smoker Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Witam, z okazji 50 dnia nie palenie szlugów zakupiłem sobie prezent postaci takiego oto okrętu, dotychczas kleiłem głównie pojazdy pancerne ale naszła mnie ochota na inny temat, do modelu zamówiłem metalowe działa z abera, zestaw dźwigów i relingów z eduarda i linkę 0,01 mm na olinowanie, chyba jak na pierwszy okręt wystarczy dodatków. Póki co oszlifowałem miejsce łączenia form na kadłubie i zabieram się rozwiercenie bulajów, o ile tak się te okienka nazywają . Liczę na Waszą pomoc przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Witam, z okazji 50 dnia nie palenie szlugów zakupiłem sobie prezent.. Chyba też zacznę sobie kupować prezenty z takiej okazji 37 dzień bez papierosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 … z okazji 50 dnia nie palenie szlugów zakupiłem sobie prezent …… 37 dzień bez papierosa.Podpowiem, że w systemie ósemkowym osiągniesz okrągłe 50 w sobotę 2017-03-18. Akurat czas na dbanie o swoje morale poprzez sprawianie sobie małych przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 O jak fajnie, sam będę kleił ten model (mam nadzieję, że w tym roku)! Jak oceniasz blaszkę relingów od Eduarda? Również się nad nią zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Dodatki jeszcze nie dotarły, jutro pewnie , to pierwsze jakie bedę robić więc i tak nie mam porównania, wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Marca 2017 Autor Share Napisano 22 Marca 2017 Czas na fotki z budowy. Tyle mam na razie poklejone, jak widać na 3 i 4 zdjęciu spartoliłem wklejanie pokładu i są trochę schody, i jak to teraz wyrównać jak deskowanie jest wypukłe ? Jedyne co mi przychodzi na myśl to zrobić na gładko i próbować to przy malowaniu ukryć, poradźcie coś. P.S. Bardzo mi się temat okrętów spodobał i na pewno więcej powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Napraw proszę linki, bo nic nie widać! :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Marca 2017 Autor Share Napisano 22 Marca 2017 sorry, google zdjęcia nie raz działa raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 sorry, google zdjęcia nie raz działa raz nie. Przesiądź się na Imgura, to fotki nie będą znikały... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 25 Marca 2017 Share Napisano 25 Marca 2017 Nie korci Cię żeby zrobić graty na pokładzie od zera? Albo dokupić jakieś blaszki/żywice? Te odlane są takie średnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Nie robiłem wcześniej okrętu więc nie chcę za dużo ingerować w model, kiepsko blaszki kleję póki co , jak patrzę na relingi to się stresuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Model jak model. Blaszek się nie bój. W tej skali są do opanowania. Relingi się fajnie kładzie bo efekt widać od razu. Problem się zaczyna na okrągłych elementach. Tam trzeba kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Kadłub wymalowany, kolory kamo z z zestawu lifecolor, musiałem raz wszystko zrywać bo użyłem podkładu w sprayu samochodowego i zrywało się z taśmą wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Wow. Ten kamuflaż jest bardzo efektowny! Można spytać z jakich planów korzystałeś? Bo Tamiyowska instrukcja (przynajmniej dla mnie) jest nie dość wyraźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Mniej więcej według instrukcji robiłem, miejscami jest tak z czapy bo było łatwiej z taśmy tak wyciąć wolałem trochę sf niż taki nudny szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Mały update , pokład pomalowany, zwashowany a na kadłub poszła biedronka, której nie mogę rozmyć bardziej bo chyba za mało lakieru dałem, ale to się jakoś zaczaruje później, jak widać na zdjęciu przykleiłem pierwsze relingi, trochę zmywaczem ca chyba muszę poprawić ale chyba nie wyszło najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Hej, pokład to tak średnio wygląda. Może lepszą opcją będzie naklejany drewniany pokład Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Pewnie że drewniany był by lepszy ale za drogi to interes, musi zostać plajstik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Kolorystycznie nie jest źle, ale łosza nie wytarłeś dostatecznie i wygląda na brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Spróbuję trochę suchym pędzlem ,może będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Hej, a jakich kolorów użyłeś? Są całkiem fajne, bardzo stonowane w porównaniu do wielu troszkę "komiksowych" PoW. No i jakim klejem będziesz przyklejał nadbudówki do pomalowanego pokładu? Edytowane 21 Stycznia 2023 przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 2 godziny temu, Dudzio napisał: No i jakim klejem będziesz przyklejał nadbudówki do pomalowanego pokładu? Aleś się obudził, ostatni wpis tu jest z 2017r... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 18 godzin temu, taltos1 napisał: Aleś się obudził, ostatni wpis tu jest z 2017r... Dziękuję za ten nic nie wnoszący komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi