Dorotka Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Ależ proszę bardzo: http://www.aires.cz/en/product/f-14a-tomcat-cockpit-set/0-3440/ Dzięki, ale zostanę przy tym co mam na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Panowie z Airesa postarali się bardziej. Za kokpit w cenie całkiem niezłego modelu w 1:48 to musieli się postarać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Panowie z Airesa postarali się bardziej. Za kokpit w cenie całkiem niezłego modelu w 1:48 to musieli się postarać Jeżeli chodzi o same fotele to raczej wypadają blado przy zestawie Edka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Dobra, dobra Jacuś. Kupiłeś już Eduardy, trudno by inne były lepsze... Ale zdjęcia nie kłamią. joles - kokpit Eduard też do tanich nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Dobra, dobra Jacuś. Kupiłeś już Eduardy, trudno by inne były lepsze... Ale zdjęcia nie kłamią. Ale w czym fotele z zestawu Airesa są lepsze od tych z zestawu Edka? Chętnie się dowiem. I bynajmniej nigdzie nie napisałem, że te Edkowe są naj... Napisałem jedynie, że mnie odpowiadają. Mam wrażenie, że bijesz pianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Pomalutku z tymi wrażymi fotelami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Świetna robota w pierwszej chwili gdy zerknąłem na zdjęcie myślałem że to fotka "żywych foteli" tak na marginesie nie wiem dlaczego mimo zaznaczenia jako obserwowanych kilkunastu warsztatów nie dostaję informacji na bieżąco a czasami w ogóle o nowych wpisach też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Świetna robota w pierwszej chwili gdy zerknąłem na zdjęcie myślałem że to fotka "żywych foteli" .... Dzięki, ale te fotele, to jeszcze trochę wymagają... Ale kierunek chyba słuszny, teraz zaczynam męczyć pasy i sprzączki... P.S. Też nie dostaje powiadomień od jakiegoś czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Troszkę więcej... Jakieś 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Widać koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Krzeselka pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Ale blaszki zanadto odcinają się od reszty. Mam nadzieję, że lekko je pobrudzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Ale blaszki zanadto odcinają się od reszty. Mam nadzieję, że lekko je pobrudzisz. Krzeselka pierwsza klasa Dzięki Slee! Co do ostatecznego "uwalenia" wszystkiego jakimś syfem, to trzeba jeszcze trochę poczekać.... Ale SnaQ-u uwaga jak najbardziej zasadna... Generalnie to te pasy z blach mi się nie podobają. Nie wiem czy źle szukałem, ale innych nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Super robota !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Dzięki Sabatms... Obrobiłem skrzydła od Kasl Hobby... Bardzo sympatyczna żywica, miękka i bezproblemowa w obróbce. Sloty trzeba będzie trochę poprawiać na krawędziach, ale generalnie fajne "to to" jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Widać koniec... Wygląda to fajnie, jak na zestawy, których użyłeś, ale pamiętając Twoje dokonania z poprzedniego warsztatu F-14 czuję duży niedosyt. Jestem w stanie zrozumieć, że to produkcja prosto z pudła (pudełek) ale uchwyty na fotelach mnie w ogóle nie przekonują. Zarówno na zdjęciach jak i na żywo - w tych modelach co widziałem. Ale ogólnie bardzo fajny warsztat i obserwuję go z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Widać koniec... Wygląda to fajnie, jak na zestawy, których użyłeś, ale pamiętając Twoje dokonania z poprzedniego warsztatu F-14 czuję duży niedosyt. Jestem w stanie zrozumieć, że to produkcja prosto z pudła (pudełek) ale uchwyty na fotelach mnie w ogóle nie przekonują. Zarówno na zdjęciach jak i na żywo - w tych modelach co widziałem. Ale ogólnie bardzo fajny warsztat i obserwuję go z przyjemnością. W tej sytuacji nie masz wyjścia i musisz zrobić samodzielnie, takie które Ci będą odpowiadać i nie będą budzić niedosytu... Ten model to zabawa pudełkami bez przeróbek i tak już zostanie... Chcę się przy nim dobrze bawić i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Pierwsza wtopa... Skrzydła okazały się delikatnie mówiąc "trafione". To, że są ugięte to pikuś, są też nieco skręcone, mają różną grubość i drut wystaje. Gorąca woda w tym wypadku nie da rady. Także, tego... Wku... się, bo nie chce mi się tych czerwoności wystających pominąć Czarno to widzę, ale napisałem do Kasl Hobby (via FB) i obiecali wysłać nowe... Twierdzą, że drut nie ma prawa wystawać i jeżeli tak jest to znaczy, że trafił się wadliwy egzemplarz. Zobaczymy jak przyślą nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 (..)Ten model to zabawa pudełkami bez przeróbek i tak już zostanie... Chcę się przy nim dobrze bawić i tyle... Jak z pudełek, to z pudełek. Ale skrzydła to faktycznie wyglądają jak od jakiegoś airlinera lub szybowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 (..)Ten model to zabawa pudełkami bez przeróbek i tak już zostanie... Chcę się przy nim dobrze bawić i tyle... Jak z pudełek, to z pudełek. Ale skrzydła to faktycznie wyglądają jak od jakiegoś airlinera lub szybowca... Skrzydła to całkowita kicha i patrząc na to jak są wykonane to wcale nie jestem przekonany, że te "nowe" będą inne... No ale zobaczymy, najwyżej zostawię zestawowe... Mówi się trudno, będzie kiedyś AMK to może tam da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Majac w pamieci cene tych skrzydelek, bodajze wyzsza niz za model, to trudno to okreslic ten stan w miare cywilizowanym slownictwem. (sorka za brak polskich liter, ale korzystam nie ze swego kompa) Nie ma co przeżywać, to tylko zabawka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Majac w pamieci cene tych skrzydelek, bodajze wyzsza niz za model, to trudno to okreslic ten stan w miare cywilizowanym slownictwem. (sorka za brak polskich liter, ale korzystam nie ze swego kompa) Nie wiem jaka cene widziales i gdzie ale w sklepie Modelmaker dostepne sa za 175.50zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Majac w pamieci cene tych skrzydelek, bodajze wyzsza niz za model, to trudno to okreslic ten stan w miare cywilizowanym slownictwem. (sorka za brak polskich liter, ale korzystam nie ze swego kompa) Nie wiem jaka cene widziales i gdzie ale w sklepie Modelmaker dostepne sa za 175.50zl Z tą różnicą, że nie są dostępne... Jak widać łatwo się pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Jeszcze nie sa dostepne... Uwierz mi , wiem co mowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 ... dostepne sa ... ... Jeszcze nie sa dostepne ... ... Uwierz mi , wiem co mowie ... Ok. Wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi