Mariusz 72 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia rozkręca się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia W dniu 11.01.2025 o 13:15, makinen napisał: Ten wątek ogląda się jak dobry serial i to już kolejny sezon Coś jak Dynastia czy Klan, ale merytoryka na zdecydowanie wyższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia Beczki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Beczułki jak żywe , za PRL-u w takiej kisiliśmy kapustę w piwnicy na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia @Slawek_26869 no to baza dopiero, teraz się patynują 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia i tyle w temacie beczek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia Dźwig, w podkładzie pod dalsze mazianie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Wysyłałeś Greif zdjęcia wagi. Zrobiłem prawie od razu i zapomniałem trochę. Zresztą do dokończenia jeszcze. Nie wszystko zresztą na drukarce wyjdzie obawiam się. Chodzi mi o ten "równoważnik" oczywiście, ale i tak byłby łatwy do dorobienia. Wymiar 14X20 mm. Dokończę i mogę jako .stl wysłać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia I wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia nadal drobnica gaśnica -tu podziękowanie dla Kolegi Przemka z Emp3d, wózek do drobnych napraw torowiska (od podstaw ) i drobne poprawki przy łączeniu modułów tak aby jak najmniej było to widoczne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Stycznia Autor Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia i kolejne klamoty, mam w planach 2 warianty: 1. okres przed WW2 czyli mała stacyjka z cywilnym życiem 2. wersja już w trakcie wojny, czyli żołnierze zaopatrzenie itd kilka skrzyń ma oznaczenia z 1942, 43 roku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia @Mertenwaga piękna... Aż się prosi przerobić ją na karton i skalę 1:25 - 1:22.5 @Greif'klamoty' są ekstra. Szczerze podziwiam Waszą cierpliwość i umiejętności do tworzenia takich 'drobiazgów' ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Panie Greif, jesteś niemożliwy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 23 Marca Jako że na etap malowania pacynek musi u mnie "dojrzeć" plus brak czasu więc trzeba było zacząć coś nowego. Ponieważ do stacji mam w planach dołożyć tor główny z lokomotywą i dwoma wagonami CiD (Das Werk) i wagon pocztowo bagażowy (3 osiowy od podstaw) niestety mały wybór lokomotyw które można nabyć ( nie bardzo pasują do mojej stacyjki ) więc jak sie nie ma co się lubi to się robi od podstaw. Podziękowanie wielkie dla Jakuba który przyczynił się do powstania kolejnego ulepka do mojej kolekcji. Tak ma wyglądać Pruska seria T3 lub DRG 89⁷⁰ i moje wypociny nity na raty bo oszaleć można, i dla odskoku od nitowania kilka innych elementów resor za kołem następny postęp w kolejny weekend 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Za mało tych emotów do dodania, puchar nie wystarczy. O zazdrości co do cierpliwości już było, teraz zazdroszczę możliwości korzystania z laserowego cięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Zmotywowałeś Greif. Powrót do lepienia dalej BR-57 coraz bliżej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 25 Marca no ja juz mam 5 kolejnych w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 29 Marca wynitowałem boki ostoi... cóż większość nitów za kołami ale co tam i dorobiłem hamulce, wszytko tylko poskładane na ślinę bo muszę to do malowania rozmontować, nie ułatwia to pracy bo nakombinować się trzeba aby złożyć i rozłożyć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Z czopami osi kół będziesz jeszcze coś działał, czy takie cienkie już pozostaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Marca Autor Super Moderator Share Napisano 30 Marca @ManiekB jeszcze nie wiem są kompletnie nie widoczne ale pewnie tak. I mały tutorial na podkładki z zawleczkami pręcik 0,8mm trójkątny szlifujemy rowek, kółko wycinamy wybijakami, zawleczka z drutu cynowego 0,25mm klej ( Tamiya Airbrush Cleaner) po wyschnięciu rozginamy końce zawleczki w gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Kwietnia Autor Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia rozrząd pary prawa strona wstępnie poskładany, zostały do dokończenia detale, jutro mam nadzieje druga stronę zrobić chyba że mi plecy padną... bo jakoś nie bardzo ostatnio... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Ładnie Panie, ładnie. Rób ćwiczenia, bo jak Ci walnie to będzie bolało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Piękna koronkowa robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia W dniu 30.03.2025 o 09:39, Greif napisał: @ManiekB jeszcze nie wiem są kompletnie nie widoczne ale pewnie tak. Wypadałoby, bo w końcu jak sam napisałeś: W dniu 29.03.2025 o 23:00, Greif napisał: wynitowałem boki ostoi... cóż większość nitów za kołami ale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi