak źle: Widać, że koła też są uwzględnione w konwersji. Tak więc nie jest to taki po prostu klon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 No Jakub ale to są łatwe do dorobienia duperele sama zabudowa pojazdu to DUKW (kółka można wymienić na te do Ziła 157 ). Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi