vollff Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Witam - PanzerLambo mogę uznać za skończone. Fotki zrobione telefonem - mój canon utonàl podczas nurkowania w zeszłym tygodniu - cześć jego pamięci W założeniu fennek miał wyglàdać tak a wyszedł tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Piękna robota super wyszedł zdjęcia gdzie widać wnętrze bardzo fajnie to wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Podoba mi się - robi wrażenie Zaznaczam iż nie gustuję w zbyt "ubrudzonych" modelach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 Podoba mi się - robi wrażenie Zaznaczam iż nie gustuję w zbyt "ubrudzonych" modelach. Spoko - starałem się najlepiej jak mogłem i umiałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Piękny pojazd i model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Ten model mi się podoba Widać sporo dobrej roboty, szczegóły dają radę. Uzbrojenie, anteny, lina, kalkomanie, a przede wszystkim żaluzje. Warto było się wykosztować Może tylko tobołki z tyłu trzeba było jakoś inaczej pobrudzić, albo zostawić je sporo czystsze. I nieco staranniej przykurzyć tu i tam - np. na ujęciu od przodu widać czyste fragmenty luststerek. Na przedostatnim zdjęciu fragment wnętrza widać jakby przez szparę między elementami nadwozia. Co tam się stało? Czekam na kolejnego kołowego 4x4 od Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 Ta szpara - to to wàskie okno nad drzwiczkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 A, racja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 Czekam na kolejnego kołowego 4x4 od Ciebie Tylko którego ? Powoli kończà mi sie pomysły i zestawy Jeszcze JGDSF z tamyii zostało ewentualnie moż jeszcze to: http://www.ebay.co.uk/itm/1-35-Modern-Military-Vehicle-Thales-Bushmaster-Australian-Army-Showcase-/262935416400?hash=item3d382c0e50:g:DJwAAOSwc-tY71oA - tylko to drogie jest HUMVEE się nie chwycę - za cienki bolek jestem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Bardzo ładny fennek. Z pewnością będzie inspiracją dla innych w tym mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Czekam na kolejnego kołowego 4x4 od Ciebie Tylko którego ? Powoli kończà mi sie pomysły i zestawy Czooowieeeeku, mogę Ci tego sporo wypisać Patrzę na Twoje zrobione modele tu na forum, te pomijam. Pewnie wszystko to znasz, ale może coś Ci wpadnie w oko, jest kilka naprawdę fajnych zestawów: 1) z pudła: - Komatsu LAV JGSDF (Tamiya), - HMV JGSDF, 2 wersje (Fine Molds), - Dongfeng Meng Shi, 3 wersje (Hobby Boss), - M-ATV (Panda, Kinetic), - MaxxPro (Kinetic i oby w końcu Bronco), - RG-31 Mk3 (Kinetic), - RG-31 Mk5 (Kinetic), - Iveco LMV Lince, 2 wersje (Italeri), - Dingo (Revell), - Puma (Trumpeter), - Panhard VAB (Heller), - Land Rovery WMIK, RSOV (Hobby Boss), - Land Rover "Pink Panther" (Tamiya, Italeri), - GAZ Tigr (Meng, Zvezda), - GAZ Vodnik (Trumpeter), - M1117 ASV (Trumpeter), - Mercedes Wolf (Revell), - Toyoty różne (Meng); 2) konwersje: - Land Rover australijski (Hobby Boss + Black Dog), - Unimog belgijski (Revell + Black Dog), - M151 FAV (Academy + Black Dog), - M1078 SOF (Trumpeter + Black Dog), - MaxxPro Plus (Kinetic + DEF Model). HUMVEE się nie chwycę - za cienki bolek jestem Głupoty gadasz. Przy małej pomocy przy wyborze zestawu startowego robisz elegancki model Edited May 9, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Efektowny pojazd zasługujący na efektowny model. W 95% się Tobie udało. Teraz trudno dopatrzeć się niedociągnięć, o których było wcześniej wspomniane. Całość wyglada bardzo dobrze. To brakujące 5%, to "dopieszczenie" kurzenia i rzeczywiście ładunek z tylu. Zawsze o tym wspominam- troki przy plecaku. Bardzo niewiele osób je robi, a szkoda. Wyciągnij z szafy jakikolwiek plecak i zobacz, ile wisi różnych pasków nawet po spakowaniu go na ciasno. Warto o takich detalach pamiętać. Bardzo ciekawy, niespotykany model zrobiony naprawdę nieźle. Dodatkowy plus za zabawę z wnętrzem. Na humvee oczywiscie wraz z Kubiszem namawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Niezły model ładnego pojazdu. W niektórych miejscach brudzenie mi się nie podoba, ale tylko w paru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Świetna robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 A gdyby 4x4 się skończyły to może 8x8 np. Stryker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Po drodze ma jeszcze 6x6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted May 10, 2017 Author Share Posted May 10, 2017 I właśnie 6x6 będzie chyba następny Jeszcze się wacham - w kazdym razie coś z koncernu FIAT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 W ten weekend miałem niepowtażalnà okazję zobaczyć Fennka na "żywo" Stop w - Panzer Museum w Munster w niemczech Swojā drogà - jest to raj dla fanatyków niemieckiej broni pancernej z II WŚ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 No i jak zderzenie z realiami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 W konfrontacji z rzeczywistością - deska rozdzielcza się różni. W modelu jest skopana - nie zrobili wogóle drążka zmiany biegów. Poza tym model jest dosyć dobrze odwzorowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts