Bengal Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Pewnie było by prościej ale szczerze mam już ją ochotę skończyć i patrząc na nią chce widzieć swoje błędy. Pozatym Franz dał mi fajny pomysł wiec mam okazje spróbować czegoś nowego To ma być zabawa a naprawdę mam już jej dosyć a zabawa z nią sprawia mi coraz więcej frajdy Może to słabe podejść i je skrytyjujecie (zawsze lubię czytać wasza krytykę btw) ale to mój 3 czołg i wiem doskonale ze 103 tez będzie słaby Położyłem pigmenty i jak wyschnie fixer to pokaże - pewnie standardowo będzie do mycia Przepraszam za błędy ale pisze z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 .... A pewnie, że to tylko zabawa.... Dziobaj dalej, obaczymy co z tego wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Proszę : od razu (poraz enty) sory za zdjęcia ale robione na szybko w trakcie przerwy meczu Polska Anglia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Szkoda tej biedronki bo baza wyszła dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Jakby co, zawsze możesz zrobić takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Na dzisiaj koniec moich eksperymentów gorzej być nie może tak ? dobrej nocy i dziękuje za podpowiedzi - staram się z nich korzystać na ile potrafię B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Bengal, daj zd tego boku z innego konta ale wygląda to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Jak dla mnie też jest ok wydaje mi się, że wyszedł bardzo fajnie pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2017 Jak dla mnie też jest ok wydaje mi się, że wyszedł bardzo fajnie pozdr. Dzięki za dobre słowo Bengal, daj zd tego boku z innego konta ale wygląda to fajnie. Dziękuje i proszę : przy 2ów lampach i na zewnątrz B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Styrana strasznie, ale według mniej coś w niej jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Mnie się podoba, sterana bo w Bejrucie lekko nie było. Ja bym tak zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2017 (edytowane) No to coś nowego dziękuje (w końcu). Dobra ale nie może być tak łatwo, zabieram się za gąski i wieże. Czy "górę" Merkavy tak zostawić czy bardziej ją jeszcze poobijać/styrać ? Czy nie przesadzę jeśli jeszcze dodam pigmentu na kołach? Jakieś propozycje co mogę dalej z nią zrobić, czy po prostu dokończyć tyranie i do lakierowania ? Chciałbym popróbować porobić zacieki ale nie wiem czy już nie przesadzę dobrej nocy i jeszcze raz dziękuje za dobre słowa Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Jak patrze na zdjęcia referencyjne to Twój model to jakaś funkel nówka :P Na większości zdjęć pojazd jest cały z kurzu, piachu itd. Zobacz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2017 Panzer dziękować za zdjęcia Super - mam w takim razie jeszcze dużo do roboty 2 zdjęcie - piasek na pancerzu (przepraszam, jeśli pomylę nazewnictwo) 3 zdjęcie - kozak ale boję się, że przesadzę i nie będzie widać efektu który teraz uzyskałem a on mi się podoba nie ukrywam 5 - plama oleju 6 - wszędzie delikatna warstwa piasku 7 - najlepsze plama ojelu i ten kozak wydech (na pewno nie osiągnę takiego efektu ale .... ) Czy dobrze robię imitację piasku (tzn widziałem na filmikach od was/yt) pigmenty middle east + fixer i jak tylko na pigment puszczę krople fixera i zostawię to zrobią się grudki etc natomiast jak zacznę delikatnie ruszać pędzlem to zrobię taki efekt jak jest nad lewym błotnikiem co jest lepsze hmmm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2017 Ktoś mądry mi kiedyś powiedział że mniej czasem znaczy lepiej, oczywiście się nie posłuchałem kolejny raz zdjęcia kalkulatorem brak słońca, jak wrócę mogę zrobić (postarać się) lepsze zdjęcia. To chyba prawie koniec Muszę jeszcze gąsienice zrobić, tył Merkavy i parę detali Co sądzicie ? tak bez litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Ale, za przeproszeniem, osrany Coś w tym brudzeniu jest, ale bez zintegrowanej podstawki sam trochę odcina się od rzeczywistosci. Trochę mnie te kupki piasku zastanawiają, jeśli to błoto to raczej powinno się gnieździć w zakamarkach w większych ilościach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Kurz i pył w pojazdach poruszających się po pustyni teoretycznie powinny gromadzić się w praktycznie każdym zakamarku pojazdu. Ja chyba bym się pokusił o zrobienie w ogóle takie washa z jakiejś emalii o piaskowym kolorze na początek. Są takie pigmenty w płynie - AK Interactive coś takiego wypuściło... dust deposit czy jakoś tak. Idelanie by się sprawdziło jako pierwsze efekty weatheringowe, z tym ze nakładasz i rozrzedzasz nie pigment fixerem tylko white spiritem. To samo możesz zrobić z pigmentami. Spróbuj się jeszcze w ten sposób pobawić... Ja dziś nie wytrzymałem i kupiłem dzisiaj... skoro już zacząłem sezon grillowy na działce (no trzeba mieć co robić z czasem kiedy dziecko śpi :P) , swój egzemplarz rydwanu ognia postaram się robić jakieś fotki z procesu i zobaczymy jak mnie wyjdzie "kurzenie" modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2017 Ale, za przeproszeniem, osrany Coś w tym brudzeniu jest, ale bez zintegrowanej podstawki sam trochę odcina się od rzeczywistosci. Trochę mnie te kupki piasku zastanawiają, jeśli to błoto to raczej powinno się gnieździć w zakamarkach w większych ilościach . Nie ma za co przepraszać, bardziej ja muszę Z podstawkami jeszcze poczekam ..... Błoto/piasek i ich umiejscowienie to moja czysta fantazja ... Kurz i pył w pojazdach poruszających się po pustyni teoretycznie powinny gromadzić się w praktycznie każdym zakamarku pojazdu. Ja chyba bym się pokusił o zrobienie w ogóle takie washa z jakiejś emalii o piaskowym kolorze na początek. Są takie pigmenty w płynie - AK Interactive coś takiego wypuściło... dust deposit czy jakoś tak. Idelanie by się sprawdziło jako pierwsze efekty weatheringowe, z tym ze nakładasz i rozrzedzasz nie pigment fixerem tylko white spiritem. To samo możesz zrobić z pigmentami. Spróbuj się jeszcze w ten sposób pobawić... Ja dziś nie wytrzymałem i kupiłem dzisiaj... skoro już zacząłem sezon grillowy na działce (no trzeba mieć co robić z czasem kiedy dziecko śpi :P) , swój egzemplarz rydwanu ognia postaram się robić jakieś fotki z procesu i zobaczymy jak mnie wyjdzie "kurzenie" modelu. Mam light dust deposit, próbowałem go używać użyć ale mi nie szło :( dlatego więcej jest pigmentu. Coś mogę jeszcze poprawić ? swój egzemplarz rydwanu ognia tak jest zwana Merkava? Z chęcia pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Mnie też coś ostatnio napadło i po urlopie startuję ze swoim rydwanem w wersji 4 lic i mam pytanie do tych co się znają. Czym się różni zawieszenie mk3 od zawieszenia mk4? Pytam bo chciałbym sprawić sobie metalowe zawieszenie od Voyagera. Przepraszam za off top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Nie wiem jak mam odpowiedzieć na Twoje pytanie Ja bym poeksperymentował z pigmentem i white spiritem - nie pigment fixerem :P Bo jakoś trudno już teraz wprowadzać emalie. Ale, spróbuj może wciskać ten pigment we wszelkie zakamarki i próbuj go rozmywać white spiritem, hmm? Co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 To już końcówka - w końcu chyba już tylko przejadę niektóre miejsca z pigmentem whitespiritem. nieudolne gąsienice i na szybko całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Bardzo ładnie, może być - jak mówi moja córka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Mam tę samą Merkavę w pudle... Uświadom mnie - rozumiem, że jest to merkava MK.I czyli pierwsza odmiana wozu..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 Mam tę samą Merkavę w pudle... Uświadom mnie - rozumiem, że jest to merkava MK.I czyli pierwsza odmiana wozu..? Nie znam się na historii tak bardzo - ale zakładam, że tak : wikipedia : Produkowane seryjnie wersje czołgu Merkawa: Mk 1 – budowana w latach 1979–1983, zbudowano 330 sztuk i http://www.tanks-encyclopedia.com/modern/israel/Merkava.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Bardzo fajnie wyszedł efekt końcowy naprawdę ok Co teraz, dokończenie warsztatów Mustang/Terminator czy coś zupełnie z "innej beczki"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi