Kamil K. Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Napisano 30 Kwietnia 2017 A ten piaskowy to jaka farbka to toj? Tam naprawdę wszystko jest opisane. Model pomalowałem mieszanką farb XF-78 Wooden Deck Tan, X-2 White i X-8 Lemon Yellow. Cytuj
Kamil K. Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Napisano 30 Kwietnia 2017 Trzy filtry: biel, brąz, pomarańcz. Aktualnie już teciaka obijam i cieniuję. Cytuj
Knjaz Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Ech, no napisałeś, napisałeś... Ślepe to ja i nie widze już. :( Cytuj
Kamil K. Napisano 2 Maja 2017 Autor Napisano 2 Maja 2017 Model jest już po obijaniu i pierwszym etapie cieniowania - na początek pin wash po zakamarkach. Teraz zamierzam model złożyć do kupy, uprzednio brudząc wannę, koła i gąski, a gdy bryła będzie w całości - pociągnąć cienie tu i tam olejami, wszystko zabezpieczyć lakierem i wkroczyć z ostatecznym brudzingiem. Pozdrowienia! Cytuj
Taki Jeden Napisano 2 Maja 2017 Napisano 2 Maja 2017 Jak dla mnie, to on już teraz wygląda perfect. Cytuj
Kamil K. Napisano 4 Maja 2017 Autor Napisano 4 Maja 2017 Dzięki, ale przed nim wciąż daleka droga. Cytuj
Bengal Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 A ja mam pytanie o obicia Robisz je losowo czy wzorujesz się na konkretnych obiciach na konkretnej maszynie ? Cytuj
Panzer Machine Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Bardzo fajnie wygląda ten model. Czekam na brudzing Cytuj
Kamil K. Napisano 4 Maja 2017 Autor Napisano 4 Maja 2017 A ja mam pytanie o obicia Robisz je losowo czy wzorujesz się na konkretnych obiciach na konkretnej maszynie ? Częściowo się wzoruję - na tyle na ile widać je na zdjęciach. Natomiast, żeby mieć foty z dobrze widocznymi obiciami na konkretnej maszynie, to albo ktoś musiałby mi ją sfotografować z bliska, albo dostępne mi zdjęcia musiałby być w rozdzielczości powyżej powiedzmy 5Mpix. Także to jest wypadkowa tego co widać + tego co podpowiada logika + tego żeby było mimo wszystko ciekawie. Cytuj
Kamil K. Napisano 4 Maja 2017 Autor Napisano 4 Maja 2017 W sumie tą aktualizację miałem wrzucić wczoraj, ale mi umknęło. Wybaczcie, że post pod postem. Żeby lecieć z modelem dalej musiałem go złożyć. Żeby go złożyć - musiałem ogarnąć układ jezdny, bo potem już nie będzie do niego dostępu. W związku z tym pojawił się kurz i odrobina błota na wannie kadłuba, kołach i gąsienicach. Teraz model jest gotowy na kolejna warstwę olejów, jakieś wstępne zacieki i lakier półmat. A potem - ostateczne brudzenie. Pozdrowienia! Cytuj
Gość Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 I jeszcze bandaże na kołach przydało by się troszkę uszkodzić. Cytuj
Kamil K. Napisano 5 Maja 2017 Autor Napisano 5 Maja 2017 I jeszcze bandaże na kołach przydało by się troszkę uszkodzić. Ależ są, nie jakoś mocno, ale są, tylko na zdjęciach tego nie widać. Tu fota z początku budowy: Obserwuję od początku, jestem pod wrażeniem. Dzięki! Cytuj
Kamil K. Napisano 6 Maja 2017 Autor Napisano 6 Maja 2017 Model zabezpieczony pół-matem, wchodzę w fazę ostateczną brudzenia. Jak widać pojawiło się trochę więcej cieni robionych olejami i zacieki z akryli jako baza pod dalsze zabawy. Pozdrowienia! Cytuj
Kamil K. Napisano 9 Maja 2017 Autor Napisano 9 Maja 2017 Brudzi się pomału. Na razie - przede wszystkim tłuści i rdzewieje. Żeby nie było, że wrzucam cały czas te same foty i tu nic się nie dzieje podrzucam też parę zbliżeń - mój aparat to jednak stary dziadek, statywu też nie rozkładałem, więc szału nie będzie. Ale przynajmniej widać, że "dzieje się" tam coś jednak. Pozdrowienia! Cytuj
Knjaz Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Modelcollect wydał taki czołg w skali 72. Patrzę na pudełko i myślę - kurde, czołg Kamila w małej skali. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj
Kamil K. Napisano 9 Maja 2017 Autor Napisano 9 Maja 2017 Modelcollect wydał taki czołg w skali 72.Patrzę na pudełko i myślę - kurde, czołg Kamila w małej skali. Sent from my D6503 using Tapatalk Wydał, wydał, ale na łatwiznę poszedł, jakby się ze mną skontaktowali, to bym powiedział, co i jak. Pięknie to wychodzi Techniczny majstersztyk Dzięki! Cytuj
bazylms Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Pod kątem weateringu zdecydowanie jesteś w czołówce forumowej. Cytuj
Knjaz Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Na łatwiznę? A co uproscili? Kupiłem go sobie wczoraj, tak za dwa tygodnie będzie u mnie, o z HK wysłane, to mam czas na research. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj
Kamil K. Napisano 10 Maja 2017 Autor Napisano 10 Maja 2017 Na łatwiznę? A co uproscili? Kupiłem go sobie wczoraj, tak za dwa tygodnie będzie u mnie, o z HK wysłane, to mam czas na research. Sent from my D6503 using Tapatalk Wszystko. Rozkład kostek się nie zgadza, ich ilość, błotniki itd. To po prostu model T-72B mod. 1989 z kostkami Kontakt-1 na bokach zamiast Kontakt-5. Pod ten konkretny egzemplarz czekają Cię przeróbki podobne do moich. Cytuj
Knjaz Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Mały braciszek wymaga zatem pracy. Masakra, w tej skali to masakra. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj
Kamil K. Napisano 10 Maja 2017 Autor Napisano 10 Maja 2017 Tu odciąć, tam dodać, zrobić sobie panele Kontakt-5 na jeden z boków kadłuba i będzie to miało ręce i nogi. Foty oryginału masz pod ręką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi