hico Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Stwierdziłem, że pochwalę się swoim średnim modelarstwem.I wystawie się na krytki by poprawić swoje umiejętności. Zestaw Dragona 6404, plus zatrzaski z abera. Model, bez wątku historycznego będzie tworzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 fotki nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Tego się obawiałem. Niby kopiuję adres z G+ ale się nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Zdjęcia (jak prawie wszystko od G) są do D. Widzą je tylko wybrani i nie wiadomo kiedy zmienią się znowu reguły - w końcu są "za darmo" Używaj np. imgur i problemu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Dzięki udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Teraz fotkę widać, ale to raczej nie Dragon 6404? 6404 to to - http://www.dragon-models.com/d-m-item.asp?pid=DRA6404 Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Teraz fotkę widać, ale to raczej nie Dragon 6404? 6404 to to - http://www.dragon-models.com/d-m-item.asp?pid=DRA6404 Pozdrawiam Krzysztof Miało być 6406 dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Pierwsze przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Pierwsze przymiarki. Do czego ? Minia pod zimmerit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Nie, jak bedzie wygladąc złożony. Plan jest położenie lakieru do włosów i zrobienie zadrapań. Zimmerit jeszcze nie próbowałem robić ale zbieram się na odwagę przy następnym modelu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Czyli Tygrys SF. Nie moja działka, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Czyli Tygrys SF. Nie moja działka, powodzenia. SF znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 SF to skrót od angielskiego Science Fiction. W wolnym tłumaczeniu Fikcja naukowa. To znaczy że budujesz model czołgu, którego w realu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 To teraz poczułem, że robię gniota trochę. Kurde najgorzej to na tym etapie tył zrobić z zimmeritem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 To teraz poczułem, że robię gniota trochę. Kurde najgorzej to na tym etapie tył zrobić z zimmeritem:/ A no tak to jest jak się najpierw robi a potem pyta. Pokaż najpierw fotki tyłu - może da się go zamontować na to co masz bez demolki. Może Seba zerknie i coś poradzi. Ja u siebie w Shermanie też kilka elementów rozklejałem. Możesz spróbować użyć Tamiya Extra Thin Cement. Dajesz przy przeklejonym elemencie, on rozpuszcza delikatnie łącze i próbujesz oderwać. Nie zawsze działa, ale możesz spróbować. Jak Ci się uda to możesz np. pogadać z Sebą i może zainwestować w Zimmerit Atak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 ... albo pomalować to co skleiłeś i zrobić jeszcze jednego, z odpowiednim podjeściem merytorycznym. Składaj i maluj. Szybciej będzie model na półkę i wezmiesz się za następny! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Zimmerit Atak, albo sprawić sobie milliputa + radełko do zimmeritu od Trumpetera. Ja się kompletnie na tym nie znam, ale według mnie takie placki z milliputa, cienko rozsmarowane po modelu, łatwiej będzie dopasować do wszelkich zakamarków niż żywiczne płaty. Ale jak pisałem, ja się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 ... albo pomalować to co skleiłeś i zrobić jeszcze jednego, z odpowiednim podjeściem merytorycznym.Składaj i maluj. Szybciej będzie model na półkę i wezmiesz się za następny! Powodzenia! Gdyby był to mały błąd pewnie puścił bym to płazem. Ale, że model nie jest skończony a tył da się przerobić, narzędzia mam, to podejmę wyzwanie Najgorsze, że nigdy nie robiłem zimmeritu, ale kiedyś trzeba zacząć. A nie wygląda to na trudne Ale powalczę w majówke jak pogody nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 ... , narzędzia mam, to podejmę wyzwanie No i SUPER . Jak pogoda będzie - też powalcz . Trzymam kciuki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Nakladaj szpachle a potem tylko wzorek trzeba zrobic. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi