zloty Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Dziękuję za towarzyszenie w pracach warsztatowych http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=240&t=55325 Oto efekt tychże prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Gratuluję pięknego modelu Malowanie i brudzenie są na bardzo wysokim poziomie. Kiedyś też tak będę umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Dzięki. Zostanę przy pasażerach 1:144 na dłużej.Jest trochę inna specyfika malowania,brak cieniowania,rozbarwień itp.Niby łatwiej,ale tylko pozornie.Za to te wszystkie kolory,nie to co szara wojskowa zieleń. Zadowolony jestem z tego że lakier bezbarwny jest prawie bez skórki pomarańczowej,no i z pitotów mniejszych już bym nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Piękna sprawa! Podoba mi się dbałość o szczegóły typu beacon na czubku ogona czy te wszystkie antenko-pitoty. Świetnie wyglądają też ślady eksploatacji - nierównomierny i delikatny wash oraz okopcenia od silników na kadłubie. Zaskoczeniem (pozytywnym) są dla mnie kalkomanie z okienkami "wypełnionymi treścią". Przyznam, że na arkuszu prezentują się ciut dziwnie ale na zdjęciach gotowego modelu iluzja jest doskonała! Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić to geometria wózków głównego podwozia ale to drobiazg. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Dzięki. Wózki podwozia są ok.Wystarczy je lekko przygiąć(są elastyczne) i przylegają do podłoża.Zdjęcia robiłem na kartonie położony na trawie,co dodatkowo spotęgowało wrażenia lewitacji w powietrzu.Na równej powierzchni stołu jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 OK, wszystko jasne. Teraz Dc-7? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2017 DC czeka aż Vintage Flyer Decals zaktualizuje swoje kalkomanie do standardu 3D.Ṅa fejsie pisał kilka miesięcy temu że ma już gotowe projekty,więc może niebawem się ukażą. Na razie grubas Tristar ma zielone swiatło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Bardzo mi sie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Swój zachwyt wyrażam i tutaj. Zwłaszcza zaś podoba mi się pomysł na... następny model :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Dziękuję Pomysł na następny model jest już w trakcie realizacji http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=836&t=83456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Hej złoty, a możesz relację wstawić też w naszym projekcie? To byłby pierwszy Eastern Express Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Marudek,da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Gratuluję ukończenia modelu i osiągniecia pokazanego efektu. Bardzo, bardzo miły w odbiorze, czysto sklejony, dociągnięty tam gdzie trzeba, realistyczna eksploatacja. I to dla 1:144! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi