Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Koncz tego czołgutka i bierz się za kolejnego a wnioski z tej pracy przełóż na następny model i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Dobry, bliżej końca (a może cleanluxa/kosza) niż początku : Poprawiłem gąski (tak mi się wydaje - oczywiście, nie tak jak chciałem - wyszło jak wyszło) Zakupiłem zestaw AK073 NATO Weathering set i popróbowałem troszkę washa (AK075) efekty (wypociny) poniżej Z przodu próbowałem zrobić rainmarksy (AK074) ni cholery nie wyszło mi to Nabyłem jeszcze drugi set mud effects (AK061) czy może mi podpowiedzieć jak go używać? Bo chciałbym go troszkę ubłocić - szczególnie gąski tam gdzie za dużo srebrnego dałem. W ramach odpoczynku : B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Czołgutek wcale nie wygląda tak źle. Jak już eksperymentujesz to zarzuć na całość jakiś filtr a potem lakier matt - powinno być sympatyczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Ja mam rainmarksy od Miga i kilka prób było, i każda się nie powiodła. Pędzel w odróżnieniu od innych efektów, idzie z dołu do góry. Tak widziałem na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Jest ok jakieś brudzenie i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 więc brudzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Bardzo ciemne zdjęcia, nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Bardzo ciemne zdjęcia, nic nie widać. I tu mamy problem, nie umiem zrobić lepszych zdjęć - muszę dokupić 3 lampę albo nowy obiektyw. Chyba tak zostanie do momentu, aż nauczę się robić zdjęcia na których coś widać B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Następny maskującą ropom wysmarowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Następny maskującą ropom wysmarowany? Czasami polski to trudny język. Pewnie pierwszy i nie ostatni, dziękuje za bardzo cenną uwagę naprawdę pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Koledze chyba chodziło o to, że model wygląda jakby ktoś wzioł mopa, zamoczył w wiaderku z ropą i wysmarował ;-) A na poważnie może zastosuj inne tło to białe świeci jak lampa i może dlatego model wydaje się ciemny. Jakaś szarość lub inny kolor. Dobrze że działasz z tematem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Bry, powinienem w ogóle odpuścić już ten model, położyć go na półkę i patrzeć jak ładnie i szybko można popsuć model. Jednak nic z nim nie robiąc zapewne przy następnym popełniłbym te same błędy, więc jako baza do eksperymentów postanowiłem coś porobić z nim - nic dobrego nie wyszło ale mogę próbować do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Że mnie żaden znawcą, ale coś ci napiszę. Po pierwsze - ogarnij foty. Ja na trzecim zdjęciu zauważyłem że on ma kamo. Bez dobrych zdjęć mało kto odważy się coś napisać bo jak niewiele widać. Po drugie nie napisałeś co tym razem popsułeś więc nawet nie wiadomo co doradzać. Po trzecie - psuć można do woli, ale ważne żeby po każdej takiej sytuacji wyciągać wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Dzięki 1 - zdjęcia hmm non stop się uczę i staram się robić lepsze ale marnie mi wychodzi 2 - bawiłem się pigmentami 3 - zawsze się jakieś wyciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Biale tlo pod zdjecia jest OK. Radzilbym zmiekczyc zrodlo swiatla. Najlepiej zakupic kalke techniczna. Mozna tez samemu zrobic softboxa. Jak nie zapomne to poszukam linka do tutka. Ewentualnie nie zaszkodzi jak przypomnisz mi sie na PW. Mam dla Ciebie ogolna rade Skoncz modele ktore zaczales robic. Nie wazne czy masz do nich blaszki, gąski metalowe czy ich nie masz. Radzilbym pokonczyc modele z tego co masz i na poziomie umiejetnosci ktore masz. Nie beda te modele pewnie doskonale. Nie bede ukrywal ze moga byc marne. Niemniej dodatki tego nie uratuja a tylko wydluza proces Twojego zdobywania doswiadczenia, eksperymentowania i nauki skladaj, maluj i w przerwach czytaj poradniki, uwagi kolegow z forow i pewnego dnia bedziesz mial taka pewnosc siebie ze modele bedziesz skladal trymigiem z blyskotliwym efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Udało mi się nie zapomnieć :P Tutaj masz tutorial jak zrobić własny softbox do robienia zdjęć ;) https://www.facebook.com/pg/team4model/photos/?tab=album&album_id=346823415656166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi