TReS Napisano 14 Lipca 2017 Autor Share Napisano 14 Lipca 2017 Przydał ale tak troszeczkę tylko, bo tam faktycznie prosto w 2-3 krokach, i ciach masz kółko, ale dzięki bo pogrzebalem po necie i znalazłem podpowiadacze inne rownież, tutaj inwencja twórcza i wyobraźnia mnie poniosła troche, to jeszczo nie koniec z Kołami, na zdjęciu tego nie widać bo robione telefonem (iPhone ma wielki problem z balansem bieli podczas dużego światła), na żywo są bardziej plastyczne w kolorze, bo są trzy kolory pigmentow + mieszanki tychże, zrobię na glanc fele to zrobię zdjęcia aparatem, Tak w połowie pracy opona wygladała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Jedna strona kół gotowa, lecę teraz z drugą, i potem sie zacznie monotonne sklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Opony styrane elegancko, ale felgom też by się trochę brudu przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Koła no koniec wyszły moim zdaniem znakomicie. Fotele też !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 22 Lipca 2017 Autor Share Napisano 22 Lipca 2017 I dalej powolutku do przodu, koła mnie troche zmęczyły wiec tydzień przerwy, dziś wziąłem sie za kabinę, wycięta, prysnieta podkładem, z nowym grillem od Miniarm'u , poskładana na sucho czy bedą Ew jakies problemy ze spasowaniem, jest idealnie szpary w sam na łączeniach ścian, grill wymaga jeszcze skrócenia od dołu, plus ekstra chyba dojdą Noteki, jutro sie wezmę za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 22 Lipca 2017 A czy te reflektory nie mają być odwrócone o 180 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 22 Lipca 2017 Autor Share Napisano 22 Lipca 2017 Chyba nie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 22 Lipca 2017 A jednak chyba odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 22 Lipca 2017 a jak to w życiu jak widać można założyć to i tak i odwrotnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Moje Koła od BTR .nie za mocno..JESZCZE będą pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Jezuu 4 rano, wkoncu skończyłem malowanie kabiny, zabierałem sie za to chyba ze dwa tygodnie , szary podkład na to khaki mieszane z półmatem kilka kropel, i dalej lekka warstwa khaki + olive drab z półmatem, chemia Tamiya, i krzynki z Eureki tez sie malneły, wizja w głowie jest co wyjdzie zobaczymy prawdo podobnie wjadę w jesienno:zimowe kamo w środku lata lub cos koło tego, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie, stad tak troche chaotyczne malowanie, po kołach które robiłem w pierwszej kolejności by dobrać kolor wiem ze po filtrze, i lakierze i loszu jeszcze wszystko mocno ściemnieje ,jutro znaczy sie dziś dziabne zdjęcia przy świetle dziennym Sorry za jakość zdjeć ale ifon i ciemności piwnicy to porażka do zdjeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Robota malarska spoko, ale składnia mowy pisanej w Twoim ostatnim poście potwierdza, że była 4 rano Pytanie tylko, czt CI się kolorystyka nie rozjedzie na złożonej do kupy kabinie skoro malowałeś ją w kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 No tak było łatwiej, na sucho złożona buda nie pokazała żadnych szpar, idealnie spasowana, wiec poleciałem rozłożoną, chyba sie nie rozjedzie starałem sie trzymać kolory na panelach w podobnej tonacji jak poprzedni, malowana na zasadzie "do okoła," rozłożyłem wszystko od lewych drzwi do prawych po koleji, i każdy kolejny element malowałem tak by pasował do poprzedniego, a jeśli na którym przesadziłem lub za słabo pokryłem krawędź, następny zawierał podobny akcent, Pierwszy raz postanowiłem puścić wodze fantazji w malowaniu modelu i stad takie podejście do malowania, wole nie domalować niż przesadzić, choc jakies tam podstawowe zasady trzymam by nie było abstrakcji, najbardziej obawiam sie końcowego malowania kamo, jak np te szlaczki na zdjęciu, jeśli na nie sie zdecyduje, ogólnie jestem zadowolony z malowania, mam jakas tam wizje Zdjęcia przy świetle dziennym, troszkę za ciemno bo mi za mocno słońce sie schowało za chmurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Po urlopie to cos sobie nieśmiało przysiadłem, żeby sie robotom nie zamulić wziąłem sie za skrzynki z Eureki XXL, dekle nie sa przyklejone, tutaj juz w połowie roboty teraz tylko pół mat na to i odrobinka tyci tyci jakiegoś kurzenia, ale to chyba juz jutro wieczorem, teraz idę napić sie piwka i popaczeć moze cos wpadnie w oko do kupienia nowego Szczerze przyznam nie wiem gdzie góra gdzie dół, tam gdzie trzy pasy dla mnie dół stad ciemniej w kolorze, malowane na czarnym podkładzie mocno rzadką Khaki XF49 Tamki na to bezpośrednio filtr Mig brązowy i wash od AK ciemny brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2017 dół masz tam gdzie są dwie listwy, na ostatnim zdjęciu widać zapinkę, a na górze okucie na którym jest drut, http://www.aber.net.pl/upload/pdf/399a59d4f9d92c29555bc6749968db89.pdf zobacz sobie na instrukcji abera str3 cz20 a,b 18 i 21 podobne zapięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 A no... faktycznie na zdjęciu dopiero widać jaki babol walnąłem, uroki modelowania po nocach sie kłaniają gdzie juz głowa wylaczona czasami Rozjaśnie jutro delikatnie i będzie git mam nadzieje Dzięki Greif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Cos tam sie ruszyło w sobotnią noc, składam do kupy i troche kurze, wieczorem na całość poleci jeszcze filtr brązowy, wash i półmat lakier. Następna w kolejce skrzynia czeka tez juz ostatecznie malnieta, ino brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Trochę zapomniany, odkopany... Cza by co polepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 fajnie że się ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi