rollingstones Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 pięknie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Dzięki za komentarze! Tak dwie fotki, żeby pokazać, że model nabiera kształtu. Połówki kadłuba sklejone i zeszlifowane. Błotniki i schowki powyginane, koła sklejone. Okazało się, że ogniwkowe gąsienice są za małe i nie mają wewnętrznych zębów. Dlatego jestem zmuszony skorzystać ze tych gumowych. Ale po przymierzaniu okazuje się, że powinny wyjść całkiem nieźle, jeśli się je tylko odpowiednio ponacina i przyklei. Gotowe są też już narzędzia. Więc tylko parę dupereli i będzie można skleić całość do kupy. Szkoda tylko... że będzie prawie niewidoczne Oj trochę bolało jak sklejałem kadłub. Ale co tam, zrobiłem sporo zdjęć przed sklejeniem, więc pamiątka jest Następne fotki jak już model będzie gotowy do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 bardzo podoba mi się wnętrze:) czekam na efekt końcowy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Cieszę się, że się podoba. Skończyłem kleić. Jak wszystko podeschnie to zrobię mu porządną kąpiel i wieczorkiem go lepiej obfotografuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Dobra robota.. ale poporaw skrajnie obrysu i ten grubaśny kabel do Boscha, bo strasznie się rzucają w oczy. Tarcza MG nie jest zwichrowana? Swoją drogą... może dorobisz połączanie drążka układu kierowniczego z przednim zawieszeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Więc tak... Skrajnie obrysu już zostaną. Próbowałem je dorobić, ale nie udało się ich tak umocować, żeby raz nie odpadały przy najmniejszym puknięciu, dwa, żeby nie pływały w kleju. Kabel poprawię. Tarcza jest prosta - wina zdjęcia. Połączenie - jeśli myślę o tym elemencie, o którym powinienem myśleć - jest, tyle że na zdjęciu chowa się w cieniu. A dzisiaj nowych zdjęć nie będzie, bo siostra zabrała aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Swietna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Jest pięknie - świetnie poradziłeś sobie z blachami! Teraz tylko piękne malowanie na koniec i wreszcie coś skończysz! I to z jakim efektem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 Witam, właśnie położyłem sido. Wieczorkiem jeszcze może położę kalki (dwa balkenkreuze po bokach, żeby było jakieś urozmaicenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Dla mnie totalna rewelacja. Model wygląda jak dobra 35 !!!!!! Szacuneczek !!! Szkoda,że nie widać najfajniejszych elementów(środek !!:-(() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Nie za mocny preshading? Razi trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Nie za mocny preshading? Razi trochę... ... mysle ze kolega sobie poradzi .... szczegolnie ze chyba jeszcze wiele przed tym pojazdem etapow malarsko efekciarsko modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Piękna robota... Powinno się ten model dawać jako przykład dla zagorzałych 1:35'ów którzy twierdzą że 1:72 to zabawki Na prawdę chylę czoła, bo model mały a detal wielki:D Ku chwale 1:72! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 ... mysle ze kolega sobie poradzi .... szczegolnieze chyba jeszcze wiele przed tym pojazdem etapow malarsko efekciarsko modelarskich W to nie wątpię, ale takie mocne cienie nie wyglądają ani ładnie, ani realistycznie. Lepiej chyba pobawić się z filtrami, czy fadingiem olejami...ale to takie luźne dywagacje. PS Diorama piękna jak na razie - z niecierpliwością czekam na dalsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Nie za mocny preshading? Razi trochę... Spokojnie, lakier błyszczący zawsze mocno podkreśla szejdingi. Na koniec, po zmatowieniu, całość się ujednolici. Choć moim zdaniem w tej skali mocny preshejding ma swój urok (choć niekoniecznie realistyczny). Z tymi technikami to proszę nie przesadzać - z braku doświadczenia i czasu ograniczę się mniej więcej tylko do tego, co było przy wnętrzu. Lepiej chyba pobawić się z filtrami, czy fadingiem olejami... Zapewne masz rację. Właśnie zaczynam odkrywać potęgę farb olejnych. Jednak na razie nie mam w tym zbyt dużego doświadczenia, a nie chcę eksperymentować na modelu konkursowym. Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Jednak na razie nie mam w tym zbyt dużego doświadczenia, a nie chcę eksperymentować na modelu konkursowym. ... e tam! Wychodzi ci super ... a olejami ciezko cos zepsuc... bo latwo je usunac z akryli oczywiscie bez szkody dla tego co pod nimi, co najwyzej mozna przedobrzyc ... ale Tobie to wydaje mi sie nie grozi bo jak widac oko i reke masz niezla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Wash + wstęp do obić na kantach. Jutro pójdzie na to lakier, reszta odprysków, zacieków itp, kapka pigmentów tu i tam i chyba koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Dobrze idzie Nasyp jeszcze jakieś klaomoty na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Bardzo fajny, tylko jeszcze mocniej trzeba go wykończyć bo jednolity strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Dobrze idzie Very Happy Nasyp jeszcze jakieś klaomoty na niego Very Happy Nie bardzo co mam na niego wrzucić... Bardzo fajny, tylko jeszcze mocniej trzeba go wykończyć bo jednolity strasznie. No właśnie, żeby zrobić coś z tą monotonią, postanowiłem pierwszy raz zastosować rainsy. Nie mogłem znaleźć złotego środka, między "zostawić" a "a tam, przetrę jeszcze raz". W sumie jestem zadowolony z efektu. Jutro odtworzę otarcia i odpryski farby, zrobię ciut zacieków i... no właśnie. Co jeszcze można zrobić? Bo boję się przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Osz Ty Jaruś! Piękne rainsy! W sam raz! Naprawdę świetnie podkreśliły model! Ja bym już więcej nie zmieniał jeżeli nie chcesz, żeby stawał na jakiejś winetce. Na półkę - taki jest idealny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Jasny gwint gdyby nie opis to wygląda jak rasowy 1:35. Biedronka wyszła w sam raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Bardzo dziękuję z słowa uznania. Sam się dziwię, że tak dobrze mi poszło Dziś od rana zabawa z pigmentami. Trochę kurzu na podwozie i próbowałem też zrobić efekt płowienia farby. Wieczorem jeszcze trochę to poprawię (tego zacieku na przednim pancerzu już nie ma). Potem trochę brudnych zacieków i może naprawdę parę obić i koniec. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Świetnie wygląda Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Nooo iiii... koniec! Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co poprawić itd to wieczorkiem mogę jeszcze przysiąść. Jak nie - jutro po szkole wrzucam foty do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi