Stojkovic Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Czołem wszystkim. Postanowiłem uzupełnić szpary między płytami bocznymi i dachem budy. Teraz skupiam się na odpowiednim malowaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 To jest czarny surfejser czy farbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Farba panzergrey. Słabe oświetlenie jest powodem tego, że ciemne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Dasz radę je rozjaśnić tak aby odzwierciedlały stan rzeczywisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Zrobię nowe w namiocie i rozwiejemy wszelkie wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 Zgodnie z obietnica aby rozwiać wątpliwości fotki z dużo lepszym oświetleniem i oddające realne kolory. Jak widzicie, sporo jeszcze do zrobienia i pomalowania. Teraz model został pokryty błyszczącym lakierem pod kalki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Nad ostrością fotek popracuj następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Baza wygląda imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Listopada 2017 Autor Share Napisano 14 Listopada 2017 Witajcie. Nałożyłem lakiej błyszczący pod kalki i same kalki na model. Pomalowałem klapę silnikową na biało (sygnalizacja dla lotnictwa Luftwaffe) i lekko ja sfatygowałem. Dzięki temu bryła czołgu nie będzie tak monotonna kolorystycznie i wzmocnimy tym akcentem modulację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 To malowanie klapy ma jakąś podkładkę fotograficzną? Śmiesznie teraz tak komiksowo te barwy wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Listopada 2017 Autor Share Napisano 14 Listopada 2017 Sugerowałem się jednym z opracowań dotyczących Panzerów z wydawnictwa Euro Modelissmo Tanks in Russia I. Kolory są nieco ciemniejsze niż na foto, pozatym ściemnieją po washu i innych zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Witajcie, Czas na kolejną porcję fotek i relację związaną z moim Panzerem. Skupiłem się na nałożeniu washa i zamknięciu bazy do weatheringu. Zrobiłem też kilka fotek przy innym ustawieniu kolorów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Przednia płyta pancerza, między hakami - co tam się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Lakier lub szpachla wyszła teraz. Nie widziałem tego na żywo. Dopiero na foto widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Dwie boczne żarówki po 3600 Kelwinów to zbyt żółte oświetlenie. Muszę wymienić na 5000K. Dodatkowo oświetlenie z góry, lampka ze zwykłą żarówką ok. 2800 - 3000K. Niestety bez poważnej inwestycji będzie ciężko coś więcej wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Zapowiada się na niezły "modelik".Ciekaw jestem dalszych etapów "dewastacji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Listopada 2017 Autor Share Napisano 21 Listopada 2017 Model dostał biedronką olejną i zaciekami lekkimi. Z prac porządkowych pomalowałem metalowe akcesoria na błotnikach i osadziłem klosz w przednim reflektorze. Mimo, że można tyrać modele tak wczesne jak Panzer I do granic absurdu ja wolę skupić się na odpowiednim brudzeniu i kurzeniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Jest dobrze. Jak najszybciej pomyśl nad lepszym oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Moim zdaniem większość obić zalałeś olejami przez co model został wytłumiony czołowi modelarze zalecają kładzenie obić po zabiegach typu zacieki czy biedronka. Obicia mają nadawać trójwymiarowość modelowi jak i zwiększyć kontrasty na modelu tym bardzie że przy dalszym brudzingu mogą być już ledwo dostrzegalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 Dzięki za cenną uwagę. Preferuję robienie obić zaraz po nałożeniu kalek na model, dlatego, że dzięki umiejscowieniu tego etapu w tej kolejności zyskuję na logicznej kolejności uzyskiwanych efektów. Innymi słowy, uważam, że obicia potraktowane washem, olejami i pigmentami bardzo spójnie komponują się na powierzchni modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 Witajcie, Zgodnie z zapowiedziami pokazuję dotychczasowe postępy z pigmentami. Dołożyłem tu i ówdzie parę listków i patyczków. Doszedł lewarek i nożyce do cięcia drutu kolczastego. Jutro powinienem przymierzyć się do montażu gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Te "liście" chyba nie pasują. Klapka od paliwa przyłożona na sucho czy już ją wkleiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 Wszystko poklejone - w tym i klapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Hehe, to jest krzywo Ps. też kleję po nocy, już półtora roku (tyle ma Olek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 Mi już stuknie zaraz 3 lata, jak na klejenie mam noce i malowanie w delegacji w warsztacie u teścia... Ważne żeby nie porzucić hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi