Jarekk Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 (edited) Witam wszystkich miłośników i sklejaczy Rosomaka. Od dłuższego czasu zbierałem materiały i dodatki do Rosomaka i nadszedł czas wystartować z warsztatem. Model będzie zielony i będzie miał pancerz Rafaela więc trochę roboty przy tym będzie. Jak na razie zmagania trwają z podwoziem. Kolejny krok to dopancerzenie wanny od spodu. Na dzień dzisiejszy postęp prac jest następujący: Edited January 29, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 oczom moim nie wierzę... nie wrzesień? nie od podstaw? no... NIE DO WIARY! Szok jakiś osobowościowy chyba nastąpił. Całe szczęście, że polski!! Jak być wziął się Pzkpfw... to już by przesada była. Oczywiści zagrzewam do boju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Fantastycznie.. Zasiadam w fotelu, kibicuję i liczę (po cichu) na często publikowane zdjęcia ... ps. moje leżakują w pudełkach i czekają na "natchnienie" mimo, ze "żółty" czeka na braci:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted January 29, 2017 Author Share Posted January 29, 2017 oczom moim nie wierzę... nie wrzesień? nie od podstaw? no... NIE DO WIARY! Szok jakiś osobowościowy chyba nastąpił. Całe szczęście, że polski!! Jak być wziął się Pzkpfw... to już by przesada była. Oczywiści zagrzewam do boju. Jak weźmiesz poprawkę na to, że to będzie pancerz Rafaela i wnętrze 8 osobowe, to pracy nie zabraknie. Na niemczyznę, po za powstańczą, nie dam się namówić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Oczywiście podglądam z zainteresowaniem... Poproszę o zbliżenie zaślepki na otwór w ramie..! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted January 29, 2017 Author Share Posted January 29, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Dobra robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
onkos1 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Czy rafael od Flachy? Jeśli tak to proponuję podkleić go na cienki plastik zanim przyjęliśmy do kadłuba. Ja swojego nie podkleiłem i dupy nie urywa. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 Nie. Będzie przerabiany we własnym zakresie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Witam, Nie było mnie parę dni, a tu proszę, jakie cacuszko Rama z detalami wygląda wyśmienicie. Jestem wiernym kibicem a najbardziej będę oczekiwał na odcinek o pancerzu Rafaela. Sam, od jakiegoś czasu przymierzam się do wykonania pancerza Rafaela we własnym zakresie . Pozdrawiam Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted April 1, 2017 Author Share Posted April 1, 2017 Pancerz Rafaela na jednym boku ukończony. Trochę dłubaniny było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżak_Stronk Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 kalkomanie TORO? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted April 1, 2017 Author Share Posted April 1, 2017 Swojego projektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Pancerz Rafaela powstał po przeróbce oryginalnego pancerza który był na modelu, dobrze widzę? To nie żadna trawionka/żywica? Ile czasu zajęła ta jedna strona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted April 3, 2017 Author Share Posted April 3, 2017 Zgadza się. Szlifowanie starych łbów i wklejanie nowych żywicznych. Jakieś dwa wieczory po 1,5-2 h. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted March 23, 2021 Author Share Posted March 23, 2021 (edited) Mała wrzutki postępów prac. Tempo żółwia, ale do przodu. Edited March 23, 2021 by Jarekk 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Oj chyba będzie ładny. Jak polski sprzęt to obecność obowiązkowa. W dniu 29.01.2017 o 15:29, Jarekk napisał: Na niemczyznę, po za powstańczą, nie dam się namówić. Ja jeszcze dam się namówić na Panzer III z plutonu Paciorka. Pozdrawiam Andrzej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts