Skocz do zawartości

Tiger I 1:35 Late production

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stwierdziłem, że pochwalę się swoim średnim modelarstwem.I wystawie się na krytki by poprawić swoje umiejętności.

Zestaw Dragona 6404, plus zatrzaski z abera. Model, bez wątku historycznego będzie tworzony.

6412636159904719954?authkey=CJnv4urw8sDE3wE

6412636159904719954?authkey=CJnv4urw8sDE3wE

Napisano

Zdjęcia (jak prawie wszystko od G) są do D.

Widzą je tylko wybrani i nie wiadomo kiedy zmienią się znowu reguły - w końcu są "za darmo"

Używaj np. imgur i problemu nie będzie

Napisano

Nie, jak bedzie wygladąc złożony. Plan jest położenie lakieru do włosów i zrobienie zadrapań. Zimmerit jeszcze nie próbowałem robić ale zbieram się na odwagę przy następnym modelu:)

Napisano

SF to skrót od angielskiego Science Fiction. W wolnym tłumaczeniu Fikcja naukowa. To znaczy że budujesz model czołgu, którego w realu nie było.

Napisano

To teraz poczułem, że robię gniota trochę. Kurde najgorzej to na tym etapie tył zrobić z zimmeritem:/

Napisano
To teraz poczułem, że robię gniota trochę. Kurde najgorzej to na tym etapie tył zrobić z zimmeritem:/

A no tak to jest jak się najpierw robi a potem pyta. Pokaż najpierw fotki tyłu - może da się go zamontować na to co masz bez demolki. Może Seba zerknie i coś poradzi. Ja u siebie w Shermanie też kilka elementów rozklejałem. Możesz spróbować użyć Tamiya Extra Thin Cement. Dajesz przy przeklejonym elemencie, on rozpuszcza delikatnie łącze i próbujesz oderwać. Nie zawsze działa, ale możesz spróbować. Jak Ci się uda to możesz np. pogadać z Sebą i może zainwestować w Zimmerit Atak.

Napisano

... albo pomalować to co skleiłeś i zrobić jeszcze jednego, z odpowiednim podjeściem merytorycznym.

Składaj i maluj. Szybciej będzie model na półkę i wezmiesz się za następny!

Powodzenia!

Napisano

Zimmerit Atak, albo sprawić sobie milliputa + radełko do zimmeritu od Trumpetera. Ja się kompletnie na tym nie znam, ale według mnie takie placki z milliputa, cienko rozsmarowane po modelu, łatwiej będzie dopasować do wszelkich zakamarków niż żywiczne płaty. Ale jak pisałem, ja się nie znam.

Napisano
... albo pomalować to co skleiłeś i zrobić jeszcze jednego, z odpowiednim podjeściem merytorycznym.

Składaj i maluj. Szybciej będzie model na półkę i wezmiesz się za następny!

Powodzenia!

Gdyby był to mały błąd pewnie puścił bym to płazem. Ale, że model nie jest skończony a tył da się przerobić, narzędzia mam, to podejmę wyzwanie Najgorsze, że nigdy nie robiłem zimmeritu, ale kiedyś trzeba zacząć. A nie wygląda to na trudne Ale powalczę w majówke jak pogody nie będzie.