Skocz do zawartości

Pierwszy Batalion Zwiadowczy Marines Tamiya x 2 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy te dwa nowe będą wchodziły w skład 2 tytułowych z Pierwszego Batalionu Zwiadowczego? Czy to raczej będzie coś na boku? Podobają mi się stojaki

Wersja cargo z budą występowała niestety tylko w filmie, a ostatni pojazd w oryginale

14_zpsfa7b4065.jpg

killerelite_3.jpg

i filmowa odsłona

bomb-in-the-garden-05-1024.jpg

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Muszę nadrobić zaległości jeżeli chodzi o serial (Generation Kill), bo wstyd przyznać mam go już od ponad kilku lat a z braku czasu jeszcze go nie obejrzałem Warto?

Napisano
Warto?

Jeśli mogę - mnie nie porwał ani nawet nie zaangażował jakoś specjalnie. Zdecydowanie nie ta liga, co "Kompania Braci". Wraz z kolejnymi odcinkami oglądałem bardziej śledząc po prostu historię działań jednostki, niż przeżywając jakiekolwiek emocje. "Kompanię..." oglądałem kilka lat wcześniej, a wciąż potrafiłbym scharakteryzować niemało postaci. Z bohaterów "Generation..." nie pamiętam nikogo... Z seriali okołowojennych, które widziałem: "Kompania..." - 10/10, "Pacyfik" - 7/10, "Generation" - 5/10, "Six" - 5/10.

Napisano
Jaka to farba i jakaś nietypową to jaki rozcieńczalnik do niej?

Pactra 025 A25 Armor Sand FS 30277- bez rozcieńczalnika, bo jest w idealnej konsystencji.

Napisano
Ale fajne , czy robisz te maziaje Pozdr A.

Dzięki. Stary mały pędzelek i wytarta prawie do such farba- wcierane, przecierane, dotykane itp...

• 2 weeks later...
Napisano

Lekko stonowałem kamuflaż i teraz wg mnie jest zadowalająco. Zamontowane radiostacje, zrobiony wash i lakier matowy. Czekam na elementy ładunku.

IMG_1353_zpssxvhr0gr.jpg

IMG_1351_zpsvh05jwv6.jpg

IMG_1349_zpsadgat5g2.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Wolę się upewnić...

Czy na zestaw- farba akrylowa, sido można stosować akrylowy wash? Czym go ewentualnie usuwać?

Napisano

Raczej ryzykowne czeba by go było tak aplikować żeby nie było nadmiaru do usunięcia, a ewentualny nadmiaru spierać odrazu

Napisano
Raczej ryzykowne czeba by go było tak aplikować żeby nie było nadmiaru do usunięcia, a ewentualny nadmiaru spierać odrazu

Dzięki- będzie bez eksperymentów. AK zakupiony.

Napisano

Część ładunku pomalowana. Teraz kartony, bagażnik z kanistrami i inne pierdoły do środka. Trzeba podmalować troki i dorobić część z nich.

IMG_1376_zpsoiswi29l.jpg

IMG_1374_zpsfnysj8ua.jpg

Napisano

Pojazdy załadowane. Bez suchego pędzla. Teraz czas na drobnicę, taśmy, troczenia i podmalowywanie detali. Później syfienie.

IMG_1382_zpslcsvt9z8.jpg

IMG_1384_zpssfnqmgmk.jpg

IMG_1386_zpsrdd83pcs.jpg

IMG_1388_zps4qwn5kjj.jpg

IMG_1390_zpsrmqsurku.jpg

Napisano

No Panie to "czekoladowe ciastko" na tym kółku wyszło OK. ale te DCU na pozostałych tobołach to jak na mój gust trochę za duże, a za tą lufę do pięćdziesiątki to już się należy , ( jakby z RB nie robili ) .Pozdr. A.