krn78 Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Schody są pomalowane świetnie. Wydaje mi się jednak, że gdybyś zaznaczył bardziej krawędzie stopni, to by im jeszcze dodało. W końcu to one podlegają największym tarciom, więc powinny być albo bardziej skorodowane, albo, jeśli schody są używane, metaliczne, ale w tej drugiej sytuacji chyba goły metal powinien przebijać się też na płaszczyźnie stopni, a tak nie jest. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez krn78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Tak gdzie kolejarze "pedałują" częściej mamy "metalik" tam gdzie mniej pojawia się świeża rdza jak dojdzie kurz i troszkę brudu powinno być ok i jeszcze widok na całość na chwilę obecną 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Pomalowana rynna, doszły drzwi, może jutro uda się je pomalować w kolorki podestu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Niesamowity kunszt, szacun za umiejętności i umiar gdzie trzeba, przemyślany i dopieszczony każdy szczegół..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 4 godziny temu, chorąży napisał: Niesamowity kunszt, szacun za umiejętności i umiar gdzie trzeba, przemyślany i dopieszczony każdy szczegół..... Nic dodać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Drzwi, pierwsze podejście 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Ale klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Jeśli można Mistrzu. Te drzwi są dla mnie jakieś takie "za nowe". Czegoś im brakuje Nie wiem, jakiś zacieków na okuciach, zadrapań... Jakoś tak "nie grają" w stosunku do schodów/podestu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Kolega @Greifnapisał że to pierwsze podejście wiec na pewno to nie jest finalna wersja wiec @Baas ArK nie bój nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Trzeba by je "wypalcować" przy klamrach i zamkach, jak wokół włącznika światła obok drzwi do łazienki Murek pod metalowym pomostem ze styroduru? Masz chłopie talent do tych ciegiełek... Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2023 pierwsza warstwa jest "popalcowana" ale to początek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2023 wersja v2.0 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 W dniu 13.04.2023 o 21:44, Baas ArK napisał: Jeśli można Mistrzu. Te drzwi są dla mnie jakieś takie "za nowe". Czegoś im brakuje Nie wiem, jakiś zacieków na okuciach, zadrapań... Jakoś tak "nie grają" w stosunku do schodów/podestu. Już nie marudzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2023 dzisiaj skromnie tylko położony matowy lakier od VMS Mega polecam, prosto z butelki 0 rozcięczania idealny mat, mało w sumie widać na zdjęciach z "kartofla" ale sam produkt wart nabycia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2023 i jeszcze zdążyłem psiknąć bazę na drezynkę, na razie schnie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Super wyszły te dechy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Gośćiu wpędza w kompleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Deski 5 min roboty, Gunze Finishing Surfacer 1500 Black i rozpuszczalnik CT, i na to odrobina olejnych od Ammo. No i jak to ja, musiałem coś dorobić i stała się światłość, jeździć w nocy już można. Włącznik w podkładzie kolejowym (dokładniej magnes- który uruchamia kontraktron), z drugiej będzie drugi uruchamiający oświetlenie w kabinie. i pulpit maszynisty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Kwietnia 2023 No to już komplet, chwilowo magnes w skrzyni docelowo będzie jednak też w podkładzie kolejowym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Kwietnia 2023 mały postęp ale zawsze... góra dostała matowy czarny, będzie jeszcze bardziej styrany (jakieś podmalowania w czasie napraw itp) wkleiłem też "sterowanie" i kiedyś gdzieś tam może dotrę do "brudzenia" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Maja 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2023 wstępny brudzing 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Maja 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2023 brak czasu ... ale powstaje skrzynka na klamoty do naprawy torów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Jak prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Maja 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2023 jeszcze mokre... już wyschło i przymiarka z resztą gratów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Maja 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2023 jako że paczki z "nowymi" zabawkami dotarły więc test tego i owego Wymieniłem resor na docelowy łącznie z mocowaniami, i na Ebay nabyłem nitrylowy wężyk idealnie pasujący do złącz pneumatycznych od układu hamulcowego, będzie można zrobić małe poprawki w projekcie i temat zawieszenia wagonów od Thunder Model mam zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi