marcinpiot Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Dzień dobry! Pora na moją pierwszą galerię. Wyszło, jak wyszło. Z kilku rzeczy jestem zadowolony, kilka będzie mi się śnić po nocach (jak np. powichrowane DSy). Dziękuję wszystkim, którzy poświęcali swój czas zaglądając i komentując mój wątek warsztatowy. Będę zobowiązany za wszelkie uwagi i sugestie, bo chciałbym kolejny model zrobić lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Jak na pierwszą galerię, to nieźle. Nie podobają mi się tylko obicia na prawym pancerzu, czarny chyba nie był najlepszy do tego. Plamy oleju - Gąsienice tez bym dał na odwrót, te zrudziałe powiesiłbym, ciemnometaliczne dałbym na podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Bardzo solidnie zrobiony model !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Czy ja dobrze widzę ślady łączenia połówek lufy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Czy ja dobrze widzę ślady łączenia połówek lufy? Na metalowej lufie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 8. zdjęcie. Pytam bo zapewne to tylko wrażenie. Dlatego pytam a nie stwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Panowie, bardzo dziękuję za wszystkie Wasze uwagi. Przepraszam, ze dopiero teraz, ale wcześniej nie bardzo miałem jak, żeby usiąść na spokojnie i odpisać. Panowie, bardzo dziękuję za wszystkie Wasze uwagi. Przepraszam, ze dopiero teraz, ale wcześniej nie bardzo miałem jak, żeby usiąść na spokojnie i odpisać. Bardzo się cieszę, ze zrobiłem ten model, bo widzę jak słabo wychodzi mi malowanie i ile do zrobienia, jeśli nie chcę zmasakrować KT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Czy ja dobrze widzę ślady łączenia połówek lufy? To blik (jeśli chodzi o to przy nasadzie). Lufa metalowa zasadniczo. Ale jeśli imituje plastikową, to średnią opinie jej to wystawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Nie podoba mi się. Ciemny, monotonny, nudny. Obicia wyglądają jakby ptak nas.ał. Plamy oleju przypominają plamy po kawie. Przy kamo widać straszny odkurz. Brudzenie pigmentami fatalne, jednolite. Gąsienice nie posiadają metalicznych przetarć. Noooo, nic dodać nic ująć, niestety. Robienie obić chyba moja największa zmora. Kompletnie tego nie kontroluję. Zawsze coś próbuję, staram się, a wychodzi właśnie tak. Może następnym razem. O tym że ciemny to pisałem w warsztacie. Kolejny learning na przyszłość - rozjaśniaj, nawet jeśli wydaje się ok. A że odkurz, to taka karma. Nie chciałem czekać na czyszczenie / ożywianie aero i tak wyszło. Gąsienice - fakt, bez komentarza. Wstyd, wstyd, hańba, wstyd. A na czym polega nudność? Bo tego nie czuje zupełnie, niestety. Nie mam do tego oka/driveu. Jesteś w stanie jakoś to wytłumaczyć bardziej, tak żebym spróbował unikać tego w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Jak na pierwszą galerię jest bardzo dobrze! Nie poddawaj się, walcz skutecznie, będzie tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Skończony to się liczy ! Mimo (nie znam się i nie podobają mi się nie współczesne pojazdy pancerne) wad, gratulację że skończyłeś, oglądałem warsztat i bardzo podobało mi się Twoje zacięcie. Więc brawo Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi