Jump to content

Spitfire Mk. Vb EN951 J. Zumbacha 1:32 Hobby Boss + dodatki

karambolis8
 Share

Recommended Posts

Hej.

Jestem w trakcie budowy kolejnego Spita. Model dostał dosyć wysoki priorytet, więc aktualizacji można spodziewać się częściej, niż w innych rozgrzebanych warsztatach.

23305-26926-88-pristine.jpg

Oklepany Spit Zumbacha, co tu więcej dodać ;) Z dodatków mam blaszki do kokpitu, klapy, poprawne statecznik i śmigło oraz oczywiście lufy.

Na dobry początek klapy

qNAKkRy.jpg

Pozdrawiam,

Adam

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Że nie jest to element docelowy. Chciałem zobaczyć jak mi wyjdzie. Jak można się domyślić, powinno być tam szkło, a jeszcze go nie ma.

EDIT. Solo zwrócił mi uwagę, że w sumie to nie widać, po co w ogóle się w to bawię. Poniżej zdjęcia które chyba trochę więcej tłumaczą

y9zEDVC.jpg

830zA7N.jpg

Cdycfu7.jpg

i6BGncl.jpg

fel5Iow.jpg

GK3fGAb.jpg

Q3QcTLI.jpg

• 2 months later...
A to ciekawa informacja. Jakieś źródło? Mam w ręku "Donaldy Zumbacha" w których wprost jest napisane: J. Zumbach latał na EN951 od września '42 do grudnia '42.

Od września do grudnia 42 r. to Zumbach się raczej nie za bardzo bojowo nalatał... Wykonał raptem trzy loty - 16 IX poleciał na "Circus 1" organizowany przez 12. Grupę; 9 X na "Circus 224" i 8 XI na "Circus 235". 16 IX poleciał na AB174, dwa pozostałe na tym co go chcesz robić. Najczęściej tym samolotem latali Szymkowiak i Zdanowski, każdy po 4 loty... Latali nim też: Bieńkowski, Stasik, Głowacki, Ciastuła i inni... Co do źródła tych informacji to mam dość bogate zasoby archiwalne dot. PSP w tym 303. DM.

• 2 weeks later...

Dopiero teraz dostrzegłem, że zrobiłeś rozjaśnienia w kokpicie farbą bazową z domieszką białej. Dlatego wyszedł ci lekki seledyn. Zieloną (czerwoną,pomarańczową i ciepłe brązy też) lepiej rozjaśniać żółtą, wygląda to wtedy bardziej naturalnie. Na szczęście u ciebie nie widać zbyt mocnego kontrastu.

• 1 month later...