GIUSEPPE Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Scenka z filmu "TOP GUN" , składająca się z F-14A TOMCAT firmy ITALERI i F-5F firmy AFV CLUB (udającego MIGa-28) w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Fajne, choć F-14 jest jakoś tak dziwnie pobrudzony. Te pomarańczowe smugi na gondolach silników to co odzwierciedlają? No i ten MiG-28 jakiś taki strasznie błyszczący, trochę jak zabawka to wygląda. Ale zestaw bardzo fajny dla oka, podoba mi się zadbanie o szczegóły z "palcem" Mavericka i Polaroidem Goosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Wow! Dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Świetna dioramka. Ogromne gratulacje dla ciebie!! Mam tylko jedno pytanko, które mnie nurtuje a mianowicie skąd wziąłeś kalkomanie dla tych samolotów??. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Fajne pogratulować. Jedni małe ale Maverick miał czarny hełm z białymi i czerwonymi wstawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 A po co bojowe pociski na F-14? dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Bardzo fajny zestaw. Jak wyginasz pręty z plexi? Na ciepło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 A po co bojowe pociski na F-14? dranio A z czym mial by startowac na patrol bojowy? Z cwiczebnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 W takim razie rzeczony MiG-28 też powinien mieć bojowe. :P dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Diorama odtwarza scenę filmową, więc wygląd i uzbrojenie maszyn jest jak w filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 W takim razie rzeczony MiG-28 też powinien mieć bojowe. :P dranio No tu sie zgodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Diorama odtwarza scenę filmową, więc wygląd i uzbrojenie maszyn jest jak w filmie. Jeśli tak, to kąt skosu skrzydeł F-14 jest zbyt duży. Do manewrowej walki powietrznej skrzydła powinny być w środkowym położeniu. Wiem, czepiam się trochę. dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 To akurat prawda, w filmie F-14 miał skrzydła nieco bardziej rozłożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Twój nick zobowiązuje aby być forumowym draniem, dranio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Diorama odtwarza scenę filmową, więc wygląd i uzbrojenie maszyn jest jak w filmie. Naprawdę? Polecam 5 minutę, 55 sekundę. Zresztą film to złożenie iluś ujęć, czasem nawet widać F-14 bez zbiorników podwieszanych. Twój nick zobowiązuje aby być forumowym draniem, dranio. Mogę być. dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Naprawdę? Wszystkie rakiety w tej scenie (zarówno AIM-7 i AIM-9 podwieszone pod F-14 jak i Sidewindery podwieszone pod MiGami) nie mają oznaczeń paskami, nie widać więc czy to rakiety treningowe czy uzbrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Jeśli nie mają oznaczeń, to nie są bojowe. Nie przypuszczasz chyba, żeby podczas filmu samoloty przenosiły bojowe uzbrojenie? dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Biorąc pod uwagę jak piloci łamali podstawowe zasady bezpieczeństwa w trakcie zdjęć nie byłoby to nic dziwnego. Przemalowaniu dwóch pasków na rakietach dla potrzeb filmu to też nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Solo, to temat na inny wątek, ale gdzie tam widzisz łamanie procedur? Poza tym, kto o zdrowych zmysłach ryzykowałby bojowe pociski podczas kręcenia filmu? dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Do łamania procedur doszło np. podczas zbyt bliskich przelotów pomiędzy samolotami w trakcie kręcenia zdjęć. Scott na to naciskał i dostał co chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Marca 2017 Autor Share Napisano 7 Marca 2017 Kwestia uzbrojenia została rozpisana na wszystkie możliwe sposoby. Kalki dla kota to zestaw firmy "Fightertown Decals", dla F-5 to jakieś stare gwiazdy i kawałek kokardy od brytyjczyka. Chełm pewnie jest czarny, ale odkąd pamiętam HGU Maverica kojarzy mi się z kolorem granatowym, tak mi się coś ubzdurało wieki temu. Czemu F-5 taki błyszczący? Takie były to też takiego zrobiłem (chociaż nie w moim guście). Co do smug na gondolach, niektóre F-14 się tak brudzą, a że mi się to podoba to swoje też tak brudzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 AMEN A mnie pomysł i wykonanie się podoba. Puryści jak zwykle wypowiedzieli się na temat szczegółów i chwała im że nie popełniają błędów przy swoich modelach. Gratulacje przyjemnie się ogląda i wracają wspomnienia z tego kultowego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 za pomysł i wykonanie super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi