Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości - Trumpeter

Shilka (Robert T.)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.11.2024 o 15:54, Seb napisał:

No z tą jakością to byłbym ostrożny. 

Złożyłem kilka dni temu Friule z nowej dostawy i nie zauważyłem, żeby było lepiej.

Znowu trafiłem na kilka ogniwek niedolanych i wielu musiałem rozwiercać otwory.

Ale i tak uważam, że są to najlepsze gąsienice pod względem szybkości montażu, a przede wszystkim

pod względem prac "malarskich".

Niestety tanio już nie będzie i w przypadku Friuli do Tygrysa + płyn to koszt ok 210 zł.

Pzdr

PS. Btw co masz do zestawowego drutu?

Wiesz zapewnienia tego nowego właściciela jakoś mnie do końca nie przekonują więc będzie jak było.

Sam wręcz sobie zaprzeczył mówiąc że używają tych samych form więc jak ma być lepiej.

@Paweł Czarnockija zamiast drutu użyłem zszywek od kopiarki. Nic nie trzeba wiercić wchodzą w biały metal jak w masło trzeba tylko uciąć cążkami i po sprawie. Złożenie pary zajęło mi o wiele mniej czasu

• Like 2

9 godzin temu, kzugaj napisał:

@Paweł Czarnockija zamiast drutu użyłem zszywek od kopiarki. Nic nie trzeba wiercić wchodzą w biały metal jak w masło trzeba tylko uciąć cążkami i po sprawie. Złożenie pary zajęło mi o wiele mniej czasu

Masz na myśli zszywki te dłuższe z sortera, finishera ?

21 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał:

Masz na myśli zszywki te dłuższe z sortera, finishera ?

Tak tylko ja mam sprawdzone od takiego większego bo są różne rozmiary 

Edytowane przez kzugaj
  • Like 1

9 godzin temu, Seb napisał:

A jak można wejść w posiadanie takowych?

Ja byś był w UK-eju to za dobrą flaszkę byś miał. W Pl niestety nie wiem gdzie możesz nabyć. 

31 minut temu, Seb napisał:

No już od 1,5 roku mieszkam w kraju😀

Poniżej podaję  Ci przykładowy  link do zszywek Canon, bo serwisowałem te maszyny i do nich akurat akcesoria znam. W pudełku jest kilkaset sztuk to Ci wystarczy jeszcze dla wnuków.  Chyba, że w okolicy masz firmę serwisującą kopiarki to może się kupić pojedynczy komplet.  Te zszywki to  pręciki o przekroju płaskim i maszyna sama je dogina w zależności od ilości spinanych kartek. No i są dość sztywne       https://wpc24.pl/pl/p/Zszywki-Canon-J1-6707A001/22605?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral&utm_term=CPC5#dlapi_npa=0&dlapi_lu=202411172242565786201424

https://allegro.pl/oferta/canon-6707a001-aa-stempel-13590762499?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_przemysl-biuro_pla_pmax&ev_campaign_id=17967348209&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIjKLK96vkiQMVOguiAx0LCi4BEAQYByABEgILn_D_BwE

https://drukparts.pl/p3679,zszywki-st2000-do-kserokopiarek-canon-gestetner-konica-kyocera-lanier-minolta-nashuatec-olivetti.html

Edytowane przez Paweł Czarnocki
  • Like 1

Żeby nie zakładać nowego tematu spytam tutaj,  korzysta ktoś z was z forum  Modelarstwo z pasją. Próbuje  zarejestrować się na tym forum i ciągle pisze że mam źle wpisany email. Wpisywałem wiele razy bardzo dokładnie i zawsze ten sam komunikat, w końcu  po paru miesiącach wpisałem inny email i dalej to samo. Nie wiem jak skontaktować się z administratorem tego forum pomoże mi ktoś i wyjaśni dla czego   tak mam w czym jest problem?

12 godzin temu, Misiek_Tysowia napisał:

Żeby nie zakładać nowego tematu spytam tutaj,  korzysta ktoś z was z forum  Modelarstwo z pasją. Próbuje  zarejestrować się na tym forum i ciągle pisze że mam źle wpisany email. Wpisywałem wiele razy bardzo dokładnie i zawsze ten sam komunikat, w końcu  po paru miesiącach wpisałem inny email i dalej to samo. Nie wiem jak skontaktować się z administratorem tego forum pomoże mi ktoś i wyjaśni dla czego   tak mam w czym jest problem?

Tylko w jakim celu, padło lata temu.