karambolis8 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Hej. Jestem w trakcie budowy kolejnego Spita. Model dostał dosyć wysoki priorytet, więc aktualizacji można spodziewać się częściej, niż w innych rozgrzebanych warsztatach. Oklepany Spit Zumbacha, co tu więcej dodać ;) Z dodatków mam blaszki do kokpitu, klapy, poprawne statecznik i śmigło oraz oczywiście lufy. Na dobry początek klapy Pozdrawiam, Adam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Czy to już 22 rozgrzebany model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 Nie, mieści się w 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 A jednak! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 A co mi tam ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 21, to " oczko " Mozę wróży coś dobrego ,albo przymierza się do 1:24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Prototyp poprawnej szyby pancernej. Jeszcze nie jest idealnie dopasowany i nie wiem, czy go ostatecznie wykorzystam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Co to znaczy "prototyp"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Że nie jest to element docelowy. Chciałem zobaczyć jak mi wyjdzie. Jak można się domyślić, powinno być tam szkło, a jeszcze go nie ma. EDIT. Solo zwrócił mi uwagę, że w sumie to nie widać, po co w ogóle się w to bawię. Poniżej zdjęcia które chyba trochę więcej tłumaczą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 Coś tam drgnęło ostatnio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Będziesz dziabał tego z dużą kaczką, co to na pierwszej fotce wątku jest? Pytam, bo ten EN951 to raczej średnio samolot Zumbacha, choć kaczkę na nim namalowali... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 A to ciekawa informacja. Jakieś źródło? Mam w ręku "Donaldy Zumbacha" w których wprost jest napisane: J. Zumbach latał na EN951 od września '42 do grudnia '42. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 A to ciekawa informacja. Jakieś źródło? Mam w ręku "Donaldy Zumbacha" w których wprost jest napisane: J. Zumbach latał na EN951 od września '42 do grudnia '42. Od września do grudnia 42 r. to Zumbach się raczej nie za bardzo bojowo nalatał... Wykonał raptem trzy loty - 16 IX poleciał na "Circus 1" organizowany przez 12. Grupę; 9 X na "Circus 224" i 8 XI na "Circus 235". 16 IX poleciał na AB174, dwa pozostałe na tym co go chcesz robić. Najczęściej tym samolotem latali Szymkowiak i Zdanowski, każdy po 4 loty... Latali nim też: Bieńkowski, Stasik, Głowacki, Ciastuła i inni... Co do źródła tych informacji to mam dość bogate zasoby archiwalne dot. PSP w tym 303. DM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Dzięki za ciekawostki. Nie ma na nim zestrzeleń i lotów nie było dużo, co nie znaczy, że nie można powiązać tego samolotu z Zumbachem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Dzięki za ciekawostki. Nie ma na nim zestrzeleń i lotów nie było dużo, co nie znaczy, że nie można powiązać tego samolotu z Zumbachem. A pewnie, że można... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Tak to teraz wygląda. Następny etap to jakieś washe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaQ Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Moim zdaniem zielony powinien kończyć się na wcześniejszej wrędze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Co prawda to współczesny egzemplarz ale SnaQ ma rację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted April 6, 2017 Author Share Posted April 6, 2017 Zawsze mi się myli ;) Nie będzie problem poprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaQ Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Dopiero teraz dostrzegłem, że zrobiłeś rozjaśnienia w kokpicie farbą bazową z domieszką białej. Dlatego wyszedł ci lekki seledyn. Zieloną (czerwoną,pomarańczową i ciepłe brązy też) lepiej rozjaśniać żółtą, wygląda to wtedy bardziej naturalnie. Na szczęście u ciebie nie widać zbyt mocnego kontrastu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 To nie farba bazowa z białą tylko niby-dedykowany odcień vallejo ;) Będę pracował jeszcze olejami to ostateczni będzie wyglądało to trochę inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted May 25, 2017 Author Share Posted May 25, 2017 Kokpicik na wykończeniu Beznadziejnym malowanym blaszkom edka pomogło pociągnięcie lakierem matowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Elegancka robota, bardzo fajne obicia. Tylko czy cokolwiek z tego będzie widać w zamkniętym kadłubie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Bardzo ładnie. Mam takiego w 1/48, będę się miał na czym wzorować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted May 25, 2017 Author Share Posted May 25, 2017 Dzięki Kokpit ma być otwarty, a to 1/32 więc cośtam będzie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts