jonathan Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Ma zdrowe oczy to lepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Kółko dyskusyjne mi się wywiązało, to chyba dobrze Z tymi oczami to bez przesady, cierpliwość ćwiczę, żeby się w końcu z powrotem wziąć za Iskrę Żeby Green Stuff, Milliput nie przyklejał się. Palce delikatnie zwilżone wodą z mydłem, płynem do naczyń itp. Dzięki za wyjaśnienie sprawy. Przy następnej rzeźbie powinna spaść mi częstotliwość rzucania słów powszechnie uznanych za niecenzuralne A tymczasem gąski. W trakcie maskowania (80% roboty): I po malowaniu gum: Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Podziwiam za cierpliwość przy maskowaniu - ja w Warrior pędzelkiem te gumy pomalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Z pędzla by wyszło zbyt jednolicie. Tego modelu nie chcę topić w błocie więc efekciarstwo muszę osiągnąć na etapie malowania. Tu pójdzie jeszcze track wash pinwashem, może odrobina pigmentów i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Podstawka jakaś będzie? Rzdawy nalot pojawia się po pewnym czasie a wszelaki ruch pojazdu po piasku spowoduje że owe gąski będą się błyszczeć jak przysłowiowe psu jaja uwzeglednij to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Różniej metodą "na palucha" je wybłyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Podstawka jakaś będzie? Rzdawy nalot pojawia się po pewnym czasie a wszelaki ruch pojazdu po piasku spowoduje że owe gąski będą się błyszczeć jak przysłowiowe psu jaja uwzeglednij to. Uwzględniam Pamiętam Twoje sugestie w tym temacie z warsztatu Leclerca. Podstawka będzie, cuś w stylu poniższych zdjęć: https://www.tankograd.com/cms/website.php?id=/en/Challenger-1-Grossbritanniens-letzter-Kampfpanzer-des-Kalten-Krieges.htm tylko bez śniegu. Może jeszcze jakaś barykada a'la takie toto: http://www.kvh.estranky.cz/fotoalbum/zahranicni-mise/ifor_sfor_bosna/challenger-1.jpg.html tylko droga na pewno będzie asfaltowa. A gąski jeszcze tu i tam dostaną błysku, choć nie za wiele. Wzorowałem się na takich zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 http://www.primeportal.net/tanks/gert_burkert-opitz/challenger_1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Podstawka jakaś będzie? Rzdawy nalot pojawia się po pewnym czasie a wszelaki ruch pojazdu po piasku spowoduje że owe gąski będą się błyszczeć jak przysłowiowe psu jaja uwzeglednij to. Swiete slowa Piasek dziala jak papier scierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Ja Wam, chłopaki, wierzę T-72 będzie na piaszczystej podstawce z poligonu, obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Wykonałem imitację faktury antypoślizgowej na kadłubie i wieży. Surfacer 500 nakładany pędzlem i dodatkowo obrobiony pędzlem 0 ściętym prostopadle w celu nadania faktury. Metodę tę przerobiłem na Leclercu. Na tym etapie na zdjęciach przypominać to trochę być może fakturę odlewu rodem z T-34, ale jest ok. Po lakierach a przede wszystkim washu będzie co ma być. Lokalnie trzeba jeszcze poprawić krawędzie, Leveling Thinner powinien być do tej roboty w sam raz. Po tym można kończyć blachowanie modelu i jadziem do lakierni. edit. Pokolorowałem podwozie. I tyle go widzieli Wash, pigmenty i fajrant w tej kwestii. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Powierzchnia antypoślizgowa wyszła extra. Ciekaw jestem efektu po pomalowaniu. Ta zieleń to jaka farbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Efekt będzie podobny jak tutaj: viewtopic.php?f=219&t=53945 A kolorów użyłem trzech. Gunze C54 Khaki Green jako "podkład", rozjaśnienia H79 Sandy Yellow i na to filtr z C23 Dark Green(2). Podwozie dostanie jeszcze tylko pudrów i olejów, kadłub i wieżę dodatkowo planuję jeszcze filtrować C55 Khaki dla większego zróżnicowania i uzyskania nieco brązowego odcienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 (edytowane) Koła gotowe, gąski do dopieszczenia. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Zaklejaj je i maluj resztę. Pobrudzisz na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Maja 2017 Autor Share Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) Jeszcze trochę pocudowałem i poszło pod maskowanie. I dalej kontynuuję blachowanie modelu. Knuję też podstawkę. Droga, barykada, trawka i krzaczek jakiś. Bez szaleństw. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Teraz to tego nie widać, ale po kolorze to będzie cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 No i co tam? Cisza jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Dzieje się, ale na tyle niewiele, że nie ma czego fotografować. Po weekendzie powinienem mieć co pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Dzieje się, powoli, ale się dzieje. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Ładnie, ładnie... fakturka widoczna. Lusterka to chyba nie z Revella? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki. Lustra z Dragona, z Challengera 2, a faktura po lakierze i washu będzie widoczna jak a lala. Wieża jest już w surfaceze 500 z aero, powierzchnia bez faktury z pędzla je jest już gładka jak lustro. Kontrast w chropowatości powierzchni nieco się zmniejszył, ale będzie wyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Nie zdechło, jadziem dalej. ps. Przerzuciłem wszystkie foty w wątki na imgura, mam nadzieję, że nie odstawią za jakiś czas numeru jak fotowiadro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi