jureczek Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Witam po krótkiej przerwie ,2 m-ce. Nie kleiłem . Trenowałem rożne techniki ,jakość i czystość klejenia Kleje pol wieku a jeszcze się nie nauczyłem porządnie ,ale widzę poprawę W moim sklepie trafiłem na przecenę. Modele po 4 euro .Zaszalałem ,kopiłem dwa spity, szemrana,AH-64, I eurokoptera Posłużą do nauki Ponieważ kleje z pudelka ,dodatki dla "upiększenia " modelu wykonuje w własnym zakresie z rożnym efektem.na pierwszy ogień wybrałem ; Spitfire MK.IX Model będzie przedstawiał samolot francuskiego pilota Pierre Clostermana autora książki "Wielki cyrk" i w-ce prezesa zakładów Cesena Clostermanowi zaliczono 23 pewne zwycięstwa i 5 prawdopodobnych.Zmarł w 2006 r, w wieku 85 lat Sklejał się łatwo ,jedyny problem to końcówki skrzydeł -cienkie ,musiałem nadlać Glu Teraz nie mogę się doczekać malowania ,bo jestem ciekaw jak wyszło z moja nauka Zloty pozdrowionka - walczę powolutku z Su-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Jureczku z tego co pamiętam to ten zestaw nie jest Ci obcy, chyba juz go jakiś czas temu popełniłeś. Dwie uwagi na początek Pierwsza, trochę lepsze zdjecia aby nacieszyć wzrok Twoją robotą prosimy Druga, chyba okapotowanie silnika nie do końca się zeszło, widzę schodek na połączeniu tych częsci z kadłubem i dolną czesciąosłony Tak poza tym, fajnie że wróciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Wlot powietrza do gaźnika źle. Powinien być bardziej do przodu. A według instrukcji to ten drugi mniejszy miał się znaleźć na modelu maszyny Clostermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Marca 2017 Autor Share Napisano 11 Marca 2017 Milo usłyszeć znowu kolegów Moses masz racje .Dłubałem go wcześniej . Poprawie łączenie letalin poprawie wlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 No i elegancko ze wróciłeś trzymam kciuki za spita działaj działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 Poprawiłem ,ale wyszło parę baboli Trenuje z jakością zdjęć Mozę w końcu znajdę odpowiednie parametry i będę zadowolony z jakości zdjęć Na razie kombinuje, bo jestem nie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Powolutku do przodu Jutro pobawię się z górą płatowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Jureczku, spróbuj poprawić maski na tylnej części owiewki, tej za pilotem. Krzywo przyklejone, to może sporo nabruździć w odbiorze końcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Forest za późno zajrzalem ,a już prysnąłem .Male to to,ale myślę ,ze zasłoni to otwarta owiewka,-oby. Nawet mogę powiedzieć ,ze "prawie" jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Na moje oko farba jest za gęsta przez co ma problem z odpowiednią atomizacją. Rozcieńcz bardziej, zmniejsz ciśnienie jak będzie trzeba i powinieneś mieć dużo większą kontrolę nad farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Zielony na kadłubie za kabiną dochodził dużo niżej, do granicy z kolorem spodu MSG. Rozkład plam na skrzydłach też daleki od oryginału. Żóltego na krawędziach natarcia za dużo, a pomalowanie żółtych końcówek łopat śmigła będzie teraz problemem, bo na czarnym to słabo żółty się kładzie. Pomijam już dobór kolorów, bo może fotografia zniekształca kolor, ale OG jest za jasny, za niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Dla mnie dziwny jest ten niebieski, powinien być szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Plamy - rozkład do poprawy.Kupiłem sobie fajna masę do maskowania ,ale nie mam jeszcze wprawy muszę z nią poćwiczyć.Farbę muszę tez jeszcze bardziej rozcieńczyć Cholera o śmigle nie pomyślałem Przesadziłem z zdjęciami.Tak wygląda po poprawce Bardzo dziękuje za wskazówki Fajnie się z Wami klei modele.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 Skorygowałem ułożenie kamo I po sido przed kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Witam Milo mi powiedzieć ,ze z Wasza pomocą ,moje klejenie zaczyna przypominać modelarstwo Ha,ha może to za mocne określenie ,ale widzę efekty Waszych trafnych sugestii ,do których staram się stosować Spit jest dopiero po kalkach ,nawet jeszcze nie zabezpieczony,ale już mi się podoba Jak Kolega Moses zauważył wcześniej kleiłem Spita Rożnica ogromna Przepraszam za urwane śmigło ,efekt pracy z wnukami, jak znajdę dokleję,lub dorobię Dla porównania wstawiam fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Marca 2017 Share Napisano 25 Marca 2017 Jeśli jeszcze kiedyś będziesz budował brytyjskie samoloty, to jako regułę przyjmij, że znaki nie wchodziły na powierzchnie sterowe. Kokarda na lotkach to odstępstwo od prawideł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Bede Mam jeszcze Mk-II Zorientowałem się za późno Kalki już zamoczone i za cholerę nie moglem ich umieścić prawidłowo okazały się za duże. Przy budowie następnego będę przymierzał ich wielkość aby nie zrobić ponownego babola Dziękuje za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Tak wygląda po delikatnym waszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 To rozbieżność luf działek to zniekształcenie optyczne? W rzeczywistości miały lekkiego zeza zbieżnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Podczas manipulacji modelem ,uszkodziłem -urwały się Sa świeżo doklejone ,dlatego jeszcze balansują Dodam CA i będzie dobrze Musze jeszcze : dorobić klapkę wejściową pilota ,pomalować działka ,i dzióbek śmigła widać na zdjęciu zadrapanie,weatering,prawdopodobnie kredkami i zrobić podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Prawie skończony, jednak nie jestem zadowolony Brakuje techniki, ale pocieszam się ,ze jest już troszkę lepiej Trening technik ,trening i jeszcze raz trening plus nauka Mozę w końcu będę zadowolony Dorobie podstawkę i na polkę do galerii forum jeszcze nie dorosłem Na powiększonych fotach widać masę niedoróbek i troszkę brudu,nie domyte wasze i nie precyzyjne poprawianie linie podziału Coz , uwielbiam kleić ,tylko jeszcze się nauczyłem robić to ładniej,Jestem wielkim optymista ,wiec myślę ,ze dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi