Panzer Machine Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Model firmy Eduard (zestaw 8078) Bf 108 Taifun w wydaniu ProfiPack wydawał się bardzo obiecującym produktem po oglądzie zawartości pudełka. Jakość ramek prezentowała się bardzo dobrze. Do tego PE oraz maski. Diabeł jednak tkwi w szczegółach. Spasowanie kadłuba było na średnim poziomie. Bardzo duża ilość szpachli była potrzebna do wyrównania powierzchni. W pewnym momencie budowy odpuściłem sobie kilka elementów jak np całkowite oczyszczenie skrzydeł. Z moich błędów jakie popełniłem przy budowie jak i malowaniu, których jestem świadomy to niechlujne zapaćkanie tylnych okienek, stąd są zamalowane, błyszczący lakier na oponach oraz miejscowe złuszczenie farby. Niemniej w tym malowaniu model prezentuje się całkiem nieźle. Dużą zaletą jest zdecydowanie wielkość owiewki przez, którą bez problemu w świetle dziennym można zobaczyć w pełnej krasie cały kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Wonsz fajny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcturus Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 A potraktowanie opon matem jest aż tak skomplikowane, że wolisz napisać że to błąd, niż to poprawić?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 Juz nie jestem w posiadaniu tego modelu. Poleciał w świat, więc poprawki są trudne do wprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Zrobiłeś dla kogoś model z takim popękanym lakierem?! Mi by było trochę wstyd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Ogólnie bardzo przyjemnie się prezentuje, oczywiście efekt byłby lepszy bez mankamentów w postaci błyszczących opon, popękanego lakieru, odcisków palców - widać tu jak się zdaje pośpiech, a to nienajlepszy doradca w tym hobby... Działaj dalej, potencjał w Twoich pracach jest. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Od dawna zastanawia mnie czy stosować wash na samolotach pomalowanych błyszczącym lakierem... Wygląda to trochę nienaturalnie; co sądzicie na ten temat..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 net_sailor, a mnie nie Spękania widać na dość dużym powiększeniu. Model był podarowany jako prezent i osoba, która go dostała była bardzo zadowolona. kendzhub, wiele błędów popełniłem przy tym modelu. Faktycznie nie zwróciłem uwagi na opony. Szkoda bo lepszy byłby odbiór. W ogóle to nie zastanawiałem się nad tym do momentu aż nie zwróciliście mi na to uwagi, więc... dzięki ;) mandrivecs, nie wiem czy wygląda nie naturalnie, ale wiem że bez washa modele wyglądają mocno średnio. Przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi