Kamil K. Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 A ten piaskowy to jaka farbka to toj? Tam naprawdę wszystko jest opisane. Model pomalowałem mieszanką farb XF-78 Wooden Deck Tan, X-2 White i X-8 Lemon Yellow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Trzy filtry: biel, brąz, pomarańcz. Aktualnie już teciaka obijam i cieniuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Ładnie, bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Ech, no napisałeś, napisałeś... Ślepe to ja i nie widze już. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Model jest już po obijaniu i pierwszym etapie cieniowania - na początek pin wash po zakamarkach. Teraz zamierzam model złożyć do kupy, uprzednio brudząc wannę, koła i gąski, a gdy bryła będzie w całości - pociągnąć cienie tu i tam olejami, wszystko zabezpieczyć lakierem i wkroczyć z ostatecznym brudzingiem. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Jak dla mnie, to on już teraz wygląda perfect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 Dzięki, ale przed nim wciąż daleka droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 A ja mam pytanie o obicia Robisz je losowo czy wzorujesz się na konkretnych obiciach na konkretnej maszynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Bardzo fajnie wygląda ten model. Czekam na brudzing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 A ja mam pytanie o obicia Robisz je losowo czy wzorujesz się na konkretnych obiciach na konkretnej maszynie ? Częściowo się wzoruję - na tyle na ile widać je na zdjęciach. Natomiast, żeby mieć foty z dobrze widocznymi obiciami na konkretnej maszynie, to albo ktoś musiałby mi ją sfotografować z bliska, albo dostępne mi zdjęcia musiałby być w rozdzielczości powyżej powiedzmy 5Mpix. Także to jest wypadkowa tego co widać + tego co podpowiada logika + tego żeby było mimo wszystko ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 W sumie tą aktualizację miałem wrzucić wczoraj, ale mi umknęło. Wybaczcie, że post pod postem. Żeby lecieć z modelem dalej musiałem go złożyć. Żeby go złożyć - musiałem ogarnąć układ jezdny, bo potem już nie będzie do niego dostępu. W związku z tym pojawił się kurz i odrobina błota na wannie kadłuba, kołach i gąsienicach. Teraz model jest gotowy na kolejna warstwę olejów, jakieś wstępne zacieki i lakier półmat. A potem - ostateczne brudzenie. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 I jeszcze bandaże na kołach przydało by się troszkę uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Obserwuję od początku, jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Maja 2017 Autor Share Napisano 5 Maja 2017 I jeszcze bandaże na kołach przydało by się troszkę uszkodzić. Ależ są, nie jakoś mocno, ale są, tylko na zdjęciach tego nie widać. Tu fota z początku budowy: Obserwuję od początku, jestem pod wrażeniem. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Przepraszam, nie dopatrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Maja 2017 Autor Share Napisano 6 Maja 2017 Model zabezpieczony pół-matem, wchodzę w fazę ostateczną brudzenia. Jak widać pojawiło się trochę więcej cieni robionych olejami i zacieki z akryli jako baza pod dalsze zabawy. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 Brudzi się pomału. Na razie - przede wszystkim tłuści i rdzewieje. Żeby nie było, że wrzucam cały czas te same foty i tu nic się nie dzieje podrzucam też parę zbliżeń - mój aparat to jednak stary dziadek, statywu też nie rozkładałem, więc szału nie będzie. Ale przynajmniej widać, że "dzieje się" tam coś jednak. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Pięknie to wychodzi Techniczny majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Modelcollect wydał taki czołg w skali 72. Patrzę na pudełko i myślę - kurde, czołg Kamila w małej skali. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 Modelcollect wydał taki czołg w skali 72.Patrzę na pudełko i myślę - kurde, czołg Kamila w małej skali. Sent from my D6503 using Tapatalk Wydał, wydał, ale na łatwiznę poszedł, jakby się ze mną skontaktowali, to bym powiedział, co i jak. Pięknie to wychodzi Techniczny majstersztyk Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Pod kątem weateringu zdecydowanie jesteś w czołówce forumowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Na łatwiznę? A co uproscili? Kupiłem go sobie wczoraj, tak za dwa tygodnie będzie u mnie, o z HK wysłane, to mam czas na research. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Na łatwiznę? A co uproscili? Kupiłem go sobie wczoraj, tak za dwa tygodnie będzie u mnie, o z HK wysłane, to mam czas na research. Sent from my D6503 using Tapatalk Wszystko. Rozkład kostek się nie zgadza, ich ilość, błotniki itd. To po prostu model T-72B mod. 1989 z kostkami Kontakt-1 na bokach zamiast Kontakt-5. Pod ten konkretny egzemplarz czekają Cię przeróbki podobne do moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Mały braciszek wymaga zatem pracy. Masakra, w tej skali to masakra. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Tu odciąć, tam dodać, zrobić sobie panele Kontakt-5 na jeden z boków kadłuba i będzie to miało ręce i nogi. Foty oryginału masz pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi