Jarekk Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Witam wszystkich miłośników i sklejaczy Rosomaka. Od dłuższego czasu zbierałem materiały i dodatki do Rosomaka i nadszedł czas wystartować z warsztatem. Model będzie zielony i będzie miał pancerz Rafaela więc trochę roboty przy tym będzie. Jak na razie zmagania trwają z podwoziem. Kolejny krok to dopancerzenie wanny od spodu. Na dzień dzisiejszy postęp prac jest następujący: Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 oczom moim nie wierzę... nie wrzesień? nie od podstaw? no... NIE DO WIARY! Szok jakiś osobowościowy chyba nastąpił. Całe szczęście, że polski!! Jak być wziął się Pzkpfw... to już by przesada była. Oczywiści zagrzewam do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Fantastycznie.. Zasiadam w fotelu, kibicuję i liczę (po cichu) na często publikowane zdjęcia ... ps. moje leżakują w pudełkach i czekają na "natchnienie" mimo, ze "żółty" czeka na braci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 oczom moim nie wierzę... nie wrzesień? nie od podstaw? no... NIE DO WIARY! Szok jakiś osobowościowy chyba nastąpił. Całe szczęście, że polski!! Jak być wziął się Pzkpfw... to już by przesada była. Oczywiści zagrzewam do boju. Jak weźmiesz poprawkę na to, że to będzie pancerz Rafaela i wnętrze 8 osobowe, to pracy nie zabraknie. Na niemczyznę, po za powstańczą, nie dam się namówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Oczywiście podglądam z zainteresowaniem... Poproszę o zbliżenie zaślepki na otwór w ramie..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Czy rafael od Flachy? Jeśli tak to proponuję podkleić go na cienki plastik zanim przyjęliśmy do kadłuba. Ja swojego nie podkleiłem i dupy nie urywa. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2017 Nie. Będzie przerabiany we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Witam, Nie było mnie parę dni, a tu proszę, jakie cacuszko Rama z detalami wygląda wyśmienicie. Jestem wiernym kibicem a najbardziej będę oczekiwał na odcinek o pancerzu Rafaela. Sam, od jakiegoś czasu przymierzam się do wykonania pancerza Rafaela we własnym zakresie . Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Pancerz Rafaela na jednym boku ukończony. Trochę dłubaniny było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 kalkomanie TORO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Swojego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Pancerz Rafaela powstał po przeróbce oryginalnego pancerza który był na modelu, dobrze widzę? To nie żadna trawionka/żywica? Ile czasu zajęła ta jedna strona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgadza się. Szlifowanie starych łbów i wklejanie nowych żywicznych. Jakieś dwa wieczory po 1,5-2 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) Mała wrzutki postępów prac. Tempo żółwia, ale do przodu. Edytowane 23 Marca 2021 przez Jarekk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Oj chyba będzie ładny. Jak polski sprzęt to obecność obowiązkowa. W dniu 29.01.2017 o 15:29, Jarekk napisał: Na niemczyznę, po za powstańczą, nie dam się namówić. Ja jeszcze dam się namówić na Panzer III z plutonu Paciorka. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi