karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Hej. Jestem w trakcie budowy kolejnego Spita. Model dostał dosyć wysoki priorytet, więc aktualizacji można spodziewać się częściej, niż w innych rozgrzebanych warsztatach. Oklepany Spit Zumbacha, co tu więcej dodać ;) Z dodatków mam blaszki do kokpitu, klapy, poprawne statecznik i śmigło oraz oczywiście lufy. Na dobry początek klapy Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Czy to już 22 rozgrzebany model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2017 Nie, mieści się w 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 A jednak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2017 A co mi tam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 21, to " oczko " Mozę wróży coś dobrego ,albo przymierza się do 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Prototyp poprawnej szyby pancernej. Jeszcze nie jest idealnie dopasowany i nie wiem, czy go ostatecznie wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Co to znaczy "prototyp"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Że nie jest to element docelowy. Chciałem zobaczyć jak mi wyjdzie. Jak można się domyślić, powinno być tam szkło, a jeszcze go nie ma. EDIT. Solo zwrócił mi uwagę, że w sumie to nie widać, po co w ogóle się w to bawię. Poniżej zdjęcia które chyba trochę więcej tłumaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Coś tam drgnęło ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Będziesz dziabał tego z dużą kaczką, co to na pierwszej fotce wątku jest? Pytam, bo ten EN951 to raczej średnio samolot Zumbacha, choć kaczkę na nim namalowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2017 A to ciekawa informacja. Jakieś źródło? Mam w ręku "Donaldy Zumbacha" w których wprost jest napisane: J. Zumbach latał na EN951 od września '42 do grudnia '42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 A to ciekawa informacja. Jakieś źródło? Mam w ręku "Donaldy Zumbacha" w których wprost jest napisane: J. Zumbach latał na EN951 od września '42 do grudnia '42. Od września do grudnia 42 r. to Zumbach się raczej nie za bardzo bojowo nalatał... Wykonał raptem trzy loty - 16 IX poleciał na "Circus 1" organizowany przez 12. Grupę; 9 X na "Circus 224" i 8 XI na "Circus 235". 16 IX poleciał na AB174, dwa pozostałe na tym co go chcesz robić. Najczęściej tym samolotem latali Szymkowiak i Zdanowski, każdy po 4 loty... Latali nim też: Bieńkowski, Stasik, Głowacki, Ciastuła i inni... Co do źródła tych informacji to mam dość bogate zasoby archiwalne dot. PSP w tym 303. DM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Dzięki za ciekawostki. Nie ma na nim zestrzeleń i lotów nie było dużo, co nie znaczy, że nie można powiązać tego samolotu z Zumbachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Dzięki za ciekawostki. Nie ma na nim zestrzeleń i lotów nie było dużo, co nie znaczy, że nie można powiązać tego samolotu z Zumbachem. A pewnie, że można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Tak to teraz wygląda. Następny etap to jakieś washe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Moim zdaniem zielony powinien kończyć się na wcześniejszej wrędze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Co prawda to współczesny egzemplarz ale SnaQ ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Zawsze mi się myli ;) Nie będzie problem poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Dopiero teraz dostrzegłem, że zrobiłeś rozjaśnienia w kokpicie farbą bazową z domieszką białej. Dlatego wyszedł ci lekki seledyn. Zieloną (czerwoną,pomarańczową i ciepłe brązy też) lepiej rozjaśniać żółtą, wygląda to wtedy bardziej naturalnie. Na szczęście u ciebie nie widać zbyt mocnego kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 To nie farba bazowa z białą tylko niby-dedykowany odcień vallejo ;) Będę pracował jeszcze olejami to ostateczni będzie wyglądało to trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Kokpicik na wykończeniu Beznadziejnym malowanym blaszkom edka pomogło pociągnięcie lakierem matowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Elegancka robota, bardzo fajne obicia. Tylko czy cokolwiek z tego będzie widać w zamkniętym kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Bardzo ładnie. Mam takiego w 1/48, będę się miał na czym wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Dzięki Kokpit ma być otwarty, a to 1/32 więc cośtam będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi