Bengal Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 Tak samo jak w przypadku Merkavy, chciałbym was prosić o pomoc w namierzeniu zdjęć M60 (ich jest więcej na szczęście). +- : namierzyłem parę zdjęć czystszej wersji : lecz jest ona dla mnie czysta chyba najbardziej skłaniam się do : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 Coś tam powoli do przodu Zapewne i tak wyląduje w cleanluxie - już nawet zakupiłem na zapas parę butelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Marca 2017 Zapewne i tak wyląduje w cleanluxie - już nawet zakupiłem na zapas parę butelek Nie pękaj..... Wymaluj go całego na zielono; potem maskowanie plam i jazda do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 A nie lepiej już teraz maskować ? tzn teraz brązowy a na koniec parę czarnych plamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Marca 2017 No jesli to co masz na zielono tobie wystarczy dla prawidłowej wielkości plam to może być... Malując cały model na zielono, miałbyś większa swobodę w kształtowaniu maskowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 ... Malując cały model na zielono, miałbyś większa swobodę w kształtowaniu maskowania.... i przy tym zostanę edit i jest już zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Marca 2017 Autor Share Napisano 21 Marca 2017 Więc jest zielony, jeszcze dziś muszę poprawiać w niektórych miejscach i zaczynam maskowanie przed brązowym. Zdjęcia robione rano kalkulatorem - przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Marca 2017 Autor Share Napisano 22 Marca 2017 By nie wiało nudą : pomalowałem bandaże na czarny nato - z ręki jestem zadowolony na 95%, znajdzie się jeszcze parę miejsc do poprawy. By nie było za łatwo jednak : znalazłem sobie powiedzmy wzór czołgu na którym chciałbym się wzorować ale : może najpierw zdjęcia a) nie mam kalek do Delta Dragons a do niego jest bardzo ładny walkaround : http://www.primeportal.net/tanks/don_busack/m60a3/ więc z pkt. a muszę zrezygnować b) dotyczy troszkę pkt a. maskowanie patafixem (to idzie oczywiście do kosza/poprawy). Jak maskowałem samolot to było zdecydowanie łatwiej, tutaj hmm wygląda to tragicznie. Macie jakieś sugestie, sposoby ? Tj. cieńsze wałki, rozdzielić wieżę od wanny etc ? c) związany z posiadanymi zestawowymi kalkami, poszukuję zdjęć tego czołgu : lecz nie mogę go namierzyć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Ja swoje Natowskie maskuje ..maskolem z Talensa lub Humbrola. Rozcięczam troche wodą i maluje pędzelkiem. Potem ściągasz to ustrojstwo delikatnie za pomocą wykałaczki. Talens do kupienia w sklepach dla plastyków. Fajnie Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Jaki masz aerograf? Może malowanie z ręki? Maskowanie tego to katorga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Jaka katorga? To ma jeszcze proste plamy, się za Leoparda weźmiesz to wtedy poczujesz problem maskowania roluj cienkie wałeczki dobrze rozgrzanej masy, staraj się nie docisnąć za mocno. Akurat nie masz dużo plam więc nie powinieneś mieć problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Marca 2017 Autor Share Napisano 22 Marca 2017 Ja swoje Natowskie maskuje ..maskolem z Talensa lub Humbrola. Rozcięczam troche wodą i maluje pędzelkiem. Potem ściągasz to ustrojstwo delikatnie za pomocą wykałaczki. Talens do kupienia w sklepach dla plastyków. Fajnie Ci idzie. Mam Humbrola - spróbuję Dzięki, staram się Jaki masz aerograf? Może malowanie z ręki? Maskowanie tego to katorga. Evo, ale nie czuję się tak pewnie by zrobić to kamo z ręki... ledwie co bandaże zrobiłem Jaka katorga? To ma jeszcze proste plamy, się za Leoparda weźmiesz to wtedy poczujesz problem maskowania roluj cienkie wałeczki dobrze rozgrzanej masy, staraj się nie docisnąć za mocno. Akurat nie masz dużo plam więc nie powinieneś mieć problemów. Rozgrzać masę i nie za mocno dociskać zapamiętane. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Następnym razem jak będziesz malował bandaże to najpierw pomaluj koła całe w kolorze gumy, a potem użyj tego jako maskowania i maluj felgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Marca 2017 Autor Share Napisano 22 Marca 2017 Następnym razem jak będziesz malował bandaże to najpierw pomaluj koła całe w kolorze gumy, a potem użyj tego jako maskowania i maluj felgę. Mam to i normalnie bym to zrobił oddzielnie, tzn pomalowałbym bandaże oraz koła przed sklejeniem do wanny ale tu chciałem zobaczyć jak trudno jest malować po sklejeniu układu jezdnego poza tym zawsze jeszcze mogę go użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Marca 2017 Autor Share Napisano 22 Marca 2017 Możecie mi jeszcze podpowiedzieć czy malowanie : http://www.primeportal.net/tanks/don_busack/m60a3/ jest pasujące z tym co na nr 17 ? Tzn czy mogę się wzorować na zdjęcie z tego walkarounda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Dobry poranek przez ostatnie parę dni maskowałem sobie. Nie lubię tego, ale uczy to cierpliwości (chyba ) Nie przedłużając : no i wczoraj udało mi się usiąść i pomalować pierwszą warstwę : no i wyszło tak : przy wieży urwałem dwa elementy i wsiąkły - dorobi się. Ogólnie parę miejsc do poprawy jeszcze. Czy od razu otwierać cleanluxa? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Pytanie za 100pkt, jaki to kolor : http://data3.primeportal.net/tanks/don_busack/m60a3/images/m60a3_19_of_85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Pytanie za 100pkt, jaki to kolor : http://data3.primeportal.net/tanks/don_busack/m60a3/images/m60a3_19_of_85.jpg Cześć coś takiego znalazłem na armoramie ktoś również pytał o kolor osłony http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=224492 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Jak dla mnie będzie to brezentowy plandekowy Pactra A30 . A nie lepiej było se takiego zapodać w w 35 (72 ma swoje ograniczenia) . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Jako, że raczej i tak wyjdzie mi SF niż konkretny model, więc chyba osłona dostanie czarny nato (ewentualnie 50-50 czarny z zielonym). 35 czekają i chwilkę jeszcze poczekają. Chce ćwiczyć a jednak 72 mniej miejsca zajmują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Ja bym do tego mieszał jakiś oliwkowozielony z szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Ja bym do tego mieszał jakiś oliwkowozielony z szarym. Dzięki za podpowiedź. Jak będzie w sklepie to kupię jak nie to muszę czekać jeszcze parę dni na zakupy Wtedy będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Dobry, i zdjąłem maskowanie - jutro zaczynam poprawki albo od nowa Z jednej strony podoba mi się z drugiej mam ochotę otworzyć nowego cleanluxa :( B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Witam Malowanie jak na takie maleństwo niezłe. Jedna rzecz mi się rzuca w oczy szczelina z tyłu przedziału silnikowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Przymiarka na sucho Najpierw gąski muszę zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi