Stojkovic Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Co by nie tylko o znikających fotkach było w tym wątku, wrzucam świeżą porcję fotek z budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Fajnie idzie, kolejny efektowny model sie szykuje. Widzę,że jeszcze jojsticka i 2 kabelków w wieży jeszcze nie majstrowałeś Świetny model, wiec nie przesadzaj z brudzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Albo ja jestem lekko ślepy (przyslepawy) albo nie mogę znaleźć foto tego joysticka w tych minaturkach. Chętnie to dorobię tylko musze to widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Nie jesteś ślepy, ale dokumentacje całą "wcięło" mi też Koledzy "zegarmistrzowie" brak tego jaaajstika wytknęli. Na szybko: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=830&sid=4f25ae043feb6f38f214263530f845b9&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 piąte i czwarte zdjęcie od dołu... http://www.hmmwvinscale.com/hmmwvturretconfigurations.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Dzięki, teraz bez problemu dorobię ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Ładnie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Dzisiaj zrobiłem już przymiarkę z wieżą i skleiłem km z osłoną. Joystick postaram się wydłubać dzisiaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 OK! Do korekty/retuszu lewy tylny/boczny kierunkowskaz. Upaprany czerwoną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Wszystko będzie poprawione. Musze znaleźć odpowiednie foto z tym elementem. Instrukcja jak zwykle każe wypaćkać cały element w jednym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Pomijając fakt, że właz w obrotnicy jest nieprawidłowy dla tej wersji, to zrób coś z tym ukośnym czymś na jego wewnętrznej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Pomijając fakt, że właz w obrotnicy jest nieprawidłowy dla tej wersji, to zrób coś z tym ukośnym czymś na jego wewnętrznej stronie. Zestawowy właz jest nieprawidłowy ?! Możesz opisać nieprawidłowości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Academy zrobiło właz od wersji M1114, a i tak nie do końca dobrze. Właz z wersji M1151 jest sporo inny, również szczegóły obrotnicy się różnią (np. zaślepka do wyprowadzania przewodów na górę). Tutaj porządny walkaround M1151: http://www.hmmwvinscale.com/apps/photos/album?albumid=10428650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Witajcie. W ostatnim czasie załatwiłem nieco tobołków do bagażnika. W koncepcyjnym układzie ma wyglądać to tak: Podkleiłem czarnym kartonem wnętrze wywietrzników nad kołami z tyłu. Zrobiłem nieco porządniejsze fotki na białym tle. Malarsko jeszcze sporo pewnie do poprawy (łącznie z kierunkowskazem itp.) ale nie wiem kiedy będę miał dostęp do farb i sprzętu. W takiej formie po dodaniu anteny z tyłu (tej śmiesznej grubej z lewej strony) Komentarze jak zwykle mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Prawa strona maski i klapa bagażnika- co to za czerwone cienie/zacieki? Drobny detal, którym już Cię nie będę męczył- warstwy pancerza są trochę inaczej malowane, wiec przy otwartych drzwiach powinno to trochę inaczej wyglądać wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 Panowie, Uważam, że dokulałem się do końca z budową. Nie mam już więcej weny by brnąć dalej. Tylna klapa bagażnika lekko odstaje kolorystycznie, ale tak uważam, że jest ciekawiej. Raz jeszcze dziękuje chłopaki za pomoc przy budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 Fajny, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 Mi też się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Jeśli jeszcze uznasz, ze warto coś poprawić, to chyba warto. - brak kabla do anteny BFT- jest to drobny element, ale poprawia odbiór. Co do koloru tej anteny tez nie jestem przekonany. Wg mnie jest w odcieniu kapturka od wysokiego wlotu powietrza. - brak washa na nie których elementach. Tych śrubek jest naprawdę dużo i warto je podkreślić. - lusterka- w tej konfiguracji kierowca i strzelec nic nie będą widzieli. Trzeba je dogiąć/ustawić w uchwytach. - w klapie bagażnika brakuje taśmy do zamykania klapy - kolor wnętrza włazu wieży- powinien być w innym kolorze - joystick w wieży- nie tak wyglada i brak kabla łączącego go z bateria wiezy(to to pudełko na zewnątrz na tylnej ścianie) - o uszczelce klapy bagażnika już pisałem. Masz ja otwarta, wiec pędzelek 00 i uszczelka gotowa. Zastanów się nad poprawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Nie wiem dlaczego, ale ten wash z zniknął. Spróbuję go powtórzyć bo aż szkoda tych śrub wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi